Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Cu ce se ocupă un manager de vânzări?

Manager de vânzări – descrierea postului

Pentru a lucra în cel mai eficient mod, este necesar ca managerul de vânzări să administreze cu succes finanțele, marketingul și managementul de proiect.

Dar obligația lui e și să dezvolte o relație de afaceri cu clienții, să soluționeze cererile acestora, să negocieze ajustări ale prețurilor, să urmărească evoluția piețelor interne și externe și să determine nevoile piețelor și viitorilor clienți. În plus, este responsabil pentru organizarea și gestionarea echipei care se ocupă de vânzări.

Cu ce se ocupă un manager de vânzări

Un manager de vânzări de succes este conștient de faptul că există o mare diferență între clienți și clienți adevărați. Astfel, este important ca managerii de vânzări să urmărească principiul conform căruia nu pot vinde nimic dacă nu au cui să vândă. Succesul se măsoară prin crearea încrederii în ochii clienților.

Prin ce calități și abilități se remarcă un manager de vânzări de succes?

Managerul de vânzări este comunicativ și creativ, deţine un simț dezvoltat al afacerilor, este capabil să motiveze și să conducă echipa și este întotdeauna convingător în relația cu clienții.

Pentru ca managerul de vânzări să fie un lider în activitatea sa, abilitățile sale de vânzări, de negociere, de organizare și cele IT sunt foarte importante, precum și tendința de analiză și statistică. Pe drumul către o carieră de succes, este, de asemenea, important să fie familiarizat cu modul de funcționare a afacerilor în alte țări, cu eticheta în afaceri și cu limbile străine.

Dacă doriți să deveniți un manager de vânzări de succes, vedeți programul: Vânzări și managementul vânzărilor

Ce activități și sarcini are de rezolvat un manager de vânzări?

✓ Definește prețurile în funcție de costurile producției,
✓ Definește termenele de livrare în concordanță cu resursele tehnice și umane,
✓ Livrează mostre de produse și materiale promoționale,
✓ Organizează prezentări de afaceri ale programului de producție,
✓ Evaluează condițiile tehnice, de afaceri și de circulație ale achiziției,
✓ Definește cantitățile, datele de livrare și metodele de plată,
✓ Încheie contracte cu clienții,
✓ Emite comenzi pentru livrarea și colectarea produselor,
✓ Supraveghează termenele de realizare,
✓ Evaluează plângerile depuse,
✓ Urmărește activitățile comerciale și de marketing ale concurenților.

Managerul de vânzări petrece o parte din timp vizitând clienții, sediul companiei pentru care lucrează sau echipa de pe teren. Participă la diverse conferințe, expoziții sau târguri din străinătate. În funcție de aria geografică pe care o acoperă, munca și responsabilitățile sale includ și călătorii în afara orașului și a țării.

Manager de vânzări

Unde își aplică cunoștințele managerii de vânzări?

Uneori managerul de vânzări este responsabil doar pentru un anumit tip de produs, alteori vizează un anumit grup de clienți, dar poate fi angajat și ca director general de vânzări într-o anumită zonă geografică. Rolul lui depinde de compania sau de industria în care este angajat.

Abilitatea de a vinde în mod eficient este primul și cel mai important factor în succesul fiecărei afaceri, iar unul dintre certificatele oficiale este certificatul Cambridge, fie că e vorba de certificatul Cambridge International A&AS Business level, Economics sau Accounting.

Managerul de vânzări are cu siguranță abilități datorită cărora multe companii îl vor vrea în rândurile lor. Cea mai puternică armă pe care o au managerii de vânzări în afacerea lor sunt ei înșiși.

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te