Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Ghid final pentru antreprenori: Cum să-ți pornești propria afacere fără niciun ban?

Cum să începeți o afacere fără să vă bucurați de suportul mătușii, oferit din toată inima, al unchiului şi a restului familiei din Elveția, care vă vor cumpăra, pentru cea de-a 18-a aniversare, tocmai acea cafenea în care v-aţi băut cafeaua în fiecare „dimineață”, gândindu-vă la ce veți fi când veţi creşte?

Ghid pentru antrepenori - idee

Este posibil să începeți o afacere care va fi profitabilă și, în acelaşi timp, legală? Să fim sinceri, niciunul dintre noi nu-şi doreşte ca poliția să-i bată la ușă și să întrebe cum a reușit să cumpere acel „bumblebee” parcat la intrarea unei case cu patru etaje, când deține un modest salon de coafură, la colțul Deznădejdei și al Disperării.

Deși nu vrem ca acei „alții” să ne bată, nu?

Cum să câștigi bani şi, în acelaşi timp, să te simți mulțumit la jobul tău este una din întrebările-cheie din zilele noastre. Iar răspunsul este destul de simplu, trebuie doar să fim suficient de deschiși și optimiști pentru a-l auzi... dar să-l auzim cu adevărat.

Vă întrebați cum să începeți propria afacere fără a avea un ban? Tot ce vă trebuie este o idee, cunoștințe și experiență pentru ca dorințele proprii să devină realitate! Înființarea unei afaceri nu este un proces ușor, dar cu următoarele sfaturi, succesul este garantat.

1. Începeți o afacere care să se potrivească cu competenţele dvs.

Care sunt talentele și competenţele de care dispuneți, care au o cerere reală pe piață? Sunteţi expert în afaceri internaționale? Vă place să ajutaţi oamenii când este vorba de amenajări interioare? Sunteţi bun în marketing? Dar când este vorba de managementul resurselor umane? Aveți un hobby pe care îl puteți transforma într-o afacere? Dacă aveți anumite abilități pe care oamenii sunt dispuși să le plătească, acesta este un punct de plecare excelent atunci când începeți o afacere care va fi profitabilă.

Omul cu buzunarele goale

Determinați cine vă sunt potențialii clienți, vorbiți cu ei și aflați ce îi interesează sau ce nemulțumiri au cu privire la concurența dvs. Cercetarea nu vă va costa nimic, dar vă poate ajuta foarte mult.

2. Concentrați-vă pe servicii și produse care reprezintă nevoia, nu dorința.

Fiţi realist. Faceți ca produsul sau serviciul dvs. să fie ceva pentru care potențialii dvs. clienți vor putea decide singuri, fără a fi nevoie să se consulte cu alte persoane. De exemplu, a construi o afacere în jurul unei umbrele care costă 30 lei, va găsi, cu siguranță, o conversie mai mare decât o afacere care este axată pe vânzarea unei cabine de duș, care costă 800 lei.

3. Insistați cu plata în avans.

Când începeți propria afacere, este foarte important să nu fiţi niciodată în pierdere. Pentru a vă asigura, străduiţi-vă ca clientul dvs. să vă plătească un avans pentru produsul sau serviciul oferit. Dacă nu puteți face asta, solicitați cel puțin jumătate din sumă pentru începutul colaborării, care va servi drept depozit.

4. Faceți singur cea mai mare parte a muncii.

Încercați să faceți cea mai mare parte a muncii, respectiv a lucrărilor pe care le puteți face, singuri. În felul acesta, tot venitul din produse sau servicii vă va fi disponibile. Este foarte important ca la începutul afacerii să investiţi tot venitul realizat în dezvoltarea afacerii existente. Construiți rezervele necesare pe care le puteți investi în spații noi, echipamente sau resursele de care aveți nevoie pentru a vă ridica calitatea afacerii la un nivel mult mai profesional.

5. Dacă aveți un loc de muncă, păstrați-l.

Începeți afacerea proprie în timpul liber. Nu renunțați la locul de muncă actual până când noul loc de muncă suplimentar nu vă poate oferi salariul curent. Astfel, reduceţi riscul de a rămâne fără venituri, în cazul în care proiectul dvs. eșuează. Este foarte important să vă gândiţi constant la posibile scenarii, această poziţie vă va face un antreprenor de succes.

