UN JOB FOARTE BINE PLĂTIT

Renunțați la obiceiurile de muncă proaste

V-ați gândit vreodată că proastele obiceiurile de muncă pot fi principalul obstacol în calea progresului la serviciu? Nu vă place munca pe care o faceți? Nu vă simțiți împlinit și de aceea schimbați des joburile? Poate că problema nu este totuși munca pe care o desfășurați, ci modul în care o faceți. Cauzele nemulțumirii dvs. sunt, mai mult ca sigur, obiceiurile de muncă pe care trebuie să le îmbunătățiți. Cu obiceiurile proaste nu este întotdeauna ușor de luptat, deoarece ele fac parte din subconștientul nostru. Înainte de a începe să căutați un nou job, fiți critic cu propria persoană și puneți-vă întrebări: ce pot face să mă simt mai bine la actualul loc de muncă? Sau pentru început, care sunt obiceiurile de muncă pe care trebuie să le îmbunătățesc ca să obțin rezultate mai bune?

Niciodată nu este prea târziu să lucrați cu voi înșivă și să schimbați acele obiceiuri de muncă care nu aduc rezultate bune la serviciu.

Dacă vă întrebați cum puteți să vă îmbunătățiți obiceiurile de muncă, iată o listă cu câteva obiceiuri proaste și cu sfaturi cum să le schimbați ca să obțineți rezultatele necesare.

Vă puneți obiective prea înalte

Soluție: Analizați-vă realist munca. Din asta ar trebui să vă faceți un adevărat obicei. Vă recomandăm să vă notați toate sarcinile pe care vreți să le îndepliniți într-o săptămână. Apoi, creați o listă de priorități, respectiv o listă care vă va ajuta să respectați ordinea adecvată în care vă veți îndeplini obligațiile de muncă. Astfel, evitați suprasolicitarea, nervozitatea și panica care duc la pierderea motivației de muncă. Obiceiul de a crea un plan cu obiective de muncă mai mici clar definite poate duce rapid la obiectivele dorite. Deci, împărțiți o activitate în mai multe activități mai mici de care vă veți ocupa într-o zi și stabiliți că acestea sunt obiectivele dvs. într-o zi. Astfel, aveți obiective ușor accesibile care, de la o zi la alta, vă vor conduce către realizarea cu succes a unui proiect mai mare.

Doar muncă, distracția nu intră în discuție

Soluție: Nu fiți prea dur cu voi înșivă. Premiați-vă după un task realizat cu bine, indiferent cât de nesemnificativ vi se pare. Oferiți-vă șansa de a vă simți mulțumiți. Să fie acesta un obicei de muncă. Micile plăceri sau pauzele scurte între sarcini mai mici ar trebui să fie obligatorii. Pauza este foarte importantă.

Vă poate ajuta să vă concentrați mai bine pe următoarele activități. Uneori, pauzele pot fi un motiv bun pentru a termina activitățile începute. Accentuăm: ca să terminați o activitate începută. Pauza ar trebui să fie o recompensă și cu ea să încheiați o activitate. Numărul de pauze dintr-o zi trebuie stabilit în funcție de numărul de taskuri prevăzute pentru acea zi. Ideal ar fi dacă ați putea să luați o pauză de 10 minute după o activitate de 90 până la 120 de minute. Ridicați-vă de la birou, plimbați-vă, răspundeți la mesaje, faceți o cafea, mâncați ceva și apoi întorceți-vă la alte activități. Suntem siguri că respectarea acestui obicei vă va îmbunătăți munca și atitudinea față de muncă.

Vă suprasolicitați

Soluție: Organizați-vă. Când aveți foarte mult de lucru, luați o pauză, faceți un plan de muncă și învățați cum să spuneți nu. Concentrați-vă pe un singur proiect principal, lăsați restul deoparte. Nu faceți mai multe lucruri deodată, deoarece nu veți termina niciunul la timp, iar acest obicei vă îndepărtează de îndeplinirea celei mai importante activități. Organizați-vă activitățile într-o agendă. Străduiți-vă să răspundeți la priorități și la activitățile mai mari. Ocupați-vă de asta atunci când sunteți concentrați și vă simțiți foarte productivi. Aceste activități mici pot deveni în timp decisive pentru finalizarea cu succes a unui proiect, iar dvs. ați uitat complet de asta. De aceea, este important să rezolvați și sarcinile mai puțin importante în acea perioadă din zi când considerați că o puteți face. O bună organizare a activităților se pune mai întâi pe hârtie, apoi se face în practică, acest obicei este foarte important și lipsește unui număr mare de oameni de afaceri.

Lăsați sarcini pe mâine

Soluție: Respectați termenele. Amânarea este periculoasă. Nerespectarea termenelor stabilite, pe lângă faptul că este lipsită de profesionalism, vă poate costa și locul de muncă. De aceea, asta nu trebuie făcut la locul de muncă. Trebuie să aveți întotdeauna la îndemână calendarul și orarul activităților. Scrieți-vă obligațiile în agendă, pe sticker, setați alarme sau găsiți orice altă soluție care vă poate ajuta să nu uitați de obligații.


