Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Dacă ei pot, puteți și voi! Cunoașteți cei mai de succes COPII antreprenori

Tot mai multe persoane își încep o afacere ca să aibă un câștig mai mare, susținuți de prieteni, familie, colegi, stat. Dar, știți că există și copii care au avansat atât de mult în antreprenoriat încât nu mai au nevoie de-a lungul vieții de niciun venit suplimentar? 

Alina Morse
Photo: Printscreen/Youtube

Dacă auziți de termenul „kidpreneurs”, să știți că este vorba de antreprenori foarte tineri care și-au început cariera la o vârstă fragedă.

Cunoașteți copiii al căror câștig depășește venitul mediu al oamenilor din întreaga lume.

De la 11 ani, Mikaila Ulmer are succes datorită limonadei

Pentru Mikaila totul a început de la o înțepătură de albină. „În acel an, într-o săptămână am fost înțepată de două albine”, a spus Entrepreneur Mikaila, motiv pentru care brandul și poartă numele „Me & the Bees Lemonade”. Cu sprijinul familiei și al părinților, micuța americancă s-a înscris la două concursuri de antreprenoriat de la 4,5 ani.

Ea a înființat un întreg lanț de producție a limonadei, îndulcită cu mierea din regiunea ei. Când a început cu lucrul, în anul 2009, Mikaila a vândut limonada într-o pizzerie locală, apoi și în lanțul de magazine Whole Foods. Mikaila a semnat cu această companie un acord de 11 milioane de dolari, fapt care a clasat-o drept cel mai bogat antreprenor din zilele noastre.

Produsele ei pot fi găsite și pe rafturile din Texas, Oklahoma, Louisiana și Arkansas, iar de la fiecare sticlă vândută, această tânără antreprenoare donează un procent în scopuri umanitare unor organizații precum Heifer International, Texas Beekeepers Associations și Sustainable Food Center of Austin.


Ollie Forsyth a învins boala înființându-și propria afacere

Magnatul britanic Richard Branson, proprietarul corporației Virgin, și-a inspirat tânărul compatriot să pășească pe urmele lui în lumea antreprenoriatului la vârsta de numai 13 ani. La fel ca Richard, și Ollie Forsyth a fost un luptător încă din școală, unde deseori a fost tachinat de prieteni. Mai târziu a aflat că suferă de dislexie, pe care a reușit să o învingă psihic cu ajutorul discursurilor inspiraționale ale lui Branson.

Ollie Forsyth
Photo: Printscreen/Youtube


În anul 2010, Ollie a lansat magazinul Ollie Shop, unde a vândut „brățările prieteniei”, care a fost o modalitate de a-i distrage atenția de la boală. Astăzi, acest shop online oferă diferite accesorii la modă, brățări, curele, nasturi.

Acest tânăr de 19 ani nu s-a oprit aici, și-a înființat și magazinul online The Budding Entrepreneur, care adună la un loc mulți antreprenori britanici. Ollie se poate lăuda cu numeroase premii în domeniul antreprenoriatului, iar unele dintre ele sunt și The Queen's Young Leaders Award și The Great British Entrepreneur Awards.


Alina Morse s-a străduit să facă dulciuri sănătoase

De la vârsta de 10 ani, Alina Morse a vizitat deja de două ori Casa Albă nu în calitate de turist, ci la invitația fostei prime doamne ale Americii, Michelle Obama, deoarece acadelele „zollipops” ale Alinei se aflau pe masa din sufrageria acestei rezidențe. „Îmi plac bomboanele, dar dintotdeauna am știut că nu sunt bune pentru dantura mea, de aceea am creat zollipops”, a spus Alina pentru People.

Aceste bomboane le-a creat când a avut șapte ani, cu ajutorul tatălui, iar numele acestei bomboane cu gust de fructe l-a dat sora ei mai mică, Lola. Acadelele Alinei sunt deosebite prin faptul că, în loc de zahăr, sunt îndulcite cu suc de sfeclă roșie și ștevie.

Lollipops


Deși și-a inițiat propria afacere cu doar 7 400 de dolari, cu economiile primite de la bunici, dulciurile ei s-au găsit foarte repede pe rafturile magazinelor Whole Foods și SuperValu, dar și online – pe Amazon. Principalul ei critic a fost sora mai mică, căci „copiii sunt principalii ei clienți”, după cum afirmă ea.


V-ați gândit să vă începeți propria afacere?

Deși pare complicat, antreprenoriatul este o temă insuficient explicată despre care se discută mult în ultima perioadă. Începerea unei afaceri are etape logice, care trebuie urmate, iar faptul că poate fi foarte profitabil, o arată și exemplele celor mai tineri care au reușit.

Dacă ați dori să încercați antreprenoriatul ca atare sau antreprenoriatul feminim, dar nu sunteți siguri cum să o faceți cel mai bine, parcurgeți acest program creat special pentru viitorii antreprenori.

În cadrul acestui curs de un an de zile puteți învăța abilitățile necesare pentru a păși în lumea antreprenoriatului, cum se gestionează proiectele și echipele de proiect, cum se inițiază o afacere, cum se realizează vânzarea etc. Îi aveți ca exemplu pe cei mai tineri decât voi, iar dacă ei au reușit, despre succesul vostru nici nu are rost să discutăm.

Cursul Antreprenoriatul pe care îl puteţi parcurge la BusinessAcademy vă va învăţa cum să deveniți antreprenor şi cum să vă înfiinţați propria afacere.

  • 22.03.2017 14:27

Comentariu