Îndeplinirea obligațiilor de afaceri

6. Reduceţi-vă cheltuielile proprii la minim.

Încercați să investiți cât mai mult din veniturile realizate în vânzări și în calitatea serviciilor dvs. Nu deschideți un birou dacă nu vă este necesar. Bill Gates nu trebuie să fie singurul antreprenor de succes care şi-a început afacerea proprie în garaj. Trăim în era tehnologiei digitale, așa că folosiți toate resursele pe care le puteți utiliza pentru a comunica cu angajații. Vă va costa mai puțin decât o sală de ședințe la un hotel, pe care o plătiţi pe oră. Folosiți serviciile freelancerilor. Nu angajați la început, cel puțin dacă nu este absolut necesar. Învăţaţi cum se gestionează finanțele și, prin urmare, veți putea influența direct rentabilitatea afacerii.

7. Folosiți resursele disponibile.

Lucraţi din cafeneaua dvs. preferată sau din orice alt loc care oferă internet gratuit vizitatorilor săi. Nu trebuie să accesați credite sau să vă împrumutați pe carduri de credit pentru a începe propria afacere, căci toţi suntem conștienți de ratele dobânzilor cu care se returnează astfel de împrumuturi. Aveţi o idee bună? Încercați să creați un videoclip sau un material de prezentare și porniţi o campanie pe una dintre platformele pentru finanțarea proiectelor, precum IndieGogo. Folosiți tot ce aveţi la îndemână.

Mulți bani aruncați pe masă

8. Folosiţi serviciile și tehnologiile online gratuite pentru a vă promova afacerea.

Vă puteți prezenta și promova produsul sau serviciile în diferite feluri. Beneficiați de avantajele oferite de rețelele sociale sau extindeți-vă rețeaua de parteneri în modelul CPA, cu investiții modeste. Conectați-vă cu persoane relevante din industria dvs., cu potențialii clienţi, și prezentați-le afacerea dvs. într-un fel cât se poate de eficient, fără a cheltui niciun ban.

Există un număr mare de antreprenori care și-au construit afacerea în mărci recunoscute cu ajutorul rețelelor sociale. Marketingul pe reţelele sociale nu este nici complicat și nici nu necesită un angajament maxim. Poate fi chiar distractiv. Știați că strategiile de marketing pe rețelele sociale pot fi legate de burrito, oceanul albastru și pâinea albă?

Mulți oameni care se întreabă cum să înceapă o afacere cred că resursele mari în numerar sunt cele mai importante precondiții necesare pentru succes. Totuşi, banii nu trebuie să fie cruciali pentru a începe o afacere de succes. Este esențială atitudinea, abordarea și determinarea de a avea succes. Puteți obține toate acestea, și multe altele, înscriindu-vă la BusinessAcademy. Pe parcursul şcolarizării vi se vor oferi resursele pentru a conduce ciclul complet de dezvoltare a companiei. De la dezvoltarea ideii inițiale, aplicarea tehnologiilor și cercetării necesare, până la crearea unei strategii de acțiune, planul de marketing al companiei, apoi marketingul credibil și materiale de vânzări, construirea și datibuirea rolurilor în echipă a angajaților, partenerilor și investitorilor, până la gestionarea producției, finanțelor și operațiunilor.

Școlarizându-vă în cadrul departamentulului Antreprenoriat, veți obține instrumentele practice și experiența de care aveți nevoie pentru a vă conduce propria afacere cu succes. Deschiderea unei firme, înregistrarea unui antreprenor, subvenționarea antreprenorilor sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate în acest departament. Ce este cel mai important: veţi învăța cum să transformaţi noile cunoștințe în bani!

Idei de afaceri pentru începători

Simțiți că sunteți pregătit pentru o schimbare în carieră și doriți să vă angajați în antreprenoriat, dar încă nu sunteți sigur care sunt cele mai bune idei pentru afaceri. Pe lângă resursele și costurile minime de pornire, începerea unei afaceri mici poate fi una dintre deciziile cele mai bune pe care le puteți lua pentru dvs.

Ideile de înființare a întreprinderilor mici pot proveni din diferite situații zilnice. Dacă aveți un bun spirit de observație pentru a depista probleme în modelele de afaceri existente și aveți un simţ pentru afaceri, vă pot veni în minte chiar și unele idei, la prima vedere, nebune pentru afaceri private. Cum din fiecare idee se pot naște multe alte idei, nu ezitați să puneți pe hârtie tot ce vă amintiți sau să le prezentați unui consultant de afaceri, pentru a vă ajuta să ajungeţi împreună la cea mai bună idee de afaceri. Fiţi tenace și, cu siguranță, veţi găsi cu ce vă puteţi ocupa fără ca altcineva să se fi gândit la asta înaintea dvs.

  • 19.11.2019 10:49

Comentariu