Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Dacă nu cunoaşteţi aceste 9 reguli, mai bine nu mergeţi la interviu

Nu există improvizație la interviu

La cum stau lucrurile în prezent, nu există spaţiu pentru improvizație. Fiecare șansă trebuie folosită. Fiecare interviu pentru un loc de muncă la care sunteţi chemați trebuie luat în serios. Eliminați greşelile de începător, respectând aceste reguli:

Informarea despre viitorul angajator

1. Faceți cercetări 

Aflați cât mai multe despre compania la care aplicați pentru un loc de muncă. Aflaţi totul despre serviciile pe care le oferă, despre produse, clienți și concurență. Doar în acest mod veți afla de ce au nevoie. Prin urmare, veți ști ce abilitățile și realizări să le prezentaţi. Cercetaţi puţin cultura corporativă ca să știţi la ce să vă așteptați dacă veți fi angajat.

Încrederea în sine și un aspect plăcut la interviu

2. Arătaţi-vă „dorinţa” de succes

Alegeţi-vă cu atenție îmbrăcămintea înainte de interviu. În funcție de tipul de serviciu și de poziție, alegeți-vă o ținută adecvată. Chiar dacă în companie predomină o atmosferă relaxată și nu există reguli stricte de îmbrăcăminte, un dress code, un cod vestimentar, asigurați-vă că nu arătați ca și cum ați dormit în îmbrăcămintea pe care aţi pus-o pe voi. Îmbrăcaţi-vă în așa fel încât să vă simțiți încrezători în sine. Să vă simțiţi bine. Să nu vă gândiţi că aveți o cămașă prea mare. Când vă simțiți bine, declanșați și în ceilalți o stare bună.

Goana după job

3. Fiţi pregătiţi 

Luați copii ale CV-ului și portofoliului dumneavoastră și câteva hârtii pentru notiţe. De asemenea, pregătiţi întrebări pentru sfârşitul interviului.

Fără întârziere la interviu

4. Veniţi la timp 

Nu vă permiteţi să întârziaţi. Încercaţi să ajungeţi chiar mai înainte de termenul stabilit. În acest fel, veți evita să vă pierdeți. Fiți în clădire cu 10 până la 15 minute înainte de interviu.

Coordonarea arată încrederea în sine

5. Manifestați entuziasm

O strângere de mână puternică și o privire directă în ochii interlocutorului reprezintă încredere în sine. Vorbiţi pe un ton încrezător, chiar dacă în acel moment nu vă simţiţi chiar atât de siguri.

Ascultare și observare atentă

6. Fiţi un bun ascultător

Una dintre cele mai apreciate abilități este ascultarea. În timp ce ascultați „citiți printre rânduri”. Uneori, ceea ce nu se spune este mai important decât ceea ce se spune.

Răspundeți la întrebări

7. Răspundeţi la întrebările care vi se pun

Adesea, candidații nu se gândesc la întrebările puse, răspund așa cum vor. Mulți răspund înainte de a asculta întrebarea până la sfârşit.

Gândiți-vă la temele discuției

8. Fiţi concret

Un exemplu precis din experiența dumneavoastră profesională valorează mai mult decât un întreg CV. Pregătiți-vă exemplele înainte de interviu. Dați un exemplu care reflectă cel mai bine succesele și specializarea dumneavoastră. În ochii viitorului angajator, tot ceea ce ați făcut în trecut influenţează munca dumneavoastră în viitor.

Întrebarea pusă inteligent

9. Puneți întrebări

Multe persoane aflate la un interviu pentru un loc de muncă, din cauza stresului, nu sunt în stare să pună întrebări. Dar, orice întrebare reprezintă interesul dvs. pentru locul de muncă sau compania respectivă. Acest lucru poate preveni, de asemenea, alte surprize neplăcute după ce primiți postul.

Există mulți factori care influențează rezultatului pozitiv al unui interviu. Nimeni nu poate prezice cum se va desfăşura interviul, dar dacă nu pierdeți din vedere aceste reguli, vă veți ușura munca. Pe de altă parte, ca orice altceva în afaceri, abilitățile de autoprezentare se pot învăța. Doar este nevoie de timp.

  • 22.05.2019 13:23

Comentariu