Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Universitatea Cambridge educă viitori miliardari

Dacă doriți să construiți o carieră de succes și, datorită muncii dvs., să câștigați milioane, este esențial să investiți în educația dvs. Nu numai în educația formală, ci și în învățarea pe tot parcursul vieții și perfecționarea cunoștințelor și abilităților proprii. Totuşi, unul dintre cei mai importanți pași de-a lungul drumului este alegerea facultății potrivite, respectiv o instituție de învățământ superior care să creeze din dvs. un expert în domeniul dvs. de interes.

Curtea Cambridge University

Viitorii studenți, în general, aleg facultatea în funcție de reputația ei, respectiv pe baza datelor despre câte persoane de succes au studiat-o și, desigur, pe baza calităţii materiei pe care acea instituție o poate oferi în funcție de interesele lor.

Universitatea Cambridge este singura universitate din Europa care se află în top 10 pe lista universităților care educă viitori miliardari și este prima pe vechiul continent, din punct de vedere al calității materiilor care se studiază aici.

Recent a fost realizată o cercetare interesantă despre care sunt universitățile din lume din care provin cei mai mulți viitori miliardari. Aceasta a arătat că universitățile din Statele Unite sunt absolut dominante atunci când este vorba de acest criteriu, dar și că Cambridge este singura universitate dintre cele 10 universități din Europa din care au provenit cei mai mulţi oameni extrem de bogați. Cambridge ocupă locul 10 pe această listă, cu 11 milionari care au absolvit-o, iar dacă s-ar însuma averea lor, aceasta ar fi de aproximativ 48 de miliarde de dolari.

De altfel, prima din acest clasament este Universitatea Harvard, cu 52 de miliardari absolvenți, care au câștigat în total 205 miliarde de dolari. Este fascinant faptul că a fost absolvită şi de opt președinți ai SUA și 75 laureați ai Premiului Nobel.

Cambridge, prima după calitatea materialului

De asemenea, este interesant faptul că universitățile din Marea Britanie dețin de ani de zile un monopol absolut asupra învățământului superior în Europa și pe locul doi în lume, imediat după cele din SUA, potrivit apreciatului clasament QS World University Rankings. Printre primele 10 universități din acest clasament pentru anul școlar 2012/2013 există chiar patru universități din Marea Britanie.

Cea mai de prestigiu universitate din Europa și a doua cea mai bună din lume este, cu siguranță, Universitatea Cambridge, care se află imediat după Massachusetts Institute of Technology (MIT) de pe această listă. Cambridge şi-a meritat acest loc datorită reputației sale academice, reputația absolvenților săi din rândul angajatorilor, cât și cotarea studenților; apoi, pe baza internaționalității, a numărului de studenți străini, a frecvenței lucrărilor citate care au apărut la această universitate, precum și pe baza altor criterii specifice.

Pe lângă aceasta, majoritatea studenților decid mai întâi ce vor să înscrie, abia apoi unde vor să studieze. De aceea, este important să ştiţi cum sunt clasificate universitățile din întreaga lume în funcție de calitatea materiilor ce pot fi studiate, pentru a putea cât mai ușor posibil să luați această decizie.

Tocmai de aceea, QS World University Rankings a început, din 2011, să claseze universitățile şi pe baza unor cursuri individuale, care sunt populare în rândul academicienilor. Este interesant faptul că, pe baza numărului de înscrieri în primele 10 universități în funcţie de calitatea diferitelor discipline ce se studiază în cadrul lor, Universitatea Cambridge deține poziția de lider absolută.

Statisticile materiilor de la Cambridge

Cu un clic pe imagine, puteţi vedea imaginea detaliată a calității materiilor de la Universitatea Cambridge

Această listă a clasat cele mai populare 30 de subiecte, au fost evaluate chiar 2.858 de universități și au fost implicaţi mai mult de 70.000 de experți academici și angajatori din întreaga lume. Datorită acestor cifre, clasamentul QS World University, pe baza materialelor, este cel mai mare sondaj de acest fel din lume. Academicienii au selectat universități de top în domeniile lor de expertiză, în timp ce angajatorii au numit universitățile pe care le consideră că educă absolvenți de excepție în domeniile în care își desfășoară activitatea.

Și aici concurența este acerbă între universitățile din Marea Britanie și SUA. Astfel, şi pe această listă Harvard „deține” primul loc, având cel mai mare număr de locuri întâi când este vorba de materii speciale, chiar 10; este urmată de MIT cu 7, UC Berkeley și Oxford cu câte 4 fiecare, Cambridge cu 3 și Imperial College London și UC Davis cu câte un loc fiecare.

