Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Ce face managerul financiar?

Managerul financiar – descrierea postului

Managerul financiar se ocupă de toate întrebările legate de problemele financiare, de modalitățile de finanțare, investire şi cheltuire a banilor, precum şi de cursurile de profit în general.

Capacitatea unui manager financiar de a se adapta la schimbări, de a căuta surse de finanţare, de investiții şi de a administra cu înţelepciune, aduce succes întregii companii.

Managerii învaţă cum să câştige bani şi totodată cum să păstreze banii câştigaţi. În acest domeniu de afaceri se poate câştiga mult mai mult decât în orice alt sector.

Ironic, dar în prezent, în lume, foarte multe resurse se cheltuiesc pentru finanţare, motiv pentru care managerii financiari au mari şanse de succes în lumea afacerilor moderne. Totuşi, este adevărat faptul că dacă nu sunteţi buni cunoscători ai acestui domeniu, se poate distruge şi cea mai puternică companie, şi se urmăreşte cu mare atenţie ca acest post să fie acordat persoanei potrivite, celui mai bun manager financiar.

Managerul financiar – descrierea postului

În domeniul economiei, s-a ajuns la modernizarea metodelor şi modalităţilor pentru realizarea profitului şi majorarea capitalului. În primul rând, aceasta înseamnă că s-au separat proprietarii capitalului de experţii care îl conduc. Aceşti experţi sunt managerii financiari care se bucură de mare încredere şi în acelaşi rând de mare responsabilitate. De aceea, nu este o surpriză faptul că managerii financiari se află în cel mai înalt rang în companie şi au câştiguri excelente.

Doriţi să deveniţi un manager financiar de succes? Vedeți ce puteţi obţine dacă frecventaţi cursurile din cadrul programului Management financiar

Ce face ca un manager financiar să fie bun?

Un manager financiar bine plătit trebuie să dețină cunoştinţe de specialitate pentru a ţine pasul cu tendinţele moderne din acest domeniu. Este necesar să stăpânească metodele de finanţare din diferite tipuri de resurse în cadrul companiei unde este angajat deoarece toate activităţile care implică accesul direct la bani sunt monitorizate de managerul financiar.

Pe lângă acestea, în descrierea postului său se află şi sarcina de a lua decizii financiare eficiente, prin care creează unele valori pentru companie. Decizia financiară trebuie să se bazeze pe principiul raţionalităţii, securităţii şi lichidităţii, deoarece toate deciziile luate de managerul financiar influenţează în mod direct succesul companiei.

În acelaşi timp, reacţionarea rapidă şi capacitatea de evitare a riscurilor sunt în prezent printre cele mai valoroase aptitudini ale unui bun expert financiar.

Ce face managerul financiar

Responsabilităţile de bază ale unui manager financiar

Managerul financiar se ocupă de planificarea, organizarea, alegerea cadrului adecvat pentru anumite sarcini. De asemenea, se ocupă de adoptarea deciziilor, conducerea şi controlul financiar în privința mijloacelor financiare. Având în vedere complexitatea acestei funcţii şi posibilităţile pe care le oferă un manager financiar de calitate în cadrul companiei unde este angajat, este clar că trebuie să dețină concomitent caracteristicile unui antreprenor şi ale unui expert în domeniul finanţelor.

Sarcinile de bază ale unui manager financiar:

  • Planificarea şi prudența financiară,
  • Utilizarea capitalului,
  • Sfaturi în luarea deciziilor de afaceri,
  • Pregătirea rapoartelor financiare,
  • Bugetarea şi planificarea,
  • Măsurarea şi controlul rezultatelor,
  • Analiza activităţilor financiare şi implementarea unor activităţi adecvate în baza analizei,
  • Modelarea şi prudența financiară,
  • Îmbunătăţirea controlului costurilor.

Locuri de muncă pentru un manager financiar

Un expert în managementul financiar are posibilitatea să aleagă pe ce poziţie va lucra în cadrul companiei. În general, sunt poziţii bune şi bine plătite, deoarece postul unui director financiar are o greutate aparte şi o mare responsabilitate.

În viitor, acest tip de management va fi tot mai căutat. În lume, în prezent se cheltuieşte de peste douăzeci de ori mai mult pentru dezvoltarea acestui sector decât pentru alte domenii de afaceri.

Managerii financiari predomină în întreaga lume, de cele mai multe ori ocupând un post în una dintre cele mai de succes corporaţii din lume.

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te