UN JOB MAI BINE PLĂTIT

Planificarea și managementul resurselor

Un segment important al fiecărei companii sunt planificarea și managementul resurselor. Resursele sunt necesare pentru desfășurarea normală a proceselor de afaceri. Resursele includ materiale, resurse naturale, resurse financiare, capital uman etc. Dacă o companie dorește să atingă obiectivele stabilite și să implementeze strategia, trebuie să aibă control asupra resurselor sale. Trebuie să știe cum să planifice cantitățile de resurse necesare în timp util și, ulterior, să le gestioneze eficient.

Lipsa resurselor necesare pune în pericol calitatea proceselor de afaceri, iar uneori acestea pot fi suspendate. Pentru a preveni acest lucru, compania trebuie să angajeze un manager de calitate care, datorită cunoștințelor și abilităților sale de lider, va oferi resursele necesare în timp util și în concordanță cu capacitățile companiei în care își desfășoară activitatea.

Cele mai importante resurse de pe piața globală de astăzi sunt resursele umane, așadar, angajații trebuie priviți ca principalul instrument pentru a ajunge concurența. Satisfacția, motivația, munca și dezvoltarea lor ar trebui să fie o prioritate a fiecărei companii. Managementul resurselor umane este considerat un factor-cheie în afaceri de succes.

Dacă doriți să aibă succes compania voastră, lucrul cu resursele este esențial. Acest curs vă va ajuta în acest sens și va fi primul pas către obținerea unui rezultat pozitiv în lumea afacerilor. La curs veți învăța cum să obțineți cantitatea optimă de resurse necesare. Cursul Planificarea și managementul resurselor este plin de exemple interesante care vor face mai ușor și mai dinamic pentru participanți să-l urmărească și să-l stăpânească.

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: Project Management, Executive Business Program și Management.

Descrierea și scopul cursului Planificarea și managementul resurselor

Cursul Planificarea și managementul resurselor abordează conceptul și clasificarea resurselor. Am explicat împărțirea resurselor în funcție de mișcarea lor în resurse de intrare, ieșire și intermediare și am dat exemple adecvate pentru fiecare dintre aceste grupuri. În curs vom sublinia importanța resurselor umane pentru afacerile întregii companii ca tipuri de resurse care sunt cel mai greu de copiat.

Se acordă o mare atenție suportului software pentru planificarea și managementul resurselor, cum ar fi sistemul ERP. Vom prezenta arhitectura sistemului ERP, precum și modulele sale tipice: managementul relațiilor cu clienții, managementul lanțului de aprovizionare, managementul producției, vânzări și logistică etc.

Pentru ca participanții să înțeleagă mai bine funcționarea sistemului ERP, vom explica care sunt principalele sale caracteristici. Pașii pentru implementarea sistemului ERP vor fi definiți în detaliu. Cursanții se vor familiariza cu SAP software, în prezent cea mai completă și eficientă soluție pentru întreg managementul financiar al companiei. Cursul se concentrează pe sistemul de planificare a cerințelor de materiale (MRP).

Sunt clar evidențiate avantajele planificării nevoilor de materiale (timp de livrare redus, eficiență mai mare a producției, niveluri reduse de stoc etc.), precum și dezavantajele care pot apărea (încetinirea producției, creșterea costurilor de transport, costuri mari de implementare etc.). De asemenea, în curs puteți găsi mai multe cuvinte despre planificarea și gestionarea resurselor umane și financiare. Resursele umane sunt cea mai importantă resursă a unei companii și sunt responsabile pentru succesul acesteia.

Scopul cursului Planificarea managementului resurselor este de a familiariza cursanții cu resursele care pot fi găsite în funcția de a face afaceri. Cursanții care parcurg cu succes acest curs, vor avea posibilitatea de a defini foarte ușor termenul de nivelare a resurselor – procesul de alocare optimă a resurselor disponibile și limitate pentru activitățile planificate. Ei vor recunoaște rolul sistemului ERP, precum și avantajele și dezavantajele utilizării acestuia.

Dacă cursanții decid să implementeze un sistem ERP în afacerea lor, ei vor putea alege modalitatea potrivită pentru compania lor. După finalizarea cursului, participanții vor putea explica cu ușurință ce este MRP, la ce întrebări răspunde și care sunt obiectivele sale de afaceri.

Cursul vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce este ERP?

ERP este un instrument de integrare a tuturor datelor și a abilităților manageriale din domeniul afacerilor într-o singură bază de date, de la finanțe și resurse umane până la elemente ale lanțului de aprovizionare și conectarea producției cu furnizorii, pe de o parte, și consumatorii, pe de altă parte. ERP integrează informații care leagă organizația și achiziția ei de produse și servicii cu cerințele pentru acestea.

Scopul primar al ERP-ului este o afacere mai bună într-un mediu în schimbare, caracterizat de un număr mare de concurenți. Sistemul ERP poate fi caracterizat ca fiind cea mai bună soluție pentru companie, care combină următoarele procese organizaționale cu un depozit central de baze de date printr-o platformă informatică unificată: producție, finanțe, resurse umane, managementul lanțului de aprovizionare, proiecte, managementul relațiilor cu clienții și baze de date.

Cum se definește MRP și care sunt avantajele și dezavantajele lui?

Sistemul MRP (material requirement planning) este un proces sistematic de colectare a informațiilor de planificare și calculul materialelor necesare exprimate în cantitate și termene limită în conformitate cu cererea. MRP, începând cu termenul de livrare convenit, calculează cantitatea necesară de piese. Prin urmare, se face un termen, adică un plan când anumite piese/materiale trebuie comandate și produse.

Avantajele planificării nevoii de materiale sunt: ​​timp redus de livrare către clienți, eficiență mai mare a producției, productivitate crescută, minimizarea nivelurilor de stoc, garanția că materialele vor fi disponibile la timp etc. Dezavantajele sistemelor MRP sunt: ​​încredere mare pe acuratețea datelor de intrare, implementare costisitoare, poate ajunge la o încetinire a producției, nu optimizează costul de achiziție a materialelor etc.

Care sunt obiectivele planificarii resurselor umane?

Planificarea resurselor umane include toate activitățile pe care managerii le desfășoară pentru a anticipa nevoile actuale și viitoare de resurse umane. Obiectivele planificării resurselor umane depind în mare măsură de organizația în sine și de mediul în care își desfășoară activitatea, iar următoarele pot fi enunțate ca obiective generale:

  • stabilirea unei legături clare și directe între strategie și planurile de afaceri și resursele umane și maximizarea contribuției la atingerea cu succes a obiectivelor strategice;
  • conectarea tuturor nevoilor de resurse umane la activitățile generale de afaceri și obiectivele organizației;
  • identificarea nevoilor pe termen lung de resurse umane la nivel global și pe categorii specifice;
  • asigurarea rentabilității maxime a investiției în resurse umane;
  • posibilitatea organizației să obțină competitivitate și avantaj pe termen lung

Planul și programa cursului

Modulul 1 – Planificarea și managementul resurselor

  • Cunoașterea diferitor tipuri de resurse ale companiei
  • Cunoașterea posibilităților sistemului ERP
  • Capacitatea de a face diferența dintre sistemele MRP și MRP II
  • Cunoașterea planificării resurselor umane și financiare și a managementului lor

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te