Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Cursul Leadership

Majoritatea, dacă nu toți, dintre marii lideri din istoria omenirii s-au remarcat în vremuri de conflict semnificativ prin luarea unor decizii importante și îndrăznețe care au dus la schimbare. Mulți dintre cei care și-au demonstrat cu succes leadershipul au fost lideri militari. Cu toate acestea, au existat și mulți alți lideri a căror influență nu a fost atât de vizibilă, dar au exprimat mult mai puternic nevoile psihologice de bază ale adepților lor. Studiul marilor bătălii, războaie, triumfuri, înfrângeri și puncte de cotitură istorice indică rolul semnificativ al celor care au fost aleși să fie lideri.

Martin Luther King este cunoscut astăzi ca o „icoană” a drepturilor omului. Celebrul său discurs „Am un vis” este folosit adesea și astăzi. Walt Disney l-a inventat pe Mickey Mouse, a lansat cea mai faimoasă producție de desene animate și a creat Disneyland. Muhammad Ali este de trei ori campion mondial de box la categoria grea, a luptat împotriva rasismului și s-a convertit la islam, era cunoscut pentru încrederea sa imensă în sine, care iradia din el. Alexandru cel Mare este unul dintre cei mai mari cuceritori din istorie, cunoscut pentru tactul său în lupta împotriva Imperiului Persan. Toți acești lideri vor fi amintiți în istoria lumii ca oameni mari, cu un spirit puternic și o inimă mare.

Oricine aspiră să aibă un rol de conducere trebuie să-și dezvolte anumite atribute și calități. În teoria managementului, dar și atunci când vorbim despre leadership, sunt menționate mai multe modele și stiluri diferite de leadership, iar toate sunt rezultatul unor studii și ani de cercetare la universități de renume mondial. Aceste stiluri diferă prin caracteristici care îi privesc pe lideri și felul în care lucrează, apoi modul în care se comportă, precum și modul în care comunică cu angajații. Unele dintre stiluri sunt: ​​leadership transformațional, moral și eficient.

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: Marketing and Marketing Management, Executive Business Program și Entrepreneurship.

Descrierea și scopul cursului Leadership

Cursul de Leadership își propune să evidențieze în detaliu conceptul de leadership și să aducă importanța, rolul și influența acestuia participanților în afacerile moderne. Participanții se vor familiariza cu caracteristicile și comportamentul liderului, importanța și activitățile acestuia în organizație. Cursul începe cu interpretarea acestui concept, prin trecerea în revistă a unor caracteristici cheie ale liderilor, precum comunicarea, determinarea, inteligența, motivația, empatia, sinele, conștientizarea, credibilitatea etc. Una dintre clasificările leadershipului – formal și informal și strategic și operațional.

Având în vedere că conceptul de management și conceptul de leadership sunt adesea împletite, o lecție specială este dedicată prezentării diferențelor concrete dintre aceste două concepte. Comparația se face prin activități, concentrare, comunicare, creștere și dezvoltare personală, precum și prin eficiență și eficacitate.

O lecție specială este dedicată diferitelor stiluri de leadership, care vorbește despre ce fel de abordări de leadership poate aplica un lider. Conform cu aceasta, sunt evidențiate caracteristicile cheie, avantajele și dezavantajele, precum și domeniile de aplicare ale următoarelor stiluri de leadership: leadership tranzacțional, transformațional, democratic, strategic, autocratic, birocratic, laissez-faire și situațional.

Întregul curs este îmbogățit cu exemple practice, concrete și actuale. Pe baza numeroaselor exemple de lideri mari de astăzi, dar lideri din trecut, participanții vor afla care sunt cele mai importante lecții despre leadership.

