Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Ce este blogul?

Dacă dezvoltați o afacere, este foarte important ca brandul vostru să fie prezent pe internet. Aceasta se poate face în mai multe moduri, dar unul dintre cele mai importante este promovarea pe site. Ca să reușiți în asta, aflați ce este blogul și cum vă poate ajuta. 

Ce este blogul

Internetul este tot mai important pentru succesul afacerii, iar după influența pe care o are asupra consumatorilor, se apropie de televiziune. Datorită tehnologiilor moderne, prin simpla căutare pe Google putem să ne informăm, să ne distrăm, să cumpărăm, să învățăm și chiar să ne antrenăm. Un beneficiu suplimentar este comunicarea online, care ușurează comerțul și activitățile promoționale. De aceea este important să aveți propriul site și să profitați la maxim de toate posibilitățile blogului. 

Ce este blogul și de ce este important să-l aveți?

Pentru prezența online este foarte important să dezvoltați un blog. Este vorba despre o formă de site unde se publică cu regularitate diferite informații legate de firmă, dar și de domeniul cu care se ocupă. Chiar și când nu este vorba de un blog de afaceri, acesta poate fi extrem de util pentru activități promoționale. Dacă, de exemplu, lucrați ca și manager de PR, este foarte important să colaborați cu bloggerii pentru a vă pune în aplicare obiectivele. 

Blogul este o versiune digitală a jurnalului personal, unde oricine în cadrul site-ului își poate partaja atitudinile cititorilor. Astfel se pot partaja diferite informații cu milioane de oameni, cu minim de costuri. Este clar că acesta poate fi un mijloc fantastic pentru promovarea afacerii dacă se face corect.  

Blogul se face ușor 

Site-urile pentru bloguri au câștigat popularitate odată cu dezvoltarea internetului, iar această popularitate au păstrat-o până în prezent. Unul dintre motive este simplitatea administrării mediului de lucru. De fapt, când faceți un site, veți avea nevoie de puțin timp ca să învățați să-l administrați și, dacă acesta vă este obiectivul, să câștigați cu el.

Zilnic întâlniți bloguri, deși probabil nici nu știți. Mulți confundă acest tip de site cu prezentarea personală a unei persoane, ceea ce este adevărat până la un moment dat. Acest termen se referă la un site al cărui conținut este actualizat frecvent, adesea zilnic. Blogul nici nu trebuie să fie un site independent, ci un segment al prezentării web pentru cuiva.

Acest mod de comunicare este foarte important deoarece nu doar că atrage atenția potențialilor utilizatori de servicii, ci și la Google. Datorită acestui fapt, site-ul se poate clasifica mult mai bine în căutări, ceea ce ajută reputația companiei și afacerea ei. Pentru a înțelege mai bine cum să profitați la maxim de un blog, vă vom explica în detaliu segmentele sale. 

Principalele elemente ale blogului 

Vizual, blogurile se deosebesc unele de altele, dar toate au elemente de bază fără de care nu ar putea funcționa. Pentru început, este important să editați corect home page, adică pagina inițială. Aceasta reprezintă „pagina de titlu” a site-ului și locul unde vizitatorului i se oferă conținut. 

Pe home page se află întotdeauna cele mai noi știri sau postări, aranjate de la cel mai nou la cel mai vechi. Aici există și opțiunea de verificare a postărilor vechi, adică arhiva, precum și opțiunile de căutare. Este foarte important să vă ocupați și de meniul principal, în primul rând de opțiunea „Despre noi”.  

Străduiți-vă să vă prezentați afacerea corect la vizitatori, explicați-le cine sunteți, ce oferiți și la ce folosește blogul. Informații suplimentare precum adresa de e-mail, numărul de telefon, adresa și alte date de contact le puteți pune pe această pagină sau într-un segment separat „Contact”. Desigur, nu aveți obligația să puneți pe site toate informațiile, multe bloguri au doar datele de contact pentru a-și păstra anonimatul. 

Am menționat principalele opțiuni, dar blogul îl puteți echipa și cu conținut suplimentar. În funcție de nevoi, puteți avea o galerie de poze, arhivă video, conținut audio (podcast). Un segment foarte important pentru mulți este posibilitatea unui magazin online, unde ați vinde produsele. 

Nu există reguli stricte despre cum va arăta pagina, totul depinde de nevoile voastre. Deși pentru crearea blogului veți avea nevoie de cunoștințede design web, succesul va depinde în primul rând de conținutul creat. 

Cum se face un conținut de calitate?

Baza fiecărui blog sunt postările, adică conținutul publicat. Tema pe care o veți aborda depinde cel mai mult de domeniul pe care vreți să-l abordați. Cel mai bine este să vă specializați pentru anumite teme care sunt similare cu grupul vostru țintă. 

Când vine vorba despre modalitatea de scris, de cele mai multe ori bloggerii transmit părerea subiectivă. Când vine vorba despre forma care nu presupune munca profesioniștilor, deseori calitatea variază. Totuși, acesta este și un mare avantaj al acestui format  – fiecare are dreptul de a-și prezenta atitudinea în fața publicului, oricum ar fi ea. Aceasta este o ocazie foarte bună pentru activități promoționale, deoarece mulți bloggeri au un public fidel care îi urmărește. Ei sunt influenceri, ceea ce înseamnă că influențează publicul să vă cumpere produsul. 

