Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Părțile unui CV

CV_CTA

CV-ul este biografia dvs. profesională, documentul care vă prezintă potențialului angajator și trebuie să conțină o notă personală. Însă, indiferent de aceasta, când întocmiți un CV folosiți-vă stilul unic și modul personal de prezentare a informațiilor, dar trebuie să respectați și un anumit format. Părțile CV-ului pot fi clasificate în principale și secundare.

Părțile principale sunt: datele personale, educația, experiența de muncă. Datele personale presupun numele și prenumele, locul și anul nașterii, adresa de domiciliu și de reședință (dacă diferă), numărul de telefon. Datele legate de educația voastră se referă la nivelul de educație absolvit, cu menționarea școlii / facultății, eventualele secțiuni și specializări, precum și anul de înscriere și de finalizare (școala primară nu trebuie menționată, aceasta fiind obligatorie). Experiența de muncă presupune întreaga experiență profesională până la momentul înscrierii, care este relevantă pentru poziția și tipul jobului la care vă înscrieți. Este important de menționat că experiența de muncă poate fi dobândită prin practică, voluntariat...

Părțile secundare ale CV-ului se referă la toate activitățile suplimentare care vă pot ajuta să vă prezentați mai bine în fața potențialului angajator. De obicei, aici se trec diferite seminarii, traininguri, prelegeri care pot fi relevante pentru jobul la care v-ați înscris, care indică dorința de perfecționare. Una din părțile secundare trebuie să se refere și la abilitățile pe care le aveți, obținute prin educație formală sau informală. De obicei, aici se trec cunoașterea unor limbi străine, lucrul pe calculator, dar și diferite competențe necesare în afacerile moderne (abilități de prezentare, negociere, muncă în echipă, abilități de lider etc.). De asemenea, separat se mai pot menționa și toate bursele și recomandările pe care le dețineți, dar în acest caz, aceste informații trebuie să fie susținute de dovezi corespunzătoare.

Toate aceste părți sunt unități separate, clar diferențiate, deoarece una dintre cele mai importante calități ale unui CV bine scris este transparența și concretețea. Datele despre educație, experiența de muncă, activitățile suplimentare, trebuie prezentate în ordine cronologică, de la cele mai recente până la cele mai vechi. De asemenea, trebuie menționat unde, când și ce mod au fost dobândite cunoștințele suplimentare și abilitățile pe care le dețineți.

CV_baner

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te