UN JOB FOARTE BINE PLĂTIT

Ce face un manager de investiții?

Care este activitatea unui manager de investiții?

Managerii de investiții și brokerii sunt cele mai comune ocupații din lume. Persoana care vrea să se ocupe în mod profesionist de această activitate care implică multe responsabilități, trebuie să dețină un grad înalt de profesionalism în domeniul economiei și al finanțelor, precum și să fie familiarizată cu regulile operațiunilor bursiere. Managerii de investiții se ocupă de toate investițiile companiei, anticipează tendințele de pe piața financiară, iau decizii de investiție.

Ce face un manager de investiții?

Cum influențează evenimentele valoarea unei companii și afacerile ei?

Managerul de investiții trebuie să cunoască foarte bine valorile mobiliare, contabilitatea și analiza rapoartelor financiare, gestionarea riscului, dreptul corporativ precum și controlul pe internet. Este responsabil pentru fluxurile de numerar din companie, gestionează fondul, decide când și în ce să investească și cum să îmbunătățească mai mult afacerile companiei.

Caracteristicile unui manager de investiții de succes

Ca să-și desfășoare activitatea într-un mod cât mai eficient, managerul de investiții trebuie:

  • să efectueze analiza financiară a hârtiilor de valoare, 
  • să facă propuneri în legătură cu achiziționarea și vânzarea hârtiilor de valoare, 
  • să direcționeze gestionarea riscurilor de investiții, 
  • să monitorizeze tendințele regionale și globale ale gestionării fondurilor de active și gestionării corporative.

Managerul de investiții trebuie să știe că tranzacțiile la bursa de valori trec printr-un ciclu bursier care deosebește conturile bursiere de serviciile bursiere.

Pentru a desfășura o astfel de muncă responsabilă, indiferent că este vorba de bursa de valori sau de fondurile de investiții, un adevărat expert trebuie să-și dezvolte o abordare sistematică a muncii, meticuloasă și concisă. Capacitățile cheie includ gândirea analitică și posibilitatea de a trage concluzii oportune și responsabile, buna gestionare a cifrelor, precum și cunoștințe informatice.

Dacă vă interesează jobul de manager de investiţii, consultaţi programul: Managementul investitiilor si operatiuni bursiere

Ce este bursa de valori? Cum funcționează bursa de valori?

Un broker este o persoană care face comerț cu hârtii de valoare. Principala sa sarcină este să plaseze hârtiile de valoare pe bursa de valori în condiții cât mai bune și la o valoare cât mai mare. Se ocupă de vânzări și de creșterea valorii cotei companiei, precum și de modul în care compania poate să câștige mai mulți bani.

Responsabilitățile sale constau în monitorizarea mișcării ofertei și cererii pe bursa de valori și informarea companiei în această privință. Brokerul știe să recunoască gradul și direcția schimbării prețurilor pe bursa de valori și de asemenea să analizeze indicii bursei de valori.

Cum puteți deveni un broker de succes?

Un broker bun are o mare putere de concentrare și observație. Posedă abilitatea de a reacționa rapid, dar și abilități de decizie și comunicare, este gata să-și asume riscuri, are încredere în sine și preia inițiativa.

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile care vă vor transforma într-un broker de succes!

Un broker de succes monitorizează oferta și cererea pe bursa de valori, plasează, cumpără și vinde hârtii de valoare, urmărește prețul dobânzii, scrie rapoarte și ține un jurnal de muncă.

Viitorul brokerilor

Brokerii sunt una dintre cel mai bine plătite ocupații din ultimii ani din întreaga lume. Serviciile pe care le îndeplinesc brokerii fac parte din afacerile contemporane. Această ocupație necesită un grad înalt de profesionalism și toate elementele care sunt incluse într-un mod de lucru modern.

Serviciile de brokeraj sunt foarte bine recompensate și sunt stimulate prin diferite tipuri de bonusuri și alte venituri. Se știe că toți brokerii percep o taxă pentru serviciile efectuate. Bonusurile și premiile frecvente sunt o consecință a rezultatelor operațiilor de afaceri și a satisfacției clienților, ceea ce crește rating-ul companiei pentru care lucrează, dar și pe cel personal.

Activitatea brokerilor se numără printre ocupațiile complexe, dar foarte apreciate.

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te