Perioada de inscrieri este deschisa

Leadership

Dacă vreți să aveți succes în carieră, trebuie să vă dezvoltați abilitățile de lider. Aflați ce este leadershipul și dacă aveți înclinația să deveniți un lider de succes. 

De-a lungul secolelor, multe persoane au schimbat cursul istoriei cu talentul lor extraordinar. Deși prima asociere pe care o facem când auzim cuvântul lider este cu politicienii, adevărații lideri sunt personalitățile strălucitoare care îmbunătățesc lumea din jurul nostru. Sunt persoanele care au obținut succes prin muncă și o gândire revoluționară. Să menționăm doar câteva dintre ele: Warren Buffett, Bill Gates, Richard Branson, Steve Jobs etc.

Îi identificăm nu doar cu afacerile lor de succes, ci și cu inovarea domeniilor în care activează. Datorită ideilor lor, întreaga omenire a avut parte de un progres tehnologic semnificativ. Într-adevăr, leadershipul este caracteristica celor mai capabili, iar vestea bună este că fiecare dintre noi se poate dezvolta. 

leadership

Și nu trebuie să fii miliardar ca să ai abilități de lucru cu oamenii. Pentru asta sunt necesare anumite cunoștințe care se dobândesc prin studiu și experiență, dar o doză de talent. Ca să vă puteți folosi la maximum potențialul, vă vom prezenta caracteristicile unui lider. 

Cine sunt liderii?

Nicio afacere, indiferent de nivel, nu va avea succes fără o conducere bună. Pentru asta sunt responsabili lideri care reprezintă un model pentru cei subordonați. Ei au ajuns pe poziții de conducere datorită cunoștințelor și abilităților lor de a lua decizii. Nu este deloc ușor să fii în fruntea unei întregi echipe. Adesea, de capacitățile liderului depinde succesul companiei și al tuturor angajaților. 

Asta înseamnă că leadershipul este un proces prin care o persoană influențează alte persoane prin acțiunile sale, totul cu scopul de a atinge obiectivul stabilit. Când vorbim despre un job cu responsabilitate mare, persoana respectivă ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

 • Cunoștințe peste medie – talentul nu este suficient pentru succes. Ca să ajungeți pe o poziție înaltă, trebuie să aveți o expertiză de invidiat în munca pe care o prestați. Doar așa, veți deveni autoritate în domeniul vostru, ceea ce vă va oferi posibilitatea de a vă pune planul în acțiune. 
 • Preluarea inițiativei – diferența dintre un angajat de calitate și un lider este abilitatea de a lua la timp decizii importante. Asumarea responsabilității în momente importante este o caracteristică foarte importantă a celor mai buni. Adesea, nu ai decât o secundă să iei decizia care va îmbunătăți sau va ruina compania. 
 • Încrederea în sine – succesul va veni doar dacă aveți încredere în voi și în scopul pe care vi l-ați stabilit. Adevărata doză de încredere în sine este caracteristica celor mai buni, însă la mulți, ea se transformă în aroganță. Există numeroase exemple de firme care au dat faliment deoarece șefii au refuzat să accepte și părerea altora. 
 • Inteligența – liderul trebuie să aibă un nivel ridicat de inteligență pentru a putea să ia decizii corecte la momentul potrivit. Un lider inteligent știe să analizeze situația și să vadă cel mai bun drum către obiectiv. 
 • Abilități de comunicare – este foarte important să transmiți mesajele în mod corect. În afacerile moderne este foarte important să formulezi corect cerințele. Ordinele emise sec pot să provoace revolta subordonaților, ducând la rezultate mai slabe. De aceea, calitatea comunicării este foarte importantă în toate ramurile afacerii. 
 • Carismă – toți mari lideri inspiră oamenii pe care îi conduc. O persoană carismatică știe să stimuleze angajații prin cuvinte și acțiuni și să-i convingă că drumul lor este cel mai bun.

Acestea sunt doar câteva din caracteristicile pe care trebuie să le dețină un lider de succes. Dacă sunteți atenți, veți observa că cele mai moderne companii din lume sunt o reflexie a liderilor lor. 

