Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Cursul Leadership

Majoritatea, dacă nu toți, dintre marii lideri din istoria omenirii s-au remarcat în vremuri de conflict semnificativ prin luarea unor decizii importante și îndrăznețe care au dus la schimbare. Mulți dintre cei care și-au demonstrat cu succes leadershipul au fost lideri militari. Cu toate acestea, au existat și mulți alți lideri a căror influență nu a fost atât de vizibilă, dar au exprimat mult mai puternic nevoile psihologice de bază ale adepților lor. Studiul marilor bătălii, războaie, triumfuri, înfrângeri și puncte de cotitură istorice indică rolul semnificativ al celor care au fost aleși să fie lideri.

Martin Luther King este cunoscut astăzi ca o „icoană” a drepturilor omului. Celebrul său discurs „Am un vis” este folosit adesea și astăzi. Walt Disney l-a inventat pe Mickey Mouse, a lansat cea mai faimoasă producție de desene animate și a creat Disneyland. Muhammad Ali este de trei ori campion mondial de box la categoria grea, a luptat împotriva rasismului și s-a convertit la islam, era cunoscut pentru încrederea sa imensă în sine, care iradia din el. Alexandru cel Mare este unul dintre cei mai mari cuceritori din istorie, cunoscut pentru tactul său în lupta împotriva Imperiului Persan. Toți acești lideri vor fi amintiți în istoria lumii ca oameni mari, cu un spirit puternic și o inimă mare.

Oricine aspiră să aibă un rol de conducere trebuie să-și dezvolte anumite atribute și calități. În teoria managementului, dar și atunci când vorbim despre leadership, sunt menționate mai multe modele și stiluri diferite de leadership și toate sunt rezultatul unor studii și ani de cercetare la universități de renume mondial. Aceste stiluri diferă prin caracteristici care îi privesc pe lideri și felul în care lucrează, apoi modul în care se comportă, precum și modul în care comunică cu angajații. Unele dintre stiluri sunt: ​​leadership transformațional, moral și eficient.

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: Investment Management and Stock Exchange, Public Relations și Marketing and Marketing Management.

Descrierea și scopul cursului Leadership

Cursul Leadership abordează conceptul de leadership și caracteristicile sale în trecut și în prezent. Participanții se vor familiariza cu caracteristicile și comportamentul liderului, importanța și activitățile sale în organizație. Pe baza numeroaselor exemple ale marilor lideri de astăzi, cursanții vor învăța care sunt cele mai importante lecții despre leadership.

Leadershipul reprezintă comportamentul unei persoane care influențează în mod pozitiv sentimentele, percepția și comportamentul altora. De aceea, este nevoie de existența unor abilități sociale în management pentru a atinge obiectivele organizației. Managerul, ca lider, are roluri și funcții speciale, suplimentare, care vizează prosperitatea organizației. El unește capacitatea de activator și mobilizator al grupului, devine ambasadorul acestuia, exemplu și model de urmat.

Leadershipul este considerat unul dintre cele mai răspândite, dar în același timp mai puțin înțelese fenomene de pe pământ, adică este unul dintre cele mai dificile concepte din studiile de management. Leadershipul ar trebui înțeles practic ca abilitatea de a inspira oamenii și de a crea entuziasm pentru participarea voluntară la realizarea sarcinilor și a obiectivelor, dar și la prosperitatea organizației. Leadershipul nu înseamnă că afacerea trebuie condusă de un singur lider, ci de o rețea de lideri care sunt poziționați în diverse locuri ale societății.

Un lider este o persoană care are capacitatea de a-i influența pe alții și care deține autoritate managerială. Liderii adevărați trebuie să aibă cunoștințe, abilități și competențe care sunt apreciate în afaceri. Un lider trebuie să fie onest, consecvent, loial, deschis la minte, corect, sârguincios și înțelegător. Pe scurt, un lider trebuie să aibă calitățile pe care dorește să le aibă adepții săi.

Scopul cursului Leadership este ca participanții să-și identifice avantajele și dezavantajele proprii prin studiul diferitelor modele și stiluri de leadership, pentru a aplica cea mai de succes tehnică în viitor, pentru a deveni lideri buni și de succes, dar și pentru a urma oamenii potriviți în afaceri. De asemenea, participanții ar trebui să învețe că există o diferență între manager și lider în ceea ce privește modul de conducere și să înțeleagă că liderii buni nu se nasc, ci se creează cu multă muncă și efort, prin numeroase exerciții, activități în echipă și cunoașterea propriei persoane și a celorlalți în acest proces.

