Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Teste pentru joburi – verificați-vă cunoștințele cerute de cele mai căutate profesii de afaceri

Dacă încă nu sunteți siguri în ce direcție se îndreaptă cariera voastră, verificați-vă cunoștințele și competențele ca să vă pregătiți cât mai bine pentru procesul de angajare.

Când își selectează candidații, foarte des companiile le testează cunoștințele prin teste care reprezintă un mod eficient de verificare a pregătirii. În funcție de profesia aleasă, testele pot avea diferite forme.

Procesul de testare pentru un job

Pentru angajatori este important să se convingă că într-adevăr cunoașteți foarte bine domeniile esențiale pentru îndeplinirea eficientă a jobului. Testele din timpul interviului sunt foarte diferite, așadar fiți pregătiți cu răspunsuri la întrebările din domenii precum:

  • Test Excel
  • Test Word
  • Test Limba engleză
  • Test Operarea pe calculator
  • Test Logică
  • Test Inteligență
  • Test Personalitate
  • Test Cultură generală
  • etc.

La concursul pentru un job, în funcție de angajator, vă puteți aștepta la diferite tipuri de teste care au fost create pentru a ușura selecția candidaților. Primele etape ale procesului de angajare constau de obicei în teste care se bazează pe estimarea capacității angajaților. De obicei, aici se dau teste de logică, de inteligență, de personalitate, de cultură generală etc.

Și deși un test de personalitate nu poate fi foarte influent, în etapele următoare ale concursului pentru job vă veți întâlni cu teste care vă evaluează cunoștințele și competențele. Acesta este momentul când trebuie să excelați ca să vă diferențiați de concurență.

Aceste teste oferă o prezentare obiectivă a cunoștințelor pe care le dețineți, ceea ce înseamnă că trebuie să le luați în serios. Dacă ați dobândit cunoștințe bune la școală, nu veți avea nicio problemă să soluționați aceste teste. Astfel vă veți prezenta în fața noului angajat în cea mai bună lumină și veți dovedi că stăpâniți foarte bine domenii ca operarea pe calculator, crearea unor tabele în Excel, formatarea textelor în Word sau limba engleză.

Rezultatele bune obținute la teste vă vor propulsa pe lista scurtă a candidaților și vă oferă ocazia să vă prezentați cunoștințele într-o discuție directă cu angajatorul.

Cum să vă pregătiți cu succes la testele pentru joburi

Când sunteți chemați la o testare de către un potențial angajator, străduiți-vă să mergeți pregătiți la interviu. Aveți grijă să vă îmbrăcați conform cu eticheta de afaceri a companiei. Astfel, vă veți distinge de ceilalți ca un candidat care promite.

Documentați-vă cu privire la activitatea companiei ca să știți să răspundeți la eventualele întrebări privind cunoașterea angajatorului. Chiar dacă aceste întrebări nu se află în test, cu siguranță vor fi utile în timpul discuției cu angajatorul. Proactivitatea voastră va fi extrem de apreciată, deoarece astfel dați dovadă că sunteți pregătiți pentru job.

Dovediți-vă cunoștințele la test

Ca să fiți bine pregătiți la testul pentru job, vă prezentăm testele online din cele mai căutate domenii. Verificați-vă cunoștințele pentru a reacționa la timp și a le îmbunătăți. Cerințele angajatorilor se schimbă frecvent, la fel și competențele care trebuie perfecționate în permanență. Rezolvați testele cu sinceritate ca să vă clarificați eventualele nelămuriri la timp.

Mai jos sunt teste pentru joburi pe care le puteți efectua gratuit ca să fiți pregătiți pentru toate provocările. Testele sunt clasificate în cele mai populare domenii de afaceri ca să vă verificați cât mai ușor nivelul de cunoștințe. După fiecare test veți afla punctajul, iar majoritatea răspunsurilor sunt însoțite și de o scurtă explicație ca să aflați de ce tocmai acel răspuns este corect. Fiți pregătiți să vă fie verificate cunoștințele de potențialul angajator.

Marketing și management

Întrebările din această grupă de teste, în funcție de tipul de job, apar, de obicei, în timpul discuției cu angajatorul. Atunci când este vorba de teste de marketing și management, este foarte important să stăpâniți bazele comunicării de afaceri cu clienții.

De la voi se așteaptă să dați dovadă nu doar de cunoștințe teoretice, ci și practice. Din acest motiv este important să dețineți cunoștințe excelente de strategii de afaceri și comunicare cu clienții.

