Acest site folosește cookie-uri pentru analiză, conținut personalizat și publicitate. Folosind acest site, confirmați că sunteți de acord. Vezi detalii.OK

Top 9 calităţi care fac un manager imobiliar de succes

Tranzacțiile imobiliare au fost întotdeauna o afacere profitabilă. Această ramură de perspectivă a industriei permite investitorilor să își recupereze investițiile chiar și de șase ori mai mult, și nu este nici dificil de calculat că un manager imobiliar primește un procent din vânzarea unor bunuri imobiliare, ceea ce poate însemna mai multe salarii medii în România.

manager imobiliar de succes

Aveţi în vedere că o agenție, din vânzarea unui apartament, primește în medie 3% (în funcție de țara în care își desfășoară activitatea și ce acord are cu clientul), ceea ce înseamnă că pentru vânzarea unui apartament cu un preț fix de 100.000€, câştigul brokerului este de 3.000€, adică mai mult de 8 salarii medii în regiune, în timp ce în lume salariul mediu al unui manager imobiliar este de aproximativ 5.000€ pe lună.

Cu ajutorul următoarelor sfaturi, puteți construi o carieră promițătoare ca manager imobiliar.

manager imobiliar în timp ce lucrează

Cine sunt managerii imobiliari și cu ce se ocupă ei?

Managerii imobiliari sunt profesioniști care se ocupă cu imobiliare, vânzarea sau închirierea acestora. Afacerile din această industrie promițătoare cuprind o gamă largă de activități pe care le împărţim pe mai multe domenii, împreună formând imaginea unui adevărat profesionist.

Vă puteți transforma în numerar cunoștințele și abilitățile dobândite, în mai multe modalităţi, lucrând în:

  • companii imobiliare/real estate,
  • agenții pentru brokeraj imobiliar,
  • agenții de consultanță pentru investiții,
  • alte organizații care în cadrul activității lor sunt implicate în vânzarea, închirierea și schimbul de bunuri imobiliare.

Fie că decideți să gestionați proprietăți rezidențiale sau comerciale, vă aşteaptă o gamă largă de activităţi, începând cu gestionarea tehnică, a infrastructurii și a managementului facilităților comerciale, până la cooperarea profesională cu cadastrul și municipalitățile.

Ce face un administrator imobiliar bun?

1. Rezolvarea analitică și creativă a problemelor 

Sunteţi unul dintre acei oameni care gândesc în afara sistemului standard, iar problemele le rezolvă într-un mod extrem de creativ? Această calitate vă poate ajuta să fiţi într-o măsură semnificativ diferită față de concurența dvs. și, prin urmare, să realizați mai mult. Fiți diferit, găsiți modalitatea cea mai creativă de a prezenta și de a face publicitate unei proprietăți rezidențiale sau comerciale pe piața imobiliară.

drumul către succes este ca o scară spre vârf

2. Automotivarea

Cea mai puternică motivare este automotivarea. Este foarte important să găsiţi mulţumire în ceea ce faceţi și să o faceţi în cel mai bun mod posibil. Deveniți un manager imobiliar căutat, care poate găsi şi oferi la cel mai bun preț exact apartamentul sau spațiul de birou pe care îl dorește clientul.

3. Onestitate și integritate

Reputația dvs. profesională este esențială pentru o carieră lungă și de succes în lumea imobiliară. Pentru a obține o autoritate recunoscută, este foarte important să vă familiarizați și să adoptați toate codurile etice și morale pe care le poartă această profesie. La BusinessAcademy veţi obține diplome și certificate de afaceri care arată că aveți grijă de îmbunătățirea și perfecţionarea relațiilor cu potențialii dvs. clienți.

4. Energie și perseverență

Pentru a fi printre primii în această muncă, trebuie să aveţi o etică în muncă și o dorință inconfundabilă de a progresa continuu. Este important să învățați cum să evaluați valoarea obiectului, să-l evidențiați și să-l măriți, să îi faceți publicitate și să obțineți cea mai bună ofertă posibilă. Ambiția, energia și perseverența sunt doar câteva din calitățile pe care trebuie să le aveţi dacă vreţi să realizaţi profituri mari și să câștigaţi comisioane mari.

imobiliare ca sursă de venit

5. Interes pentru imobiliare și arhitectură

Dacă aveți o anumită pasiune pentru arhitectură și construcții, şi în acelaşi timp doriți să ajutați oamenii să trăiască și să lucreze în condiții mai bune, această industrie tocmai a primit un jucător nou. Cunoștinţele, experiența și dragostea dvs. pentru imobiliare, cu siguranță nu vor trece neobservate în ochii unui potențial client și cu siguranță vă vor separa de masa managerilor imobiliari.

6. Un angajat idealist

Un angajat idealist este o persoană extrovertită, gata să ajute, și este bun în a-i convinge pe ceilalți în ceva și a-i atrage după el. Un broker imobiliar bun nu vinde proprietăți imobiliare, ele se vând singure datorită carismei, entuziasmului și abilității cu care îi poate determina foarte ușor pe ceilalți să facă ceva. Identificați-vă cu alți oameni, cu problemele, dorințele și intențiile lor, și obțineți un avantaj de nedescris în această industrie.

7. Detaliile sunt importante

A acorda atenție la detalii este un imperativ pentru cariera dvs. în imobiliare. Un manager imobiliar profesionist este extrem de atent faţă de nevoile unice ale fiecărui client. O analiză detaliată a preferințelor clienților vă va ajuta să vă adaptați serviciile și să depășiți concurența.

8. Cunoașterea pieței locale

Pentru a avea succes, pe lângă flexibilitate și profesionalism, trebuie să cunoașteți piața locală. Această percepție vă va permite să vă dezvoltați serviciile în funcție de nevoile unei anumite comunități sau să vă concentrați pe o anumită nișă din industria imobiliară și, astfel, să vă evidențiați și să vă distanțați de concurență.

Certificat care vă așteaptă la sfârșitul cursului

9. Cunoașterea este putere

Pentru a vă putea adapta serviciile la cele mai noi tendințe, este foarte important să fiți la curent cu ultimele evenimente din lumea imobiliară și să lucrați constant la dvs. și la afacerea dvs.

Şcolarizarea în cadrul departamentului de Management imobiliar vă permite să dobândiți cunoștințe profesionale teoretice și practice în management, drept, finanțe, planificarea teritoriului și construcții, în contextul pieței imobiliare moderne.

După finalizarea programului, depinde doar de dvs. cum vă veți folosi competenţele profesionale în lumea imobiliară. Un lucru este cert, imobiliare înseamnă întotdeauna investiții sigure, care sunt atrase de cel mai mare număr de oameni, nu doar de cei implicați profesional. Valorificați potențialul industriei care s-a redresat cel mai rapid după declinul economic!

  • 14.11.2019 12:01

Comentariu