Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

5 motive bune pentru stabilirea unei conexiuni

Stabilirea legăturii cu oamenii este o activitate importantăElliott Bisnow, fondatorul conferințelor Summit Series, neoficial, cea mai tânără persoană în prezent care şi-a extins relațiile, spune că fiecare dintre noi este de fapt media a cinci persoane cu care petrece cel mai mult timp. În opinia sa, cheia succesului constă în mediul influent și interesant și stabilirea propriei conexiuni.

Stabilirea conexiunilor este o activitate care, în afară de a fi în mod esențial distractivă, poate fi cheia succesului în afaceri și a dezvoltării personale. A conduce o afacere necesită în egală măsură mult timp și energie. Dacă intenționați să mergeți în această direcţie, trebuie să creați o echipă de colaboratori și prieteni de la care veți obţine energia necesară. Înconjurați-vă de oameni care au același nivel de pasiune și ambiție ca dvs. și vor crește șansele de a vă dezvolta individual, dar și ca un grup.

Acesta nu este singurul beneficiu al stabilirii conexiunilor. Este doar începutul.

1. Schimbul de cunoştinţe

Partajarea cunoștințelor Stabilirea unei conexiuni vă oferă posibilitatea de a primi un feedback pentru ideile sau sfaturile dumneavoastră dintr-o altă perspectivă. De asemenea, în sens invers, vă puteți ajuta colaboratorii cu experiența dumneavoastră și crește și încrederea persoanelor în dumneavoastră.

Există o mare probabilitate ca în fiecare grup să fie cei care au urmat deja calea pe care ați parcurs-o și dvs. Consultați-vă cu ei și evitați toate obstacolele posibile necunoscute. Iar dacă nu există astfel de lucruri în prezent, localizați persoanele care vă pot ajuta și urmați-le sfatul.

2. Oportunităţi de afaceri 

Oportunitățile și șansele în cadrul conexiunilor vin chiar și atunci când nu le căutați. Întotdeauna se va întâmpla ca unele persoane din agenda dumneavoastră sau colaboratorii lor să aibă nevoie de serviciul pe care îl oferiți. Iar atunci când sunt întrebați, în mod automat, vă vor recomanda ca pe cineva în care au încredere.

Desigur, nimeni nu vă poate garanta că fiecare șansă va fi realizată, dar este important să fiți deschişi și să profitați de oportunităţi. Iar oportunităţi există în fiecare conexiune.

3. Conexiunile 

Când stabiliți o conexiune, nu uitaţi că reţeaua nu este alcătuită doar din contactele dumneavoastră. Persoanele din rețeaua dumneavoastră devin, mai mult sau mai puțin, şi contactele dumneavoastră. Conexiunile altora devin părți ale conexiunii dumneavoastră, iar dumneavoastră deveniți parte a conexiunilor altora, și așa mai departe.

Umăr la umăr cu oportunitățile de afaceri, veți fi în situația în care trebuie să ajutați pe cineva cu sfaturi sau recomandări. Nu este necesar să cunoaşteţi în mod direct persoana respectivă, dar dacă ea vă cunoaşte, vă poate ajuta cu o vorbă bună. În acest mod, nu numai că veți consolida relațiile existente, ci veți fi și o persoană de încredere.

4. Dezvoltarea încrederii în sine 

Prin stabilirea continuă a unei conexiuni, veți fi obligați să comunicați constant cu persoanele pe care nu le cunoașteți. Dacă aveți o problemă în comunicare, acest lucru vă va oferi șansa de a exersa și în acest mod, veți obține o mai mare încredere în sine. Pentru managerul afacerii sau pentru antreprenor este foarte important să rămână încrezător. Atât în relațiile cu clienții, cât și în luarea deciziilor - acest lucru reprezintă două aspecte cheie de care depinde succesul.

Liderii știu de ce este importantă conexiunea

5. Vizibilitate şi credibilitate ridicată 

A fi vizibil și a atrage atenţia într-un mod adecvat reprezintă unele dintre cele mai mari beneficii în stabilirea eficientă a unei conexiuni.

Dacă sunteți cu regularitate prezenţi la evenimentele și conferințele de afaceri, oamenii își vor dori tot mai mult să vă cunoască. În acest context, puteți câștiga reputația unui expert, ceea ce reprezintă un lucru important pentru menținerea afacerii de către o persoană de încredere. Acest lucru se realizează prin sfaturi, experiența împărtășită cu alții și feedback de la cei care solicită acest lucru.

Credibilitate necesară pentru conexiune

Prin stabilirea unor conexiuni, puteți obține prieteni, colegi și colaboratori, puteți obține oportunități de afaceri și șansa de a vă rezolva problemele. În plus, petreceți timp de calitate, înconjuraţi de oamenii în compania cărora vă simțiți bine și care vă ajută. În acest sens, deveniți o persoană mai bună și de încredere, iar comunicarea cu diferite persoane din cadrul afacerilor vă ajută să vă dați seama cât de bine cunoașteți domeniul de afaceri.

Motivele pentru care trebuie să începeți sau să continuați sunt nenumărate. Cu cât începeţi mai repede, cu atât va fi mai bine şi pentru dumneavoastră și pentru oamenii din viitoarele dumneavoastră conexiuni cu oamenii de succes.

  • 11.04.2019 09:47

Comentariu