Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Quiet quitting: Ce este fenomenul demisiei tăcute și cum să îl prevenim

Un fenomen tăcut care se aude din ce în ce mai tare: quiet quitting este real și amenință să devină mai mult decât o tendință. 

Este o idee virală care s-a răspândit pe rețelele sociale: milioane de oameni nemulțumiți au spus că nu vor să muncească mai mult la locul de muncă decât ceea ce presupune munca lor. 

Demisia tăcută în practică pare că, în loc să demisioneze cu adevărat, angajații rămân la locul de muncă, dar refuză să investească prea mult în acesta. Cariera nu mai joacă un rol major în viața lor și refuză din ce în ce mai mult sarcini de lucru care nu sunt în fișa postului. 

Conform cercetărilor Gallup, peste 50% dintre lucrătorii din SUA, poate și mai mulți, lucrează în regimul demisiei tăcute. Procentul de persoane angajate stagnează și se ridică la doar 32%, iar procentul de persoane complet neangajate, așa-numitele loud quiter, care protestează zgomotos, este în creștere și acum este în jurul valorii de 18%. 

Așadar, majoritatea forței de muncă este formată din oameni care demisionează în liniște de la job, cu tendința de a se alătura minorității nu atât de liniștite.  

baro-blog2.png

Citește mai mult »
 • 07.11.2023 10:27
 • Nu sunt comentarii

Importanța inteligenței emoționale în lumea afacerilor

Antreprenoriatul, leadershipul, gândirea strategică și abilitățile analitice sunt de obicei evidențiate ca abilități necesare pentru succesul în lumea afacerilor. Deși toate aceste caracteristici îi împodobesc într-adevăr pe unii dintre cei mai de succes oameni din lumea afacerilor, există un ingredient secret căruia toți îi datorează succesul și despre care se știe puțin: inteligența emoțională


The most effective leaders are all alike in one crucial way: They all have a high degree of what has come to be known as emotional intelligence. It’s not that IQ and technical skills are irrelevant. They do matter, but...they are the entry-level requirements for executive positions
. D. Goleman 

Emocionalna inteligencija

Citește mai mult »
 • 28.09.2023 16:34
 • Nu sunt comentarii

Scalarea afacerii: 7 provocări și amenințări care trebuie depășite

Nu este același lucru să conduci o firmă cu 5 și 50 de angajați. Pe măsură ce o afacere crește, modelul său de afaceri trebuie să se adapteze. Multe afaceri, după o perioadă de creștere accelerată, experimentează un colaps neașteptat, cauzat de aceeași creștere. Pentru a evita acest scenariu nefavorabil, potențialele amenințări ar trebui recunoscute și reacţionate în mod corespunzător.

Scalarea afacerii

Citește mai mult »
 • 26.01.2023 16:24
 • Nu sunt comentarii

Schimbarea carierei la patruzeci de ani: 6 pași către jobul visat

Pentru generațiile precedente a fost mai ușor? O persoană rămânea pe același drum în cariera aleasă timp de decenii și de multe ori se întâmpla ca o persoană să fie angajată în același loc de muncă de-a lungul vieții. A fost mai puțină nevoie de a dobândi noi competențe, dar și mai puține oportunități de dezvoltare și schimbare. Ritmul rapid de astăzi insistă să învățăm și să descoperim în mod constant lucruri noi, dar odată cu acestea vin și oportunități — de a schimba cariera în orice etapă a vieții.

6 pași către jobul visat

Citește mai mult »
 • 20.12.2022 15:22
 • Nu sunt comentarii

Primul Approved ICM Teaching Centre din Serbia, Bosnia și Herțegovina și România!

LINKgroup a dobândit statutul de Approved ICM Teaching Centre pentru centrele din Belgrad, Sarajevo și București, devenind astfel prima instituție educațională din aceste țări înregistrată oficial de The Institute of Commercial Management. Approved ICM Teaching Centre confirmă că procesul de predare și planul și programa educaționale implementate în instituțiile educaționale LINKgroup sunt în conformitate cu cerințele, criteriile și standardele ICM.

link group-icm

The Institute of Commercial Management – ICM din Marea Britanie este o organizație internațională, renumită pentru certificarea de expertiză și profesională în domeniul afacerilor, administrării, finanțelor, dreptului și tehnologiilor informației și comunicațiilor. În prezent, ICM are 220 de approved teaching centre în 35 de țări din întreaga lume.

Citește mai mult »
 • 05.11.2021 11:00
 • Nu sunt comentarii

Cum să scrieți un e-mail de afaceri pe care îl va citi fiecare?

e-mail de afaceriDe câte ori vi s-a întâmplat să primiți un e-mail de afaceri fără titlu? Sau după ce îl citiți să nu știți despre ce este vorba și să trebuiască să o luați de la capăt?

Citește mai mult »
 • 22.03.2021 09:44
 • Nu sunt comentarii

5 moduri de a vă proteja firma pe durata pandemiei

pandemiei

De la începutul pandemiei, potrivit Organizației Mondiale a Muncii, 300 de milioane de oameni și-au pierdut locul de muncă. Doar în SUA au dispărut peste 100.000 de firme. Se pune întrebarea ce trebuie să facă un antreprenor în perioada acestei crize.

Dacă sunteți proprietarul unei afaceri mici și vreți să vă protejați firma în timpul coronei, urmăriți aceste 5 sfaturi ale revistei Forbes și încercați să le aplicați.

Citește mai mult »
 • 03.08.2020 11:33
 • Nu sunt comentarii

Din aceste 3 motive ar trebui să îți începi propria afacere astăzi

Dacă intenționați să păşiţi în antreprenoriat, probabil ați auzit de la mulţi un milion de motive să nu vă aventuraţi în aceste ape: este prea riscant, puteți cădea în diverse capcane, probabil că veți dormi puțin și vă veţi ruina sănătatea, veţi uita de viaţa socială… Această listă poate fi adesea mult mai lungă.

Femeie de afaceri lucrează pe laptop

Totuși, este într-adevăr aşa? Vă oferim motive pentru care ar trebui să vă inițiați propria afacere, după care veți uita complet de aceste povești neverificate și goale.

Citește mai mult »
 • 20.11.2019 11:42
 • Nu sunt comentarii

Ghid final pentru antreprenori: Cum să-ți pornești propria afacere fără niciun ban?

Cum să începeți o afacere fără să vă bucurați de suportul mătușii, oferit din toată inima, al unchiului şi a restului familiei din Elveția, care vă vor cumpăra, pentru cea de-a 18-a aniversare, tocmai acea cafenea în care v-aţi băut cafeaua în fiecare „dimineață”, gândindu-vă la ce veți fi când veţi creşte?

Ghid pentru antrepenori - idee

Este posibil să începeți o afacere care va fi profitabilă și, în acelaşi timp, legală? Să fim sinceri, niciunul dintre noi nu-şi doreşte ca poliția să-i bată la ușă și să întrebe cum a reușit să cumpere acel „bumblebee” parcat la intrarea unei case cu patru etaje, când deține un modest salon de coafură, la colțul Deznădejdei și al Disperării.

Citește mai mult »
 • 19.11.2019 10:49
 • Nu sunt comentarii

1/8