Prelucrarea fotografiilor

Cursul Prelucrarea fotografiilor corespunde noului modul ICDL, necesar pentru a obține certificatul Standard ICDL. Pentru a promova acest modul, cursantul trebuie să aibă cunoștințe și abilități care confirmă că înțelege conceptele cheie ale imaginilor digitale, că știe să utilizeze aplicații pentru prelucrarea fotografiilor, să aplice diferite efecte, să pregătească o fotografie pentru tipărire etc.

Tocmai de aceea vor învăța toate aceste tehnici și abilități în cadrul cursului Prelucrarea fotografiilor. Așadar, participanții la acest curs vor învăța să lucreze și să își îmbunătățească abilitățile în Photoshop, un program de prelucrare și pregătire a fotografiilor. În prezent, cunoașterea și munca în acest program sunt necesare pentru oricine dorește să aibă cunoștințe mai avansate de lucru pe calculator.

La finalizarea acestui curs, participanții devin pe deplin instruiți să „aranjeze” fotografia - de la prelucrarea acesteia folosind aplicații, prin adăugarea de diverse efecte, până la pregătirea pentru tipărire.

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: Marketing and Marketing Management, Public Relations și Executive Business Program.

Descrierea și scopul cursului

Cursul abordează conceptele de bază ale fotografiei digitale, formate grafice, precum și termeni ca grafică vectorială și raster și grafică pe calculator 2D și 3D. De asemenea, se ocupă de culoare, adică de diferite modele de culoare precum RGB, CMYK, HSB etc., precum și de modalități de utilizare a diferitor opțiuni de reglare a luminozității și contrastului, a saturației culorilor și a modificărilor similare, care vizează îmbunătățirea calității fotografiei digitale.

Apoi, vor fi abordate modalități de a salva fotografii digitale și de a le transfera pe un calculator, precum și modalități de utilizare a dispozitivelor SD. Cursanții vor afla cum pot fi accesate fotografiile digitale altfel decât folosind o cameră sau un telefon mobil – cum ar fi scanarea sau descărcarea fotografiilor de pe internet. Va fi explicat lucrul în programul Adobe Photoshop, unul dintre cele mai populare programe de editare foto digitală.

Se va discuta separat despre crearea de noi documente, iar apoi se va discuta despre setările spațiului de lucru, precum și despre câteva instrumente pe care le veți folosi atunci când procesați fotografii. Veți învăța despre cum să selectați părți individuale ale fotografiilor, instrumente pentru editarea dimensiunii documentelor, lucrul la obiecte text, efecte și filtre care pot fi utilizate etc.

Cursanții se familiarizează cu prelucrarea fotografiei,cu lucrul într-un program profesional de editare foto și obțin cunoștințe de bază despre utilizarea instrumentelor pe calculator, crearea, transferul și stocarea fotografiilor digitale. Mai detaliat, se va aborda lucrul la fotografii cu privire la formatul, culorile și stocarea fotografiilor în sine. Se vor familiariza cu crearea de noi documente și setări, apoi posibilități de selecție, crearea de straturi și obiecte text, precum și utilizarea efectelor și filtrelor.

De asemenea, vor fi explicate instrumentele de desen și colorat, iar la final și pregătirea documentelor de ieșire, adică setările necesare pentru asta – cum se pot face fotografiile pe care le vom folosi pe web și ce format avem în acest scop. Și, în final, va fi explicată pregătirea fotografiilor pentru printare, adică ce trebuie facut pentru ca fotografiile sa fie printate la calitate maximă. Așadar, scopul acestui curs este de a familiariza pe scurt participanții cu istoria, conceptul și utilizarea fotografiei digitale, precum și cu procesul complet de lucru privind stocarea, prelucrarea și utilizarea ulterioară.

Cursul Prelucrarea fotografiilor vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce reprezintă conceptul de fotografie?

Fotografia, ca tehnică grafică, este un mediu care implică înregistrarea luminii. Ne oferă iluzia realității. Indiferent că este o realitate pe care o observăm sau o expresie artistică, fotografia este un aspect inevitabil al societății moderne. Jocul undelor luminoase și percepția particulelor lor în mintea umană a fost mult timp un secret și o fascinație. De secole, oamenii s-au străduit să capteze lumina, așa că odată cu apariția fotografiei, omenirea a început imediat să aplice această tehnică în diferite moduri.

La început, fotografia a fost un set de hobby-uri ale industriașilor bogați și privilegii ale membrilor clasei conducătoare. Primele laboratoare de fotografie au fost ateliere mobile cu o serie de numeroase materiale și instrumente care trebuiau folosite pentru a obține o singură fotografie. Cu timpul, tehnica fotografică a fost adaptată societății și nevoilor acesteia. În prezent, oricine se poate ocupa de fotografie.

Care este diferența dintre grafica vectorială și raster?

Grafica vectorială utilizează ecuații matematice pentru a face desene. Aceste ecuații matematice sunt traduse în puncte care sunt conectate prin linii sau curbe, cunoscute și sub numele de căi vectoriale, și alcătuiesc toate formele diferite pe care le vedeți în grafica vectorială. Acest lucru vă permite să scalați grafica vectorială la orice dimensiune, fără a compromite calitatea imaginii, precum și menținerea unei dimensiuni mici a fișierului.

