Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Iniţiaţi o afacere de succes - ce puteți învăţa din aceste 3 povești?

Vă întrebați cum să începeți propria afacere și nu sunteți sigur dacă aveți toate abilitățile necesare. Înainte de a începe o afacere privată, este bine să fiți atenți. Sunt multe lucruri care trebuie verificate și știute în avans. Toți suntem predispuși la nesiguranță și frică, mai ales atunci când riscăm propriul nostru timp și bani. Însă, uneori, este necesar să presupunem un rezultat pozitiv, așa că vom analiza trei povești de afaceri de succes din diferite părți ale lumii.

povești de succes de afaceri

PapayaMobile - o minune de afaceri din China

În cazul în care nu ați auzit de PapayaMobile, vă amintim că este vorba de o companie care se ocupă cu tehnologia mobilă care produce jocuri pentru telefon. Însă, ce spune Si Chen, fondatorul companiei PapayaMobile, despre cum a început totul?

Si Chen s-a născut şi a crescut în China. Mama ei, avocată de succes, nu era mulțumită cu meseria ei. Când era copil, familia lui Si Chen s-a mutat în China de Sud, care era partea țării cea mai potrivită pentru dezvoltarea afacerilor private. Acolo, mama ei a început să lucreze în domeniul afacerilor imobiliare. Învățată de experiența profesională a mamei sale, și-a dat seama că nu dorește să urmeze visele majorității, doar pentru că este calea cea mai sigură. Pe lângă aceasta, cartea lui Bill Gates, The Road Ahead, i-a lăsat o impresie specială lui Si Chen.

Ce învățăm din exemplul lui Si Chen?

Si Chen a început afacerea în 2008, după care a început să se dezvolte cu o viteză neplanificată. Totuși, să nu credeți că totul a fost perfect. Deja în 2009, Apple App Store, de care afacerea lui Chen era în esență dependentă, s-a retras de pe piața PapayaMobile Games, în momentul în care acel nou start-up abia începea să intre pe piață. Si Chen își amintește de acest moment dificil. Toți din companie așteptau decizia ei și și-a dat seama că trebuia să decidă rapid! Deși a încercat să negocieze cu Apple, era evident că trebuia să își asume riscul. Așa că a decis să-și transfere jocurile Papaya pe platforma Google Android. A fost cea mai riscantă mișcare, dar, în același timp, o mișcare care a asigurat dezvoltarea continuă a companiei sale. După modificările tehnice, jocurile PapayaMobile au fost returnate şi în Apple App Store.

Exemplul de succes al Si Chen arată cât de importantă este dorința noastră ca şi lider să depășim temerile, să credem în ideile noastre, să facem planuri alternative și să fim pregătiți să luăm decizii rapide la nevoie, riscante, dar şi înțelepte. Acest exemplu arată, de asemenea, cât de important este să fii hotărât și să nu renunți, chiar și în faţa obstacolelor care par de neînvins.

povești de afaceri

Tripoto - lumea este astăzi mai mică ca niciodată

A doua poveste arată cum înclinaţia către aventură poate fi o bază utilă pentru a da naștere unor minuni de afaceri. Fondată de doi prieteni, compania Tripoto reunește călătorii din lume pentru a împărtăși și a descoperi povești de călătorie adevărate și interesante. Tripoto a dezvoltat o aplicație specială, care mapează destinațiile utilizatorilor, însoțite de conținut și imagini adecvate.

Toate destinațiile din aplicație sunt postate de călători adevărați, care au profiluri personalizate cu informații de suport. Utilizatorii aplicațiilor se pot conecta între ei în funcție de interes și astfel pot împărtăși informații semnificative despre diferite părți ale lumii.

Ce învățăm din exemplul acestei povești de afaceri?

