Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Ce face un manager de afaceri internaţionale?

Managerii din domeniul afacerilor internaţionale încheie cu succes afaceri recunoscute pe plan internaţional. Pentru aceștia gestionarea afacerilor la nivel local nu mai reprezintă o provocare. Consideră că pot face mult mai mult şi mai bine. Ei au curajul să rişte şi să-şi prezinte ideile în fața concurenţei internaţionale. Tind spre perfecţiune, progres şi eficienţă în atingerea propriilor obiective profesionale.

Managerii care conduc afaceri la nivel internaţional gestionează proiecte mari, internaţionale de la stadiul de concept la cel de implementare, dar şi mai departe, cu scopul de a obține succes şi câştig la acest nivel.

Ce face un manager de afaceri internaţionale?

Lideri mondiali de succes

Pentru ca aceşti manageri să aibă succes pe piaţa internaţională, trebuie să posede cunoştinţe tactice şi de operare şi să cunoască tehnici ştiinţifice de luare a unor decizii de afaceri profitabile în acord cu schimbările din mediul de afaceri dinamic.

Cunoștințele cele mai importante se referă la strategiile şi regulile care guvernează marketingul de succes și care dau rezultate bune pe plan internaţional.

Dacă vor să construiască o companie mare, de succes şi profitabilă şi dacă vor ca munca şi succesul lor să fie recunoscute în întreaga lume, trebuie să creeze legături cu parteneri internaţionali și să îndeplinească cerințele capitalului internaţional financiar şi real.

Dacă dorţi să deveniţi managerul unei afaceri internaţionale, aflaţi mai multe despre programul Afaceri internaţionale

Cum operează managerii din companiile internaţionale?

Mediul internaţional este însoțit de multe riscuri, dar oferă şi numeroase oportunități. Dacă activităţile şi strategiile de comunicare şi marketing sunt folosite în mod adecvat şi înţelept, pot fi transformate într-o armă foarte puternică şi pot da rezultate eficiente în lupta pentru clienţi pe piaţa internaţională.

Este important ca managerii care lucrează la nivel internaţional să-şi orienteze compania, modul de gândire, de desfășurare a afacerilor către nivelul internaţional şi să le adapteze la standardele mondiale de calitate.

Managerii care își stabilesc astfel de obiective de afaceri trebuie să se familiarizeze cu cultura, obiceiurile, manierele şi cele mai importante forme de comunicare ale ţării în care operează. Cel mai mare succes îl înregistrează atunci când percep o oportunitate.

Cunoştinţe şi abilităţi necesare managerilor pentru desfășurarea afacerilor la nivel internaţional:

  • excelente cunoștințe de economie internaţională, 
  • perspectivă asupra propriilor finanţe şi posibilităţi, precum asupra celor ale concurenței, 
  • bună cunoaştere a condiţiilor, tendinţelor şi cerințelor de pe piaţa internaţională, 
  • cunoștințe despre cultura şi conduita de afaceri în ţările cu care lucrează, 
  • arta de a gestiona proiecte internaţionale şi realizarea lor de la concept la câştig, 
  • cunoștințe despre posibilităţile şi formele de promovare în condiţiile economiei internaţionale,
  • cunoștințe de drept internaţional de afaceri şi despre regulile după care se lucrează în străinătate,
  • cunoștințe despre standardele internaţionale de calitate valabile şi armonizarea propriilor produse şi servicii cu aceste standarde,
  • excelente cunoștințe de cel puţin două limbi străine.

Lumea are nevoie de lideri adevăraţi

Managerii ambiţioşi care vor să înţeleagă mediul global contemporan şi lumea afacerilor de azi, care cunosc managementul la nivel internaţional și principiile, regulile, strategiile şi normele afacerilor mondiale care domină regulile de joc ale liderilor internaţionali, care sunt inovatori, creativi şi au spirit de echipă sunt responsabili, pe lângă propria dezvoltare, şi pentru succesul propriilor companii. Ei își creează singuri propriul viitor.

Aceștia pot deschide uşile multor companii de succes din întreaga lume şi pot atrage parteneri de pe orice continent care vor investi în dezvoltarea companiei lor.

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te