Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Cum au reușit miliardarii de astăzi?

Nimeni nu a reușit peste noapte. Deși fiecare succes se bazează pe o idee bună, multă muncă și perseverență, dar și puțin noroc, oamenii de succes au mers pe căi diferite. Astfel, unii dintre miliardarii de azi au ajuns printre stele deja de la 20 de ani, în timp ce alții au fost în conflict cu legea până să ajungă pe calea succesului.

Foarte importante sunt și sfaturile de afaceri pe care aceștia le-au primit de la persoanele importante din viața lor și după care s-au ghidat în carieră.

cum au reușit miliardarii

Citiți cum au început și după care principii s-au ghidat în afaceri Marissa Mayer, Ralph Lauren, Steve Jobs și alte nume sonore din lumea businessului. Cine știe, poate peste douăzeci de ani chiar dumneavoastră veți apărea într-un text asemănător...

 

J.K. Rouling

J.K. Rouling

La 25 de ani, când avea doar în minte personajul celui mai cunoscut vrăjitor, Harry Potter, J.K. Rowling lucra ca secretară la Amnesty International, de unde a fost concediată pentru că era prea preocupată de Harry Potter, ceea ce peste ani s-a dovedit a fi cel mai bun lucru care i s-a întâmplat în viață. A trăit din ajutor social și meditații, dar nu a renunțat la scris. Succesul l-a dobândit la 32 de ani, când a fost publicată prima ei carte Harry Potter and the Philosopher's Stone.

Iată ce a învățat una dintre cele mai cunoscute scriitoare ale momentului, J. K. Rowling:

J.K. Rouling recept za uspeh

 

Marissa Mayer

Marisa Majer

Președinta și CEO a companiei Yahoo! – Marissa Mayer avea 24 de ani când s-a angajat la Google care avea atunci doar douăzeci de angajați printre care nicio femeie. În timpul celor 13 ani de muncă la Google, a fost inginer, designer, product manager și director executiv, pentru ca în anul 2012 să se mute la firma concurentă, Yahoo!.Acestea sunt doar câteva dintre mottourile după care s-a ghidat Marissa Mayer. Ea a plecat la Yahoo!, o companie semnificativ mai slabă decât Google, unde lucrase până atunci, dar a acceptat provocarea. Și a făcut asta în luna a șasea de sarcină.

– Viața este ca o minge – nu este importantă căderea ei, ci cum va fi săritura – a subliniat Marissa.

 

Mark Zuckerberg și Richard Brenson

Au avut succes de foarte devreme și au devenit fondatorii Facebook-lui, Mark Zakerberg și fondatorul și președintele Virgin group, Richard Brenson. Deja de pe la douăzeci de ani au început să facă afaceri profitabile care i-au făcut repede miliardari.

Marissa Mayer citat 

 

Jay Z

Jay Z

Unul dintre cei mai de succes producători de muzică și rapperi de astăzi, Jay-Z, a fost aproape anonim până la 27 de ani, apărând de obicei pe lângă alte staruri de hip-hop. Dar și-a făcut propria casă de discuri și restul e istorie...







Acestea sunt principiile valabile în viața celebrului rapper Jay-Z:

Jay Z citat 

 

Ralph Lauren

Ralf Loren

Cine ar spune că Ralph Lauren a părăsit studiile de afaceri după al doilea an și a plecat în armată? A lucrat ca vânzător de cravate până la 26 de ani. Primul model de cravată pe care l-a conceput în compania pentru care a lucrat a fost respins ca fiind „neprofitabil". Din acest motiv, Lauren a demisionat și a început să facă cravate pe care le vindea în magazinele mici din New York. Succesul a venit atunci când casa de vânzări Neiman Marcus a cumpărat 100 de duzini de cravate.









Acesta este mottoul vieții cunoscutului creator Ralph Lauren:

ralph lauren citat

 

Roman Abramovich

Roman Abramovič

Roman Ambramovich a rămas foarte devreme orfan și a fost crescut de un unchi. La 21 de ani activa deja în zona „pieței negre” și speculei, ajutat de banii pe care i-a primit ca zestre când s-a însurat cu prima soție Olga. Cu timpul, companiile lui, care din anii `90 erau în jur de douăzeci, au intrat în fluxul banilor legali.