Poate că cel mai bun exemplu în acest sens este Steve Jobs. Fondatorul Apple a avut o viziune clară asupra companiei sale și a poziției acesteia în lume. Când a prezentat primul iPhone, s-a confruntat cu criticile publicului de specialitate, dar asta nu l-a împiedicat să continue. Dimpotrivă, a creat un produs pe care în final toți au încercat să-l imite. La fel s-a întâmplat și câțiva ani mai târziu când a prezentat iPad-ul. În prezent, tableta este un dispozitiv tehnic foarte important nu doar pentru distracție, ci și pentru afaceri. 

Rezistența pe drumul către obiectiv în ciuda tuturor obstacolelor face diferența dintre marile personalități și ceilalți. Din acțiunile lor veți învăța cum se rezolvă problemele și le veți aplica în propria carieră. Indiferent dacă sunteți manager de PR, broker sau altceva, veți dori să aveți cea mai bună carieră posibilă. 

Deși drumul către vârf este lung, țineți cont că oamenii de succes au pornit de la zero. Pentru a avea succes este întotdeauna nevoie de o doză de noroc care trebuie câștigată prin muncă corectă și decizii curajoase. În acest caz, veți avea mari șanse de succes. 

Leadershipul este plin de provocări

Liderii se deosebesc prin abilități personale 

Mulți lideri și-au început carierele în sisteme mari, unde au avansat de pe cele mai mici poziții până pe cele principale. Cauza progresului lor este o combinație de cunoștințe și dedicare față de companie. 

Desigur, nu orice expert este automat și un lider, dar este important să fie foarte abil în domeniul său. În calitate de șef, aceasta îi va permite să înțeleagă procesul de muncă și îi va ușura luarea deciziilor de specialitate. Combinația de cunoștințe de expert și abilități de lider stă la baza progresului în carieră. 

Leadershipul este plin de provocări 

Jobul de lider este plin de provocări, indiferent că este vorba de o companie mică sau mare. Liderul companiei se confruntă zilnic cu decizii grele, iar simultan trebuie să organizeze munca și să rezolve probleme interne. 

O estimare greșită poate să amenințe întreaga afacere, motiv pentru care este important să creeze un sistem eficient unde fiecare își cunoaște responsabilitățile:

 • Când este vorba de angajați, nici măcar cei mai buni nu pot să-și aducă contribuția maximă dacă nu sunt bine organizați de superiori. De la un lider bun se așteaptă să recunoască potențialul angajaților și în funcție de asta să îi pună pe poziții care vor aduce cel mai bun rezultat. Angajatorii înțelepți vor oferi o șansă angajaților talentați, permițându-le să se manifeste și să devină lideri de succes în companie. 
 • O caracteristică a liderilor este că își susțin angajații când greșesc. Adesea, frica de a face o greșeală este o problemă mai mare pentru subordonați decât însăși greșeala. Prin acțiunile sale, liderul trebuie să elimine această presiune, încurajându-și angajații să încerce întotdeauna să găsească cea mai bună soluție, chiar dacă greșesc pe parcurs. 
 • Leadershipul presupune crearea unei culturi de afaceri, adică a unui mod de lucru care permite angajaților să dea tot ce au mai bun. Este foarte important ca angajații să simtă că aparțin companiei, iar asta se obține respectându-le drepturile. Companiile moderne se concentrează pe calitatea condițiilor de muncă, un program de lucru flexibil, recompense și numeroase alte beneficii cu scopul de a-și păstra cei mai buni experți. 
 • De la un lider se așteaptă să creeze și să implementeze un plan de afaceri. Astfel, este foarte important să analizeze toate avantajele și dezavantajele proiectului și modalitățile în care vor fi folosite aceste cunoștințe. Este important ca planul de afaceri să fie realizabil, dar cu o viziune clară pentru viitor. 
 • Comunicarea cu partenerii de afaceri este foarte importantă pentru succesul afacerii. Oricine se va uita mai întâi la interesele companiei sale, motiv pentru care sunt foarte importante buna poziționare și relaționarea pentru a obține beneficii reciproce. 

Există diferite stiluri de leadership, dar ce au în comun este faptul că pe pozițiile de lider regăsim întotdeauna pe cei mai capabili, mai ambițioși și mai profesioniști. Ei se perfecționează permanent din dorința de a deveni și de a rămâne cei mai buni. Leadershipul este o caracteristică pe care și-o poate dezvolta oricine și, cu o doză de creativitate, va realiza cel mai mare progres din carieră. 

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25. este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.