Scopul cursului Leadership este de a prezenta participanților conceptul de leadership, rolul, importanța și influența acestuia asupra succesului afacerii unei organizații. Se tinde să evidențieze caracteristicile cheie care vor face o persoană un lider eficient. Scopul este ca participanții să învețe avantajele și dezavantajele fiecăruia dintre ei prin studiul diferitelor modele și stiluri de leadership pentru a aplica cea mai de succes tehnică în viitor pentru a deveni lideri buni și de succes, dar și pentru a urmări persoanele potrivite în afaceri. De asemenea, participanții ar trebui să învețe că există o diferență între manageri și lideri în ceea ce privește modul de conducere și să înțeleagă că liderii buni nu se nasc, ci se creează cu multă muncă și efort, prin numeroase exerciții, activități în echipă și cunoașterea sinelui și a altora în acest proces.

Cursul Leadership vă va răspunde la următoarele întrebări:

1. Ce este leadershipul?

Leadershipul este un concept folosit pentru a indica capacitatea de a acționa, adică de a influența alte persoane în urmărirea unui anumit scop. Așadar, o persoană care are capacitatea de a-i influența pe ceilalți, dar și numeroase alte calități precum abilități de comunicare, consistență, integritate, inteligență socială și emoțională, este un lider. Este important de menționat faptul că leadershipul nu este legat de o anumită poziție, ci de un set de trăsături și aptitudini, indiferent de nivelul ierarhic la care se află persoana. Leadershipul este important atât pentru organizație, cât și pentru angajați, deoarece afectează definirea cursului de acțiune și construirea viziunii. Are efecte pozitive asupra productivității, profitabilității, competitivității și capacității de a răspunde la schimbări.

2. Care este diferența dintre un manager și un lider?

Deși conceptele de leadership și management sunt adesea interpretate ca fiind aceleași, este important de menționat că există diferențe între ele. Liderii tind să stabilească o viziune și să atingă misiunea de afaceri, în timp ce managerii sunt orientați spre obiective. Liderii tind să-și asume riscul, în timp ce managerii tind să minimizeze riscul. Următoarea diferență se reflectă în atitudinea față de progresul personal – liderii se străduiesc să se îmbunătățească constant și să lucreze la propria lor creștere și dezvoltare, dar îi încurajează și pe membrii echipei lor. Pe de altă parte, managerii îmbunătățesc, prin aplicarea continuă în acțiune, doar acele abilități pe care le dețin deja. Liderii lucrează pentru a construi relații, iar managerii lucrează pentru a atinge obiectivele.

3. Ce tipuri de leadership există?

Stilurile de leadership indică care sunt caracteristicile cheie ale unui lider, adică de ce principii ține cont atunci când își ghidează, motivează și coordonează echipele. În consecință, distingem – leadership tranzacțional, leadership transformațional, leadership democratic, leadership strategic, leadership autocratic, leadership birocratic, leadership laissez-faire și leadership situațional. Fiecare dintre aceste stiluri are anumite avantaje și dezavantaje, grad diferit de independență pe care îl au membrii echipei, diferite niveluri de implicare în furnizarea de excelență și diferite niveluri de autonomie. De asemenea, în funcție de natura postului, de situația concretă, precum și de activitatea în care își desfășoară activitatea organizația, va depinde cât de eficient va fi un anumit stil de conducere. De asemenea, este important de menționat că majoritatea managerilor au mai multe stiluri în conducerea lor, adică aplică o combinație de abordări.

Cursul Leadership

Planul și programa cursului

1. Conceptul și rolul leadershipului

 • Conceptul de leadership
 • Calități de leadership - bun comunicator, hotărâre, nivel ridicat de inteligență emoțională, bun motivator, empatie, conștientizare de sine, credibilitate
 • Conducere formală și informală
 • Conducere operațională și strategică

2. Lideri și manageri

 • Conceptul de leadership și management
 • Diferențele dintre lideri și manageri - activități, focus, comunicare, creștere și dezvoltare personală, eficacitate și eficiență

3. Stiluri de leadership

 • leadership tranzacțional
 • leadership transformațional
 • leadership democratic
 • leadership strategic
 • leadership autocratic
 • leadership birocratic
 • leadership laissez-faire
 • leadership situațional

4. Lideri de-a lungul istoriei

 • Phil Jackson – lider sportiv
 • Martin Luther King – lider politic
 • Maica Tereza – lider spiritual

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te