 

 

 

 

Martha Stewart

Marta Stjuart

Înainte de a deveni „cea mai cunoscută gospodină americană”, Martha Stewart a lucrat ca model ca să-și plătească studiile la facultate, una din companiile de modă pentru care a lucrat fiind și Chanel. În tinerețe a lucrat și ca babysitter. La 35 de ani, a inițiat o companie de catering în pivnița sa împreună cu o prietenă din zilele ei de modeling, Norma Collier. Prima carte a publicat-o nouă ani mai târziu ajutată de legăturile de afaceri ale primului ei soț, Andrew Stewart. Când mass-media a întrebat-o care este secretul succesului ei, a răspuns:

 – Nu există o rețetă pentru succes. În cazul meu, dacă nu luați în calcul faptul că de trei ori m-a lovit fulgerul, aș spune că este vorba despre un sistem de valori pe care îl construiți în propria minte, iar apoi munciți din greu până când cădeți din picioare. De exemplu, eu de decenii dorm cel mult patru ore pe zi, totdeauna cu lumina aprinsă, ca să pot trece la muncă imediat ce mă trezesc. – a spus Stewart.

Martha Stewart citat

Acest sfat i-a fost dat Martei Stewart de tatăl ei la doisprezece ani.
– Mi-a spus că pot să realizez tot ceea ce vreau dacă mă dedic acestui lucru. S-a dovedit că este adevărat, cel puțin în cazul meu, iar acest sfat mi-a dat o mare încredere în mine – a dezvăluit ea.

 

Mark Cuban

Mark Kjuban

Omul de afaceri și investitorul american Mark Cuban a lucrat mai întâi ca barman în Dallas, apoi a vândut computere pentru Your Business Software. A fost concediat la vârsta de 26 de ani, deoarece nu a deschis magazinul la timp, ci a plecat să semneze un contract cu un client. După aceea, a decis să-și înceapă propria companie MicroSolutions - desigur, preluând destui clienți pe care îi câștigase lucrând pentru Your Business Software.

 

 

 

 

 

Howard Schultz

Hauard Šulc

Directorul Starbucks Howard Schultz a parcurs, după cum se spune, un drum lung de la sărăcia Brooklinului până la imperiul Starbucks. S-a născut într-o familie foarte modestă cu cinci membri, în Brooklyn, și deja de la vârsta de doisprezece ani a început să câștige bani pentru a-și ajuta părinții. Datorită poziției sale de quarterback (fundaș) în echipa de fotbal a liceului, a primit o bursă la Universitatea din North Michigan și astfel a devenit primul din familia sa care a absolvit facultatea. La doar șase ani după absolvirea colegiului, Schultz a ajuns în firma suedeză Hamarplast pe poziția de vicepreședinte al companiei, fiind responsabil de afacerile din SUA.

Totuși, a vrut mai mult, și pe când lucra încă la această companie, a descoperit că unul din clienții săi avea o afacere mică, dar de perspectivă, cu cafea. S-a îndrăgostit de micile cofee-shopuri din Seattle, cunoscute astăzi ca faimosul lanț internațional Starbucks. Nu i-a fost deloc ușor să-i convingă proprietarii acestei firme să îl angajeze ca director de marketing, dar într-un final a reușit. Experții consideră că Starbucks, din anul 1981 și până azi, s-a dezvoltat atât de mult tocmai datorită viziunii lui Schultz.

– Viața este o serie de lovituri. Dar multe dintre cele ce le atribuim norocului, nu sunt deloc noroc. Este vorba de a aștepta cu bucurie fiecare nouă zi și de a-ți asuma responsabilitatea pentru propriul viitor. Trebuie să vezi ceea ce alții nu văd și să-ți urmezi viziunea, indiferent de ce spun ceilalți – Schults și-a exprimat convingerile în cartea Pour Your Heart Into It: How Starbucks Built a Company One Cup at a Time.

Howard Schultz citat

Iată ce l-a condus pe Schultz pe drumul spre succes.