Spre deosebire de exemplul anterior, fondatorii Tripot, Anirudh Gupta și Michael Lyngdoh, nu-și amintesc de provocările neplăcute. Singurul lucru despre care vorbesc este ambiția de a extinde aplicația mai rapid pe piața online și de a ajunge la cât mai mulți utilizatori. Totuși, acești tineri sunt destul de optimiști, așa că Gupta consideră că, dacă suntem cu adevărat pasionați de ceea ce facem și avem o echipă bună, nu există bariere! Cum Tripoto primește în fiecare zi utilizatori noi, acești doi antreprenori sunt, probabil, buni în conducerea și organizarea afacerii. De aceea, atunci când ne gândim la propria afacere, trebuie să ne gândim şi la programele care ne vor ajuta să devenim directori de afaceri de calitate, pregătiți să adunăm și să conducem o echipă cu care ideile noastre vor deveni visurile împlinite ale tuturor celor care participă la ele.

De la un hobby la o meserie de viitor!

A treia poveste de azi este cel mai bun exemplu despre modul în care indivizii transformă un hobby într-o afacere. Acest lucru este similar cu zicala, pe care probabil aţi auzit, că cel ce descoperă ceea ce îi place să facă, nu va lucra niciodată. Aşa a apărut CityShor, ca urmare a intereselor personale ale cofondatorilor Pallav Parikh și Pankaja Pathak. Ce este CityShor și cum a început?

CityShor este o companie locală. Aceasta vizează piața turistică globală, făcând publicitate orașului în care a fost creată. Se află în statul Gujarat, India și oferă informații despre Ahmedabad. Dacă decideți să călătoriți în această țară, CityShor vă va informa despre mâncare, modă, turism sau evenimente pe care nu trebuie să le ratați. În sensul afacerilor, această companie încearcă să popularizeze produse locale valoroase, care sunt insuficient prezentate în mass-media, precum radiouri, panouri publicitare etc. „Am fost de atâtea ori la Ahmedabad și, recent, datorită acestei aplicații, am aflat ce este Jassuben Pizza”, a scris cu entuziasm unul dintre utilizatorii aplicației. Ideea acestei aplicații este de a le indica turiștilor nu doar în oferta stereotipă, ci tot ceea ce ar putea vedea în compania poporului indigen. Cu ajutorul acestei aplicații, fiecare vizitator la Ahmedabad are opțiunea ghidului local digital.

Ce recomandă fondatorii acestei companii?

Dacă vorbiți cu fondatorii CityShor, veți observa că nu sunt stresați, nu au nici preocupări sau temeri anume. Afacerea lor este în acelaşi timp şi viața lor, dar și distracția. Exact acesta este motivul pentru care această companie operează într-un mod relaxat, dar și de succes. Poate aceasta este exact una dintre valorile de afaceri pe care le învățăm din astfel de exemple. Să descoperim ce pasiuni avem, să ne gândim cine ar avea nevoie de aşa ceva și să facem o afacere la care vom lucra zilnic, fără să ne gândim la hobby sau vacanță. Aceasta este singura modalitate ca afacerea să devină o distracție şi, în același timp, distracția să devină rentabilă din punct de vedere financiar.

O idee de calitate, dar și pregătire

Dacă vă plac şi vouă aceste povești, nu uitați că acestea sunt doar o parte din poveștile realizate până acum cu succes, precum și o parte din tot ceea ce se realizează în întreaga lume chiar în acest moment. Învățaţi şi dvs. competențele unui antreprenoriat de succes într-una dintre cele mai bune școli din domeniu. Chiar dacă nu aveți o idee de afaceri, nu uitați de exemplele menţionate. Amintiți-vă cât este de important să întâlniți oameni de calitate și să activați în cadrul instituțiilor în care există astfel de oameni. Atunci totul devine posibil! Ideile vor veni de la sine. Şi dvs.?! Nu numai că vă veţi gândi la viitorul afacerii dvs., ci veţi fi suprasolicitat de munca ce vă place fără să fiţi conștient de asta.

Dacă şi dvs. doriți, într-o zi, să vă spuneți povestea afacerii dvs., optați pentru unul dintre programele noastre din Timișoara, BucureștiCluj-Napoca, Iaşi, OradeaGalaţiConstanţa.

  • 03.10.2019 10:24

Comentariu