Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Cursul Planificarea și controlul costurilor de afaceri

Dacă luăm în considerare specificul conceptual al costurilor, și anume că acestea reprezintă o valoare a fondurilor și serviciilor cheltuite pentru a obține efecte benefice, devine clar cât de important este controlul costurilor și gestionarea acestora în afaceri. Cu toate acestea, pentru a controla și gestiona costurile, este inevitabil să ne familiarizăm mai întâi cu conceptul, semnificația, impactul și comportamentul lor. De asemenea, este foarte important să cunoașteți costurile după tip. De fapt, există costuri naturale sau de bază, precum costuri de materiale, costuri de mijloace permanente – amortizare, costuri de muncă – venitul personal calculat, contribuția calculată la comunitatea socială și costurile serviciilor. Clasificarea costurilor în fixe și variabile este una dintre clasificările de bază ale costurilor.

De asemenea, sunt importante clasificările costurilor în: economice și neeconomice, directe și indirecte, costuri după locuri și după purtători, calculate, realizate și achitate, reale, costuri de plan și standard, absorbite, reabsorbite și neabsorbite, costuri normale, pe termen scurt și pe termen lung, costuri care pot fi controlate și care nu pot fi controlate, costuri obligatorii și programate. Apoi, putem învăța metode pentru controlul costurilor și gestionarea lor și îl alegem pe cel pe care îl vom aplica în funcție de situație și alți factori de impact. Formarea prețurilor, care sunt o componentă importantă a costului, este o întrebare foarte importantă în afacere și influențează direct valoarea profitului obținut, care este și scopul final al familiarizării cu această temă.

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: Financial Management, Management și Marketing and Marketing Management.

Descrierea și scopul cursului Planificarea și controlul costurilor de afaceri

Cursul „Planificarea și controlul costurilor de afaceri” are nouă lecții. Cursul este conceput astfel încât cursantul, după asimilare, poate să înțeleagă mai bine tipurile de costuri, dinamica lor față de schimbarea volumului de producție, importanța gestionării costurilor, precum și cunoașterea metodelor pentru gestionarea costurilor. În afară de costuri, la curs se vorbește și despre procedeul de calcul al prețurilor, care sunt foarte importante în afacere atunci când vine vorba de planificarea și controlul costurilor. De asemenea, sunt prezentate și metodele pentru calcularea costurilor, pe baza cărora costurile sunt gestionate mai ușor. Scopul acestui curs este gestionarea costurilor în mod eficient și efectiv, deoarece acesta este unul dintre cei mai importanți factori ai unei afaceri de succes.

Subiectul primei lecții este definirea costurilor ca una dintre cele mai complexe și mai importante categorii ale companiei. Apoi, cursantul va înțelege mai bine ce sunt cheltuielile, deoarece sunt urmate și de exemple practice, ce sunt componentele cantitative ale cheltuielilor și ce este condiționarea cheltuielilor pe performanță. Pe lângă asta, vor înțelege și importanța costurilor.

În a doua lecție sunt explicate tipurile de costuri. În a treia lecție se abordează o parte foarte importantă legată de planificare și în care se vorbește detaliat despre planul de vânzare, producție, costuri, precum și părți dependente reciproc, dar și de ce este importantă planificarea.

În continuare, este explicat de ce este importantă gestionarea costurilor în raport cu concurența. În lecțiile cinci și șase se va discuta despre calculul costurilor și adaptarea costurilor la volumul de producție.

Cursul se termină cu materia legată de controlul financiar al costurilor, cu metodele de formare a prețurilor și cu politica prețurilor.

Scopul principal al cursului este familiarizarea cursantului cu noțiunea de costuri în mod mai cuprinzător, pentru a învăța să aplice principalele abilități de planificare și de gestionare a costurilor. Pe lângă asta, unul din principalele obiective este și de a se înțelege importanța gestionării costurilor pentru ca participantul să poată să asimileze, să aplice și să transmită cunoștințele în mod eficient. Pe lângă asta, este important ca participanții să se familiarizeze și cu modalitatea de formare a prețurilor și cu politica prețurilor.

Cursul Planificarea și controlul costurilor de afaceri vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce costuri apar într-o companie?

Pentru succesul în afacere, foarte importantă este abilitatea de a împărți toate costurile pe care le aveți în timpul activității alese. Astfel, veți putea observa destul de clar toate costurile și să le corectați în mod corespunzător de fiecare dată când este nevoie. Cunoscând caracteristicile tuturor tipurilor de costuri, veți gestiona cu ușurință toate condițiile de afaceri și veți păstra controlul asupra costurilor, chiar și în situații de criză și evenimente turbulente de pe piața pe care vă desfășurați activitatea. De asemenea, dacă planificați să aplicați orice fel de modificări în afacere, cunoscând comportamentul tuturor costurilor, veți putea anticipa în mod corespunzător costurile tuturor viitoarelor activități planificate și modificările modului în care faceți afaceri.

Cum să urmăriți succesul afacerii și cum să-l îmbunătățiți?

Cu diferite tipuri de planuri se definește și se planifică valoarea tuturor costurilor pe care le veți avea în afacere, precum și estimarea veniturilor pe care le puteți obține prin vânzarea propriilor produse și servicii, ceea ce oferă, în cele din urmă, un rezultat financiar neașteptat. După expirarea perioadei de timp pentru care a fost creat un plan, comparând rezultatele planificate și realizate, obținem o prezentare clară cu privire la rezultatele afacerii noastre. Din această comparație, va fi clar că există loc pentru progres, ce costuri trebuie reduse semnificativ și cum. La proiectarea diferitor planuri pentru reducerea costurilor, care este și primul pas către un câștig mai mare pentru companie, se ține cont și despre faptul că nicio corecție nu influențează scăderea calității produsului sau a serviciului.

Cum se stabilește prețul cu care se va obține succesul pe piață?

Definirea prețului este una dintre cele mai grele sarcini cu care se confruntă managementul companiei. Prețul trebuie păstrat la un nivel aproape de prețurile concurenței, trebuie să se țină cont de menținerea costurilor la un nivel cât mai mic și să se introducă tehnologii noi care vor face producția mult mai eficientă, cu scopul ca prețul să fie cât mai mic, pentru ca consumatorii să-și poată permite produsul vostru. Pe de altă parte, prețul trebuie să aibă inclus nu doar prețul de producție, ci trebuie să cuprindă și celelalte costuri apărute, legate de acest produs sau serviciu, precum și câștigul vostru, așadar, trebuie avut grijă ca prețul să nu fie prea mic, iar afacerea să fie ineficientă. Există diferite metode care calculează toți acești factori și ajută la definirea prețului corespunzător.

Persoana în fața calculatorului frecventează cursul Planificarea și controlul costurilor de afaceri

Planul și programa cursului Planificarea și controlul costurilor de afaceri

Modulul - Gestionarea costurilor de afaceri

1. Noțiunea de cost

2. Tipurile de costuri

3. Planificarea financiară

4. Importanța gestionării costurilor față de schimbările concurenței

5. Adaptarea și elasticitatea costurilor față de schimbările volumului de producție

6. Calculul costurilor

7. Controlul financiar al costurilor

8. Metodele de formare a prețurilor

9. Politica prețurilor

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te