Renunțați la deprinderile de muncă proaste


obiceiuri de lucru, obiective prea înalte

V-ați gândit vreodată că deprinderile dumneavoastră de muncă proaste vă opresc să progresaţi la serviciu? Cu obişnuinţele este greu de luptat, deoarece fac parte din subconștient. Acesta e un comportament pe care îl manifestăm fără să ne gândim.

 

Niciodată nu este târziu să te ocupi de tine însuți și să-ți modifici deprinderile de muncă care nu dau rezultate bune la serviciu.

Renunțați la deprinderile proaste de muncă, pentru a vă arăta în cea mai bună lumină și dacă acestea nu vă permit să vă atingeți potențialul maxim.

Dacă vă întrebați cum să vă creați alte deprinderi de muncă, iată o listă de deprinderi proaste însoțite de sfaturi cum să le modificați pentru a obține rezultatele necesare.

Vă stabiliți obiective prea înalte

Soluție: Stabiliţi-vă obiective care pot fi atinse uşor. Nu vă supraîncărcaţi cu o mulțime de proiecte, deoarece la un moment veți claca, veți avea impresia că nu există ieșire și vă veți pierde motivația pentru muncă.

Doar muncă, fără distracţie

Soluție: Nu fiţi foarte stricţi cu voi înșivă. Trebuie să vă răsplătiţi după ce aţi îndeplinit cu succes o sarcină, oricât de nesemnificativă. Permiteţi-vă să vă simțiţi mulțumiţi.

Vă supraîncărcaţi cu sarcinile de serviciu

Soluție: Trebuie să vă organizaţi. Atunci când vă simțiți copleșiți de activităţile de la serviciu și de toate documentele, luați o pauză și făceți-vă un plan de lucru. Luați un proiect și considerați-l principal, iar pe celelalte lăsaţi-le deoparte. Nu faceți mai multe lucruri deodată, deoarece nu veţi termina la timp nici unul, iar această deprindere nu va face decât să vă îndepărteze de lucrurile esențiale.

Amânați sarcinile și pe mâine

Soluție: Respectaţi termenele limită. Atunci când le amânați poate fi periculos. Nerespectarea termenelor, pe lângă faptul că este un lucru neprofesional, vă poate costa chiar locul de muncă. Trebuie să aveți întotdeauna la îndemână calendarul și orarul efectuării sarcinilor.

obiceiuri de lucru

Ați intrat pe pilot automat

Soluție: Priviţi în jurul vostru. Aveți un serviciu pe care doriţi să-l păstrați? Poate că ați intrat pe pilot automat și nu vedeți prea multe motive ca să modificați ceva. Vă gândiţi vreodată cât de mult aţi avansat în profesie de când aţi schimbat ultima dată serviciul? Dacă realizați că sunteți nemulțumiți de actualul loc de muncă, poate că a venit timpul să faceți ceva în privința asta.

Nu vă simțiţi împlinit la locul de muncă

Soluție: Învăţaţi ceva nou. Dacă cariera nu vă satisface, luați lucrurile în propriile mâini. Înscrieţi-vă la un curs nou, alegeţi-vă o altă profesie. Mulți oameni își schimbă cariera.

Sunteţi îngropat într-un singur loc

Soluție: Nu trebuie să urmaţi calea prietenilor sau colegilor voștri care muncesc ani la rând într-un singur loc în aceeaşi companie. Preluaţi inițiativa, avansați. Fiţi prieteni cu oamenii cărora le plac provocările.

Anii trec

Soluție: Făceți-vă timp pentru voi. Uitați de serviciu și deschideți ochii, bucurați-vă de fiecare zi. Înscrieți-vă la un curs de karate, la un maraton, învățați o limbă nouă sau călătoriţi. Modificați-vă vechile obiceiuri și încercaţi ceva nou.

Analizați-vă bine deprinderile de muncă și începeți să le modificaţi pe cele care nu sunt productive sau care vă împiedică în muncă.

Deprinderile de muncă și atitudinea față de muncă trebuie să vă permită să îndepliniți eficient și efectiv sarcinile necesare, într-un mod adaptabil atât pentru dumneavoastră, cât şi pentru compania în care sunteţi angajaţi.


Vezi toate textele din Baza de cunoştinţe » Vezi textele în această categorie »
Poate v-ar interesa aceste articole
Analiza SWOT Stresul la locul de muncă - 6 surse de stres
Patru moduri în care să-ți eliberezi creativitatea Cultura serviciului clienţi – customer service
Dacă sunteţi interesat de ocupaţiile din acest domeniu, vedeţi programul: Management.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2019/20 este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.