 

Directorul companiei Likeable Local, Dave Carpen, a primit acest sfat de la socrul său.
– Acesta este cel mai bun sfat pe care vi-l poate da cineva. Chiar așa funcționează lucrurile în lumea afacerilor; celui care are nevoie de ceva, dăruiți-i acel lucru și nu așteptați nimic în schimb. Demonstrați că sunteți un adevărat prieten. Va veni timpul când veți putea cere acelor persoane ceea ce vă trebuie cu adevărat – a menționat Carpen.

Dave Carpen citat

 

Richard Branson

Džim Kim recept za uspeh

Asta l-a sfătuit pe Richard Branson, proprietarul Virgin group, mama sa.
– Mama m-a învățat multe, dar acest sfat s-a dovedit foarte bun, deoarece niciodată nu ai nimic de câștigat dacă regreți după ceva, și asta în orice aspect al vieții. – spune Branson.






Richard Branson citat

 

Jim Kim citat

Sfatul pe care Jim Kim, președintele Băncii Mondiale, l-a primit de la Marshall Goldsmith, o autoritate în domeniul managementului resurselor umane. – Dacă vreți să fiți un lider de succes, ascultați și acceptați cu umilință reacțiile pe care le primiți de la echipa voastră. Deci, trebuie să îi luați în serios pe oamenii din jurul dumneavoastră și să nu îi subestimați niciodată. Doar așa veți reuși - a spus Kim.

 

Michael Moritz citat

După acest principiu s-a ghidat întotdeauna Michael Moritz, președintele companiei Sequoia Capital.
– Acest sfat nu înseamnă că trebuie să ignorăm realitatea, ci că toți avem un fel de sentiment în noi care încearcă să ne conducă. Această voce trebuie ascultată, în paralel cu analiza și buna pregătire - a spus Moritz cu o ocazie.

 

Piter Guber citat

Acest sfat l-a primit Peter Guber, directorul executiv al companiei Mandalay Entertainment, de la un coleg.
– Foarte des, la locul de muncă vor exista situații care vă vor afecta foarte mult, dar să nu arătați asta niciodată. Obișnuiți-vă că astfel de situații vor exista mereu. Căderile nervoase cauzate de probleme nu vă vor ajuta nici pe dumneavoastră, nici echipa dumneavoastră. Controlați-vă și să știți că întotdeauna există o soluție - a menționat Guber.

 

Steve Jobs

Stiv Dzobs recept za uspeh

Steve Jobs, după cum spun angajații săi, nu a vorbit niciodată despre creșterea profitului. Cel mai important lucru pentru el a fost dezvoltarea computerelor Apple. De asemenea, nu tolera prezentările formale și adora întâlnirile față în față, deoarece considera că cele mai bune idei apar din discuții informale. El a completat partea inginerească cu partea creativă și copilărească a personalității sale.



Aceste sunt câteva dintre postulatele pe care și-a construit cariera Steve Jobs și după care, în general, s-a condus în viață, afirmă biografii săi.

Steve Jobs citat

 

Ilya Pozin citat

 S-a sfătuit singur Ilya Pozin, fondatorul companiei Ciplex.
Mulți oameni cred că trebuie să fie perfecți, dar eu cred că greșesc. Nimeni nu e perfect și trebuie să acceptăm asta, căci din imperfecțiune izvorăsc minunile – spune Pozin.

 

Nicholas Thompson citat

Pe Nicholas Thompson, redactor al celebrului ziar Newyorker, l-a sfătuit fostul său antrenor de fotbal.

Poate suna ca o consolare, dar chiar nu este. Pierderile sunt o parte integrantă a drumului către succes și ne permit să învățăm multe. După înfrângeri, succesul este mai dulce și știm să îl apreciem mai mult. Deci, înfrângerilor nu ar trebui să li se acorde prea multă atenție - spune Thompson.

Este clar că nimeni nu a reușit peste noapte chiar dacă perseverența și dedicația sunt caracteristici ale întreprinzătorului, comune tuturor oamenilor de succes. Să devii milionar nu este ușor, dar nici imposibil.

 

  • 10.07.2019 08:22

Comentariu