Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Citirea CV-ului printre rânduri

CV_CTA

Locul central într-un CV trebuie să îl ocupe educația voastră, calificările de specialitate și experiența în afaceri. Când scrieți o cerere pentru un job și vă înscrieți pentru o anumită poziție, cu siguranță că cel mai important lucru este să posedați cunoștințele de afaceri și competențele necesare ca să îndepliniți cu succes activitatea respectivă, iar pe baza celor scrise să fie evident interesul vostru de a vă perfecționa în direcția cerută de job. Toate aceste detalii pot fi trecute în secțiunea elemente, fapte generale. Aveți educația și calificările necesare, vă înnoiți mereu cunoștințele după propriile interese și preferințe. Aparent, nimic controversat aici. Dar, ce se întâmplă de fapt în practică?

Îndepliniți în totalitate condițiile stabilite de concurs și concluzionați logic că sunteți persoana care se va afla pe lista scurtă și probabil va obține jobul. Ați atașat și dovezile necesare care susțin datele din CV. Sunteți convinși că și potențialul angajator va estima că sunteți persoana ideală pentru acest job pe baza celor oferite. Dar, la final, nimic! Sunteți informat că nu ați fost acceptat. Cum e posibil? Sau scenariul și mai prost. În afara faptului că nu ați fost acceptat, ați aflat că a fost acceptată o persoană cu mult mai puțină experiență și mai puține cunoștințe decât voi.

Un motiv serios pentru refuzarea aplicației voastre, chiar și atunci când îndepliniți toate condițiile, este ceea ce nu ați scris despre voi, dar care iese în evidență fără să vreți și care, în acest caz, vă poate aduce ghinion. Nu uitați că CV-ul divulgă mai multe despre voi decât ceea ce ați menționat și puteți dovedi. Acesta indică caracteristici personale care nu sunt întotdeauna declarate explicit și care pot fi decisive pentru alegere. Tot ce ați scris și ce nu ați scris vorbește potențialului angajator despre competențele voastre.  Este nerealist să așteptați un apel de la angajatorul căruia, pentru postul de stagiar bancar sau asistent de laborator, i-ați trimis un CV pătat de cafea sau gogoși, nu-i așa? Sau, v-ați înscris pentru jobul de corector, dar ați trimis un CV cu greșeli de ortografie în care ați mai menționat și că ați obținut nota 9,80 la licență și ați trimis și o copie după diplomă. Felicitări pentru diplomă, dar dând dovadă de indiferență, neglijență și lipsă de profesionalism în documentul pe care l-ați întocmit singuri, dovediți că nu sunteți persoana care trebuie angajată.

În timp ce citește CV-ul vostru, potențialul angajator se gândește ce fel de persoană sunteți. Încearcă, din toate cele enumerate, să observe și o caracteristică umană a voastră. Dacă sunteți o persoană obositoare care explică totul extensiv, îi indică părțile din CV unde v-ați lăudați exagerat, fără să fie nevoie. Sau dacă sunteți „zgârcit” la cuvinte, îi poate indica faptul că ați enumerat telegrafic doar cele mai importante date. Sau poate să creadă că sunteți o persoană extrem de haotică fără direcție sau un scop clar – dacă i-ați trimis un CV în care ați trecut totul fără nicio ordine și în care totul este vag. Aspectul CV-ului vostru și tot ce se poate afla indirect despre voi din conținut, are, de asemenea, un rol, deoarece CV-ul vorbește despre voi și despre caracteristicile voastre, precum și despre înclinațiile voastre. De aceea, trebuie să aveți mare grijă la „mesajele ascunse” pe care CV-ul vostru le trimite potențialului angajat.

CV_baner

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te