Concurență acerbă cu universitățile din SUA

Creatorii acestei liste unice menţionează faptul că intenția nu a fost ca aceste criterii să se combine pentru a se obține un clasament general pe baza tuturor materiilor, așadar există mai multe modalităţi de interpretare care este universitatea ce va fi în top. Și, în timp ce Harvard are mai multe materii decât oricare altă universitate, cu siguranță, Universitatea Cambridge este cea mai frecventă în top 10 în majoritatea disciplinelor, chiar de 27 de ori.  Conform clasamentului după materii, Cambridge este în fața lui Oxford și Berkeley cu 23 de locuri, Stanford cu 22 locuri și Harvard cu 21 locuri în top 10. 

Motivul pentru aceasta este că Universitatea Cambridge, poate mai mult decât oricare altă instituție, reprezintă liderul mondial în aproape toate domeniile cercetării academice. Cambridge deţine primul loc în lingvistică, istorie și matematică, locul doi în engleză și literatură, limbi moderne, filosofie, geografie, fizică și astronomie, educație și drept, iar pe al treilea loc în inginerie, mecanică, biologie, medicină, farmacie și psihologie.

Privit din perspectiva angajatorului, care poate fi cel mai important criteriu pentru viitorii studenți, atunci când este vorba de alegerea unei facultăţi, întrucât indică perspectiva lor și la cât de rapid și ușor se vor angaja, precum și cât vor câștiga, din nou, cei mai căutați sunt absolvenții de la Universitatea Cambridge.

Angajatorii consideră că absolvenții acestei universități sunt cei mai buni din lume, în chiar 13 din 30 de domenii. Absolvenții de la Oxford și Harvard sunt de data aceasta pe locul doi, pentru că sunt cei mai buni în câte 7 domenii, urmați de studenții de la London School of Economics (LSE), Universitatea din Tokyo și UC Davis, care dețin primul loc în câte un domeniu.

Cambridge International School în România

Când este vorba de România, datorită celor care s-au străduit să aducă educația la un nivel înalt, dobândirea unor astfel de cunoștințe și diplome nu a fost scurtată. Compania de învățământ din Belgrad / București, LINK group, a devenit Cambridge International School și centru autorizat încă din 2005 - Cambridge International Examinations, ceea ce înseamnă că le-a permis elevilor și studenților săi să obțină o diplomă Cambridge, una dintre cele mai respectate din lume.

Logoul Cambridge International School

De asemenea, BusinessAcademy, una din instituțiile de învățământ din cadrul LINK group, a devenit, în același an, Cambridge International Center, astfel că studiind Cambridge Business Program, aveți ocazia să cunoașteți metodologia acestei prestigioase universități și să primiți o diplomă recunoscută la nivel mondial. Cursanţii BusinessAcademy pot, după ce au terminat un an de studii și au îndeplinit condițiile pentru obţinerea certificatului BusinessAcademy, da examenul Cambridge International și pot obține Cambridge International Diploma in Business. În felul acesta, BusinessAcademy vă permite să obțineți una dintre cele mai recunoscute calificări internaționale și o vizibilitate mai mare pentru potențialii angajatori.

Puteți citi mai multe pe:

www.topuniversities.com.

Lista de top a universităților care „produc” miliardari:

Harvard – 52 de miliardari cu venituri totale de 205 miliarde de dolari. Au absolvit-o opt președinți americani și 75 laureați ai Premiului Nobel.

Pennsylvania – „a produs” 28 de miliardari cu o avere totală de 112 miliarde de dolari.

Universitatea Stanford – au absolvit-o 27 de miliardari. 

Universitatea din New York – a avut 17 miliardari și 36 de laureați ai Premiului Nobel.

Columbia – Absolvenții săi sunt 15 miliardari și 3 președinți ai SUA.

Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) – a fost absolvit de 15 miliardari ale căror active însumează 114 miliarde de dolari, precum și 78 de laureaţi ai Premiului Nobel.

Universitatea Cornell – a educat 14 miliardari și 41 laureaţi ai Premiului Nobel.

Universitatea din California de Sud – de asemenea, a „produs” 14 miliardari care au câştigat împreună 32 de miliarde.

Yale – au absolvit-o 13 miliardari și împreună au câștigat 77 de miliarde de dolari.

Cambridge - a educat 11 miliardari cu o „greutate” totală de 48 de miliarde de dolari.

  • 15.11.2019 11:18

Comentariu