Puteți să analizați importanța și urgența sarcinilor împărțindu-le în 4 grupe:

  1. În prima ar trebui să se regăsească sarcinile foarte importante care ar trebui terminate imediat și care nu trebuie amânate, ci începute imediat.
  2. Această grupă este alcătuită din sarcini mai puțin importante, dar care trebuie finalizate cât mai rapid. Aceste sarcini se pot delega.
  3. O grupă specială de sarcini sunt cele a căror rezolvare este urgentă, dar nu este condiționată de timp. Rezolvarea acestor sarcini ar trebui planificată. Interesul tuturor este ca astfel de sarcini să fie soluționate corespunzător, de aceea, planificați-le în detaliu și respectați planul.
  4. În ultima grupă de sarcini intră cele care nu sunt foarte importante, nici urgente. Această grupă se poate elimina. Cu timpul, această grupă ar trebui să dispară din agenda dvs. dacă știți să vă organizați foarte bine ziua de muncă.


Crearea unui obicei de muncă din a vă organiza sarcinile poate elimina aproape în totalitate posibilitatea de a uita de anumite activități și vă ajută să finalizați sarcinile de afaceri la termenul limită prevăzut.

obiceiuri de lucru

Ați intrat într-un cerc închis

Soluție: Uitați-vă în jurul dvs. Vreți să mai faceți acest job? Sau ați intrat într-un cerc închis și nimic nu vă motivează să schimbați ceva. Gândiți-vă cât ați avansat profesional de când v-ați schimbat jobul ultima dată. Dacă nu sunteți mulțumiți de jobul actual, este momentul să luați inițiativa. Totuși, aveți grijă, dacă ați schimbat jobul de curând, este foarte probabil ca nu jobul să fie problema, ci chiar dvs. Schimbați rutina zilnică introducând un obicei nou de muncă sau mai multe. Aceste lucruri pot reîmprospăta nu doar ziua dvs., ci și atmosfera de la locul de muncă. De exemplu, un mod nou de organizare a activităților care mai târziu poate duce la un model de muncă nou sau la un nou model de câștig.

Nu vă simțiți împliniți la locul de muncă

Soluție: Învățați ceva nou. Nu sunteți mulțumiți de realizările de până acum și vreți să luați taurul de coarne? Acesta ar putea fi un obicei de muncă care apare de fiecare dată când simțiți plictiseală sau monotonie pe plan profesional. Înscrieți-vă la un curs nou, lărgiți-vă orizonturile. Învățați ceva nou, asimilați cunoștințe noi sau dezvoltați-le pe cele existente. Uneori, abilitățile sunt decisive pentru obținerea unui job mai bun. Uneori, educația suplimentară ne poate ajuta să o luăm pe alt drum complet nou și necunoscut. Nu este nimic rău în asta atâta timp cât vă simțiți confortabil, relaxat și entuziasmat.

Sunteți îngropat într-un loc

Soluție: Nu trebuie să urmați calea prietenilor sau a colegilor dvs. care lucrează în același loc de ani de zile, în aceeași companie. Spre deosebire de ei, nu vă place automatismul, nu vă priește atmosfera de muncă, vă lipsesc provocările, noile experiențe și cunoștințe. Gândiți-vă mai bine, poate vă pierdeți timpul aici. Ieșiți din zona de confort. Locul dvs. de muncă contează poate mai mult pentru altcineva decât pentru dvs. De aceea, nu fiți leneș și egoist, preluați inițiativa. Căutați noi provocări de muncă și socializați cu oameni cărora le plac provocările. În practică nu multe persoane au obiceiul să iasă din zona lor de confort și să se orienteze către ceva nou, către provocările incerte din mediul de afaceri.

Priviți cum trec anii

Soluție: Acesta este unul din obiceiurile proaste ascuns sub sintagma „nu am timp”. Este o minciună. Aveți timp, dar nu vreți să-l petreceți decât muncind. Gândurile vă sunt preocupate doar de muncă, chiar și activitățile dvs. din afara jobului sunt orientate tot către job. Credeți că dacă luați o pauză de 1h sau o zi s-ar nărui productivitatea dvs. Însă, v-ați gândit vreodată că o pauză de mai puțin de o jumătate de oră într-o anumită perioadă ar putea crește calitatea modului în care vă îndepliniți sarcinile? Deci, nu există justificare. Găsiți-vă timp pentru dvs. Uitați de serviciu și deschideți ochii, bucurați-vă de o zi frumoasă. Înscrieți-vă la karate, antrenați-vă pentru un maraton, învățați o limbă străină sau plecați într-o călătorie. Schimbați-vă vechile obiceiuri și trăiți-vă viața.

Analizați-vă bine obiceiurile de muncă și începeți să le schimbați pe cele care nu conduc la productivitate sau vă împiedică în muncă.

Obiceiurile de muncă și relația cu munca trebuie să fie de așa natură încât să vă ajute să vă realizați eficient și efectiv sarcinile într-un mod convenabil și propriei persoane, dar și organizației în care lucrați.


Vezi toate textele din Baza de cunoştinţe » Vezi textele în această categorie »
Poate v-ar interesa aceste articole
Inteligenţa emoţională Congratulations
5 activităţi promoţionale de bază Când trebuie să spui NU

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te