Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Scopul unui CV

CV_CTA

CV-ul trebuie adaptat jobului pentru care concurați. Aveți întotdeauna în vedere cui vă adresați, de ce, ce vi se cere ca și candidat și ce aveți de oferit. Acestea sunt întrebările pe care ar trebui să vi le puneți înainte de a scrie un CV, în timpul și după ce l-ați scris. Este de asemenea util ca înainte de a începe să scrieți CV-ul, să citiți și să analizați bine anunțul jobului la care vă înscrieți. Indiferent de cât de bine ați scris un CV când v-ați înscris pentru un job, nu uitați - acela a fost CV-ul pentru acel job. Când concurați pentru un alt job, CV-ul vostru trebuie să corespundă exact poziției respective, de aceea trebuie să scrieți unul nou, adică să-l refaceți pe cel vechi. Chiar dacă este vorba despre același tip de job, angajatorul nu este același!

Un alt motiv pentru care un CV scris nu se poate folosi în aceeași formă de mai multe ori este și faptul că acesta este un document care se învechește. Dvs. dobândiți experiențe și cunoștințe noi care vă îmbunătățesc CV-ul și, prin urmare, actualizările sunt necesare. Introduceți cu regularitate modificări și completări în CV-ul vostru. Asigurați-vă că versiunea pe care o trimiteți conține cele mai noi date despre dvs.

Una din regulile de bază ale întocmirii unui CV este că tot ce scrieți trebuie să fie adevărat. Datele pot fi verificate ușor și rapid, iar cele false nu doar că vă descalifică imediat, ci vă creează și o imagine proastă. Falsificarea datelor, dacă vă ajută să obțineți un anumit job, cu siguranță nu vă vor ajuta să-l păstrați. Fiți serios. Respectați-vă timpul vostru, dar și pe cel al potențialului angajator. Desigur, regula menționării datelor corecte despre propria persoană nu exclude posibilitatea unei „înfrumusețări”. Alegeți un mod de prezentare a informațiilor și un stil de scriere care să vă avantajeze, iar dezavantajele faceți-le cât mai puțin dăunătoare pentru voi. Aici se reflectă și arta voastră de a scrie un CV și de aceea este important să folosiți mijloacele permise și justificate pentru a vă prezenta cât mai bine.

La unele joburi, înscrierea se face prin completarea unui formular oferit, deci nu mai trebuie să vă adaptați CV-ul. Totuși, atenție! Acesta nu este un CV pe care îl faceți singur, deci nu copiați din CV-ul deja scris părțile care vi se par potrivite unei întrebări adresate. Formularul este creat special pentru nevoile unei anumite firme și are scopul de a ușura selecția candidaților. Trebuie să respectați forma dată, iar la fiecare întrebare să scrieți câte un răspuns separat. La final, dacă există ceva ce doriți să adăugați despre voi, faceți asta în partea prevăzută. Dacă o astfel de secțiune nu există, înseamnă că în formular există tot ce îi trebuie angajatorului pentru a evalua candidații, iar dacă introduceți informații despre propria persoană care nu v-au fost cerute cu greu veți primi puncte suplimentare.

CV_baner

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te