Grafica raster este formată din pătrate mici numite pixeli. Atunci când graficele raster sunt create într-o anumită dimensiune, acestea nu pot fi mărite fără calitatea imaginii. Cu cât numărul de pixeli dintr-o imagine este mai mare, cu atât dimensiunea fișierului este mai mare.

Prin urmare, principala diferență dintre grafica vectorială și grafica raster este că grafica vectorială se bazează pe diferite forme geometrice, iar grafica raster pe pixeli, adică puncte.

De ce în prezent este nevoie de cunoștințe din programul Adobe Photoshop CC pentru design?

Photoshop este unul dintre instrumentele cheie pe care designerii le folosesc în munca lor. Acest program este conceput, în primul rând, pentru a lucra cu grafica raster, dar are și capacitatea de a desena vectorial, precum și de a lucra cu elemente vectoriale. Logica, stabilitatea și compatibilitatea sa cu alte programe grafice îi dă dreptul să fie considerat cel mai bun program din domeniul său.

Motivul pentru care acest program a devenit de neînlocuit este utilizarea sa pe scară largă, precum și interfața utilizator extrem de adaptabilă. În plus, programul are multe instrumente care facilitează munca designerilor, deoarece le permite să ajungă rapid și ușor la soluțiile grafice dorite. Este destinat utilizării pe sistemele de operare Microsoft Windows și Mac OS.

La ce se folosește Photoshop CC?

Photoshop este un program care servește, în primul rând, la prelucrarea fotografiilor și montajul lor. În plus, acest program oferă și multe alte posibilități în ceea ce privește designul de fluturași (flyere), bannere și identitatea vizuală a site-urilor. Photoshop are multe instrumente, dintre care unele sunt prevăzute pentru selecție, schimbarea rezoluției și dimensiunea graficelor, în timp ce unele ajută la colorarea sau corectarea culorii într-o fotografie.

Acest program oferă utilizatorilor posibilitatea de a lucra în straturi, respectiv layere, precum și posibilitatea de a lucra cu măști, mai precis, mascând anumite părți ale graficii care sunt în plus sau inutile la proiectarea produsului final. Deși formatul de bază al Photoshop-ului este PSD (formatul în care procesați grafica), așa-numitul format de lucru, Photoshop acceptă un număr mare de fișiere folosite pentru stocarea imaginilor digitale.

De ce trebuie știută prelucrarea forografiilor prin Photoshop?

Prelucrarea fotografiei este un concept larg. Și anume, poate însemna doar corectarea culorii în fotografie, dar poate însemna și editare, precum și evidențierea unei anumite părți a fotografiei sau retușare. În timpul acestui training de Photoshop vom învăța unele dintre cele mai importante instrumente pe care le oferă acest program. Cursanții vor învăța Selection, Image size editing, Layers, Masking, Vector shapes și multe alte opțiuni de editare a graficelor.

Aceste instrumente vă vor ajuta să adaptați mai bine, mai rapid și mai ușor fotografiile la o anumită dimensiune, precum și să ajustați fotografia la design sau să decupați fotografiile și să formați noi compoziții, care sunt alcătuite din mai multe fotografii diferite.

Este ușor de învățat munca în Photoshop CC?

După cum am menționat deja, Photoshop este foarte dezvoltat și are un număr mare de opțiuni și posibilități, dar indiferent de asta, acest program nu este greu de învățat, iar toți cei care se dedică designului și sunt interesați de el, ar trebui să știe cum să îl folosească.

Interfața acestui program software o puteți personaliza astfel încât doar instrumentele pe care le utilizați cel mai des să vă fie vizibile. De asemenea, veți putea învăța cu ușurință cum să vă descurcați în acest mediu de lucru, precum și cu toate instrumentele care sunt plasate în meniurile derulante, pentru o organizare mai ușoară. Toate acestea vă ajută să învățați mai ușor să lucrați în acest program.

Pregătirea pentru tipărire o puteți face în Photoshop?

În acest program, puteți face și pregătirea pentru tipărire, precum și diverse propuneri de design. Acesta vă poate permite să creați diverse idei creative pentru panouri publicitare, reclame, cărți de vizită, fluturași și diferite forme de material promoțional.

Lucrând în acest program, vă veți familiariza cu numeroasele sale opțiuni legate de tipărire și pregătirea fișierelor pentru tipărire. De exemplu, veți învăța să editați dimensiunea unui document, să editați textul într-un document, veți învăța să folosiți layere și măști în timp ce lucrați și, în plus, veți învăța cum puteți pregăti un document direct pentru imprimare din acest program. Veți afla de ce este utilizat modelul de culoare aditiv RGB pentru web și de ce este necesar să schimbați modelul de culoare al substratului CMYK pentru imprimare.

Planul și programa cursului

Modulul 1: Lucrul cu fotografiile

  • Fotografia digitală
  • Formate grafice
  • Culori
  • Păstrarea fotografiilor

Modulul 2: Lucrul în programul Adobe Photoshop

  • Crearea documentelor noi
  • Setări
  • Ajutor cu lucrul

Modulul 3: Lucrul în documente

  • Selecții 
  • Instrumente pentru editarea dimensiunii documentelor
  • Straturi
  • Obiecte textuale
  • Efecte și filtre

Modulul 4: Desenare și colorare

  • Instrumente pentru desenare
  • Instrumente pentru colorare

Modulul 5: Pregătirea documentelor de ieșire

  • Setări
  • Tipărire

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te