Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

După interviu

CV_CTA

Rămâneți activ și după interviu. Activitatea sau următorul pas pe care este de preferat să-l faceți depinde de informațiile obținute în timpul interviului despre cum va continua selectarea candidaților sau de notificarea cu privire la acceptarea candidaturii dvs. Indiferent de rezultatul interviului este întotdeauna mult mai bine să reacționați, decât să vă retrageți complet și să uitați de această întâlnire.

Cea mai simplă și în același timp importantă reacție este ca după interviu să-i trimiteți angajatorului în termen de 24h un e-mail în care să-i mulțumiți pentru timpul acordat. Prezentați-vă dorința de a continua colaborarea, acordul cu ceea ce vi s-a propus și faptul că sunteți pregătit pentru încă o discuție dacă este nevoie, dar și interesul pentru un alt job în firmă, dacă pentru cel la care v-ați înscris nu îndepliniți toate condițiile. Puteți să menționați detalii din timpul discuției, direcția colaborării concrete și de ce ar fi bine să aibă loc. Menționați și sperați la un răspuns (pozitiv), chiar dacă nu s-a decis cine va fi acceptat

Scrisoarea dvs. nu trebuie să fie prea lungă. Fiți clar și concis. Acesta este un gest de decență, respect și profesionalism, vă exprimați dorința de a continua colaborarea care ar putea fi benefică atât pentru dvs. cât și pentru angajator. Scrieți o scrisoare care să fie o experiență și pentru angajator.

Atrageți atenția asupra propriei persoane. Selectarea candidaților nu se încheie cu acceptarea unei persoane. Urmează etapa în care aceasta trebuie să demonstreze. Angajatorii, deși aleg cu atenție pe cine vor angaja, nu pot anticipa totul și prima alegere pe care o fac nu înseamnă că trebuie să fie și cea finală. Dacă nu ați fost ales imediat, reacția dvs. după interviu vă poate crește șansele pentru o oportunitate care, oricât de incredibilă ar părea în situația în care nu ați fost acceptat(ă), nu este una imposibilă, ci chiar una pe care puteți conta.

După interviu, faceți un rezumat al acestuia din momentul sosirii până în cel al plecării, punând accent, desigur, pe discuție. Fiecare interviu este o experiență în sine și întotdeauna relevă ceva nou despre propria persoană, ceva ce putem schimba, corecta sau evita în viitor, crescându-ne astfel posibilitățile de a găsi mai ușor un job, și mai târziu, de a ne descurca în lumea afacerilor. După ce am „depășit" tensiunea, incertitudinea sau anxietatea propriei performanțe, vedem mai clar ce ne-a avantajat și ce nu.

Adresați-vă cât mai multe întrebări legate de interviul susținut și răspundeți la acestea. Există multe lucruri care sunt trecute cu vederea și care merită să le acordăm atenție pentru a învăța să ne prezentăm ca să avem succes. Pentru asta este nevoie de exercițiu, auto-corecție și auto-critică, de aceea nu fiți leneș, ci lucrați la propria persoană. Efectul pozitiv nu va întârzia. În loc să căutați voi un angajator, deveniți cineva pe care să-l caute angajatorii.

Un alt lucru important după interviu este cine și când vă va anunța. Sunt angajatori care vă dau un răspuns clar la sfârșitul interviului și care își respectă în totalitate cuvântul dat. Sunt alții care vă dau un răspuns, dar nu respectă cele spuse. Sunt și alții care vă lasă în dilemă, fără să dea niciun semn legat de ce va urma. Dar, având în vedere că primii sunt extrem de rari la noi, vă sfătuim să vă înarmați cu răbdare și să nu vă pierdeți încrederea în sine.

Dacă vi s-a dat un termen până la care veți primi un răspuns, nu-l sunați pe angajator înainte. Dacă nu vi s-a comunicat nicio dată calendaristică, nu este recomandabil ca imediat după interviu sau în aceeași săptămână să sunați și să vă interesați de rezultate. Timpul este prea scurt pentru a lua o decizie, în special dacă s-a prezentat un număr mare de candidați, iar apelul vostru poate fi interpretat ca un atac, lasă să se vadă nerăbdarea, insistența, ceea ce nu este deloc recomandabil.

CV_baner

Dacă nici în a doua săptămână după interviu nu ați primit niciun răspuns, acum este timpul să sunați. E obligatoriu să vă prezentați și să fiți amabili. Spuneți de ce ați sunat și ce doriți să aflați. Mulțumiți dacă primiți vești negative legate de angajarea dvs. Nu vă închideți nicio ușă.

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te