Cursul Leadership vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce este leadershipul?

Leadershipul este procesul de motivare și inspirare a celorlalți astfel încât să muncească din greu pentru a îndeplini sarcini, pentru realizarea eficientă a obiectivelor organizaționale definite. Reprezintă un tip de comportament specific personalității care are un efect pozitiv asupra percepției, comportamentului și sentimentelor altor persoane. Este nevoie de abilități sociale în management pentru ca organizația să-și atingă obiectivele. Esența leadershipului constă în influențarea comportamentului celorlalți în organizație. Puterea liderului depinde de asociați. Poziția unui lider se bazează pe acceptarea influenței și acțiunilor celor care sunt în contact cu liderul. Este vorba despre capacitatea de a crea entuziasm în oameni și de a-i inspira să participe voluntar la realizarea sarcinilor și obiectivelor organizației, precum și de a-și atinge prosperitatea.

Cum ar trebui să fie un lider?

Un lider trebuie să fie capabil să suporte lipsa de popularitate în rândul celorlalte persoane și intoleranța lor. Ar trebui să fie capabil să spună nu, să fie ferm și hotărât, să nu rănească oamenii, să nu le provoace durere, precum și să nu-și piardă răbdarea. Un lider adevărat nu trebuie să fie condus de frică. El trebuie să fie la fel de curajos pe cât îi cere situația. Liderii trebuie să aibă încredere în oamenii cu care lucrează, trebuie să fie corecți, pentru că corectitudinea și încrederea merg mână în mână. Nu trebuie să fie aroganți și egocentrici, nici nu trebuie să aibă prejudecăți și să fie vanitoși. Trebuie să aibă inițiativă. Ar trebui să asculte ce au de spus alții, nu doar să vorbească și să dea ordine.

Care sunt diferențele dintre un manager și un lider?

Când se vorbește despre posibilele diferențe dintre lider și manager, este evidențiată în primul rând responsabilitatea liderului de a conduce oamenii. Pentru leadership este caracteristic să ofere linii directoare cu privire la modalitatea de a aduce schimbări benefice prin crearea unei viziuni fezabile și de dorit. Poziția de lider este o profesie de neconceput fără talent – materialul care construiește profilul unui lider. Leadershipul combină talentul cu capacitatea de a-i influența pe ceilalți. Spre deosebire de un lider, un manager ar trebui să aibă abilități care pot fi clasificate în trei categorii: abilități interpersonale, abilități conceptuale și abilități tehnice.

Daca poziția managerului în organizație este mai înaltă, vor prevala abilitățile conceptuale, în caz contrar abilitățile tehnice sau interpersonale vor fi mai pronunțate. Managementul reprezintă un proces de bază a cărui funcție se referă la producerea de rezultate constante, în timp ce leadershipul se caracterizează printr-o funcție legată de schimbări. Poziția de lider include o viziune asupra viitorului și o strategie pentru realizarea acestuia. În munca lor, managerii sunt mai concentrați pe lucruri, în timp ce liderii sunt concentrați pe oameni.

Cursul Leadership

Planul și programa cursului

1. Leadership și caracteristici de leadership 

 • Prima teorie a leadershipului
 • Leadership în secolul XXI
 • Leadership și inovație 
 • Școală antreprenorială de leadership 
 • Leadership intercultural
 • Importanța liderului

2. Caracteristici personale și activitățile unui lider 

 • Comportamentul liderului 
 • Caracteristicile și predispozițiile unui lider de succes
 • Activitățile liderului 
 • Acțiunile liderului 
 • 10 porunci de lider 
 • Câștigarea încrederii 

3. Lideri de-a lungul istoriei 

4. Modele de leadership 

5. Leadership transformațional, carismatic, moral și de echipă 

6. Leadership eficient, online, eroic și narcisist

7. Diferențele dintre lider și manager 

8. Aspectul multidisciplinar al leadershipului 

9. Exerciții pentru lideri 

10. Leadership în diferite sfere 

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2023/24. este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.