Dați ați urmat un curs de afaceri specializat, este obligatoriu să subliniați acest lucru la concursul pentru job.

MARKETING ŞI MANAGEMENT
Titlul testului online
Nr. de întrebări
Timp de lucru
Start
PR - Bazele relațiilor publice 20 30 de minute Start test
Managementul eficient al ședințelor 20 30 de minute Start test
Bazele marketingului 20 30 de minute Start test
Dezvoltarea personală a managerului 20 30 de minute Start test
Managementul şi organizaţia de afaceri 20 30 de minute Start test
Inițierea unei afaceri 20 30 de minute Start test
Vânzarea prin telefon 20 30 de minute Start test


Limba engleză

Cunoaşterea limbii engleze este subînțeleasă în afacerile moderne. Mulţi angajatori îşi testează candidaţii pentru a le verifica nivelul de cunoştinţe de limba engleză. Un test online de limbă engleză este cea mai bună ocazie de a vă verifica aceste cunoştinţe.

Pentru joburile unde cunoaşterea limbii engleze este esențială, trebuie să-i demonstrați angajatorului că ştiţi această limbă. Pentru mulţi angajatori, comunicarea scrisă în limba engleză este chiar mai importantă decât cea verbală. De aceea, rezolvarea testelor este un punct de plecare excelent pentru verificarea cunoştinţelor de engleză şi gramatică a acestei limbi. Dacă nu sunteţi mulţumiţi de rezultatele testării, gândiţi-vă la o perfecţionare suplimentară ca să nu rataţi perspectiva de a obține jobul.

LIMBA ENGLEZĂ
Titlul testului online Nr. de întrebări Timp de lucru
Start
English - Starter 20 30 de minute Start test
English - Elementary 20 30 de minute Start test
English - Intermediate 20 30 de minute Start test
English - Pre-intermediate 20 30 de minute Start test
English - Upperintermediate 20 30 de minute Start test


Operarea pe calculator

De poziția pentru care concurați depinde și nivelul de cunoștințe de operare pe calculator cerute. Majoritatea joburilor cer cunoștințele de bază de operare pe calculator. Formularea obișnuită în testele de la concursuri este „Cunoștințe de operare pe calculator”.

Acest lucru presupune că știți să vă descurcați în mediul Windows, dar și pe internet. Fiecare poziție de lucru serioasă din lume necesită cunoștințe excelente de operare pe calculator. Dacă ați urmat un training sau un curs de calculatoare, ar fi de preferat să subliniați acest lucru la interviu.

Verificați-vă cunoștințele efectuând testele gratuite de operare în mediul Windows, pe internet și în general pe calculator. Dacă nu sunteți mulțumiți de rezultatele testelor, e obligatoriu să vă îmbunătățiți cunoștințele și să vă pregătiți pentru interviu.

CUNOŞTINŢE DE OPERARE CALCULATOR
Titlul testului online
Nr. de întrebări
Timp de lucru
Start
Windows 10 20 30 de minute Start test
Bazele utilizării calculatorului 20 30 de minute Start test
Bazele utilizării internetului 20 30 de minute Start test


Aplicații Office

Fiecare job serios din zilele noastre necesită ca angajații să fie familiarizați cu munca în Office. Fără un minim de cunoștințe despre programele Word, Excel și PowerPoint, nu puteți avea succes la niciun interviu. De aceea, în informațiile despre concursurile pentru un job veți găsi întotdeauna elemente precum „Cunoștințe necesare despre programele din pachetul MS Office”.

De aceea, v-am pregătit un test din Excel, în timp ce testele din PowerPoint și Word sunt în curs de pregătire. Astfel, vă puteți verifica cunoștințele ca să fiți pregătiți la testarea pentru job. Nu permiteți ca pregătirea insuficientă să fie o piedică în procesul de angajare. În cazul în care pentru jobul la care ați aplicat se cere și editarea imaginilor, vă puteți verifica gratuit cunoștințele și din acest domeniu.

Dacă nu aveți cunoștințe de Word, PowerPoint și Excel, sau nu sunteți mulțumiți de starea actuală, vă sfătuim să începeți să vă pregătiți, căci acesta este minimul care se cere la selecția angajaților.

APLICAŢII OFFICE
Titlul testului online
Nr. de întrebări
Timp de lucru
Start
Microsoft Word 20 30 de minute Start test
Microsoft Excel 20 30 de minute Start test
Prelucrarea imaginii 20 30 de minute Start test

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te