Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

5 moduri de a vă proteja firma pe durata pandemiei

pandemiei

De la începutul pandemiei, potrivit Organizației Mondiale a Muncii, 300 de milioane de oameni și-au pierdut locul de muncă. Doar în SUA au dispărut peste 100.000 de firme. Se pune întrebarea ce trebuie să facă un antreprenor în perioada acestei crize.

Dacă sunteți proprietarul unei afaceri mici și vreți să vă protejați firma în timpul coronei, urmăriți aceste 5 sfaturi ale revistei Forbes și încercați să le aplicați.

1. Faceți un plan de funcționare pe durata pandemiei

Principala măsură este pregătirea pentru dezvoltarea neașteptată a situației. De aceea, cel mai important este să vă reanalizați planurile astfel încât să funcționeze în caz de urgență.

Pe lângă enumerarea etapelor pe care o companie trebuie să le îndeplinească în caz că pandemia influențează afacerea în mod direct, planul de criză ar trebui să descrie măsurile care vor fi luate pentru a proteja angajații în caz de catastrofă.

2. Introduceți lucrul de acasă ca parte din politica companiei

Dacă înainte nu ați avut opțiunea de a lucra la distanță, acum nu aveți de ales. Aranjamentele alternative de lucru sunt absolut necesare astăzi.

În funcție de tipul de afacere administrată și nișele de piață de care aparțineți, poate nu veți avea posibilitatea de a vă oferi dvs. și angajaților dvs. luxul de a lucra de acasă. Poate nu aveți sau nu vă permiteți să achiziționați echipamente suplimentare portabile. Poate că angajații trebuie să comunice cu clienții față în față pentru buna funcționare a activității.

În orice caz, dacă munca de acasă nu este posibilă, trebuie să vă orientați creativitatea către găsirea unei modalități de a îndeplini măsurile de securitate și pentru a nu pune în pericol sănătatea angajaților și clienților dvs.

De exemplu, dacă o parte din activitatea angajaților dvs. este prevăzută de activități birocratice, oferiți opțiunea de muncă temporară de acasă pentru toate sarcinile care nu trebuie îndeplinite la locație.

3. Informați managerii despre schimbări și urmăriți situația

Fiecărui om îi place să fie informat despre schimbări, iar când vine vorba de crize, precum pandemiile, aveți obligația de a-i informa pe toți cei din lanț despre evoluție. Când este vorba de salvarea companiei dvs., toți managerii trebuie informați la timp cu privire la schimbări.

Managementul crizei

Trebuie să vă informați constant despre evoluția situației de criză în regiune. Accesați site-urile organizațiilor de sănătate și a centrelor de prevenire și control al pandemiei. Urmăriți cu regularitate știrile naționale și locale pentru a respecta măsurile actuale de siguranță și pentru a vă adapta din timp la schimbări.

De exemplu, pentru afacerea dvs. poate fi esențial ca în orice moment să aveți mai mult de 3 persoane într-un singur loc, iar această posibilitate o puteți câștiga sau pierde peste noapte. De aceea, fiți implicat și urmăriți știrile.

4. Informați angajații despre tot

Ceea ce este important pentru manageri și instanța superioară, este important și pentru angajați. Noutățile despre pandemie trebuie notificate cu regularitate.

Încercați să trimiteți un e-mail cu notificări măcar o dată pe zi. Astfel, nu numai că îi veți informa despre modificări și reguli, ci veți reduce panica la locul de muncă. Cu cât angajații dvs. sunt informați, cu atât este mai bine.

5. Revizuiți procedurile de curățenie

Deși este evident, această cerere trebuie menționată. Acum este timpul să vă întrebați cât de des faceți curat la birou?

În circumstanțele excepționale în care ne regăsim, este necesar să acordăm mai multă atenție tuturor aspectelor sanitare.

Urmând câteva proceduri simple, acestea vă pot ajuta să vă protejați angajații și pe dvs.:

  • creșteți frecvența curățeniei la birou
  • asigurați săpun și mijloace de dezinfectare a mâinilor 
  • rugați angajații să-și dezinfecteze birourile cu regularitate 
  • cereți-le angajaților care nu se simt bine să rămână acasă
  • încurajați colectivul să se spele mai des pe mâini

Creșterea grijii privind igiena la locul de muncă va influența angajații în mod pozitiv. Ei vor simți că lucrează într-un mediu sigur. Astfel, vor aprecia eforturile și grija dvs. pentru sănătatea lor.

Acestea sunt câteva măsuri care trebuie luate în vreme de pandemie pentru a asigura, în primul rând, securitatea angajaților, apoi și îndeplinirea continuă a sarcinilor.

Managementul crizei este unul din aspectele de administrare a fiecărei afaceri. Dacă vreți să deveniți un manager de succes, trebuie să fiți pregătit pentru ce-i mai rău. Pregătirea de un an de zile pentru antreprenori vă va pregăti pentru toate provocările în administrarea unei companii. Dobândiți cunoștințele și abilitățile celor mai de succes antreprenori din lume și mențineți-vă munca profitabilă chiar și în perioade de mare criză.

  • 03.08.2020 11:33

Comentariu