Dacă vreți să vă focusați pe blogul personal, este important să învățați cum se ajunge la ideea de conținut. Țineți cont că întotdeauna actualitatea, calitatea și originalitatea se apreciază cel mai mult. 

  • Urmăriți alți bloggeri – analizați conținuturile create de alții. Ce au făcut ca să atragă atenția. Cum abordează temele? Încercați să folosiți experiențele pozitive și oferiți ceva nou. 
  • Căutați pe internet – imaginați-vă că sunteți persoana pe care o interesează blogul vostru. Ce ar căuta ea pe Google, ce ar aduce-o pe site?
  • Urmăriți noutățile – pentru ca conținutul vostru să fie întotdeauna actual, trebuie să fiți la curent cu cele mai noi trenduri și teme. 
  • Diversitatea conținutului este esențială blogurile moderne se bazează pe conținut multimedia bogat. Pentru o temă videoul va fi mai potrivit, iar în alt caz grafica info va fi o soluție mai adecvată. 

Dacă creați corect site-ul, atrageți atenția la asupra propriului brand, veți putea chiar să și câștigați bani lucrând pe internet.

Cât este de importantă promovarea pe rețele de socializare?

Pentru a asigura popularitatea site-ului și o bună comunicare cu publicul, trebuie să luați în serios promovarea pe rețele de socializare. Deja la începutul activității pe blog faceți o analiză a obiceiurilor grupului vostru țintă. 

 Desigur, deschideți conturi pe Instagram, Facebook, LinkedIn și Twitter. Pentru a prezenta brandul corect pe rețele, uniformizați prezentările astfel încât să aibă același logo, combinație de culori și fotografii de profil.  

Blogul se face ușor

Cum se promovează conținutul pe rețele de socializare?

Principalul rol al rețelelor de socializare este partajarea conținuturilor de pe blog. Acesta este un mod foarte eficient de a atrage utilizatorii pe site. În cele din urmă, multe bloguri sunt accesate tocmai așa. Pentru a avea rezultate maxime, trebuie să vă orientați pe publicitate pe rețele de socializare, dar și în alte locuri pe internet. 

Nu trebuie neglijată nici influența altor bloggeri pe rețele. Colaborarea cu ei vă va deschide ușa către un public nou, iar rezultatele sunt de multe ori fantastice. Uneori, unii bloggeri vor recunoaște calitatea voastră și vă vor oferi promovarea gratuită. Totuși, mult mai des va trebui să vă înțelegeți referitor la condițiile de publicare a conținutului sponsorizat. 

Rețelele de socializare trebuie percepute și ca platforme pentru promovare care poate nu au legături directe cu site-ul, dar influențează brandul pozitiv. Aceasta poate fi crearea de conținut exclusiv pentru Instagram, Facebook sau YouTube, care este legat tematic de blog. Bonus suplimentar va fi dacă acest conținut devine viral, ceea ce înseamnă că mulți oameni îl vor partaja între ei. 

Un beneficiu suplimentar de la rețele de socializare este comunicarea ușoară cu publicul. Străduiți-vă să răspundeți la fiecare întrebare, să oferiți o informație de calitate și să profitați de ocazia de a-i familiariza cu propriul brand. 

Cum se câștigă din blog?

Blogul permite diferite metode de monetizare. Pentru a ajunge la asta, în primul rând trebuie să investiți efort în crearea produsului care are un public fidel și o bună prezentare. Există mai multe modele de câștig de pe urma blogului:

  • Bannere încă de la crearea site-ului trebuie să vă planificați locurile pentru publicitate. Acestea trebuie să fie în locurile unde vor atrage atenția cititorului pentru a da clic pe ele. 
  • Conținut sponsorizat – scrierea textelor și înregistrarea materialelor audio și video unde se menționează în mod afirmativ clientul și produsul lui. Ideea este ca conținutul să fie interesant și să nu arate ca o reclamă. 
  • Affiliate program - dacă aveți un site popular și un număr mare de vizitatori, o idee bună este să vă orientați pe affiliate business. Este vorba despre revânzarea produselor altora, pe care le veți prezenta vizitatorilor voștri. Astfel obțineți un procent de la vânzarea fiecărui articol pe care l-au cumpărat aceștia. 
  • Participare la campaniile de marketing – marile companii și agențiile de marketing angajează întotdeauna bloggeri influenți în campaniile publicitare. Câteodată sunt persoane protejate, dar deseori primesc sarcina de a pregăti un anumit conținut pe care îl vor partaja fanilor. 
  • Vânzarea spațiului publicitar în newslettere – dacă profitați de toate beneficiile marketingului pe e-mail (și ar trebui!), atunci sunteți conștienți de potențialul newsletterului. Aceasta este o șansă de afaceri foarte bună unde puteți oferi clienților spațiu publicitar în e-mailul pe care îl trimiteți. 
  • Magazin online – pentru a vă ocupa de vânzarea diferitor articole, nu trebuie să dezvoltați un e-shop complex. La început ar fi suficient să vă bazați pe articole mărunte precum o cană, un tricou sau o felicitare. Dacă cererea crește, vă puteți gândi la focusarea exclusiv pe acest mod de câștig. 

Acum, când ați învățat ce este blogul și de ce site-ul este important pentru afacere vă mai rămâne doar să asimilați abilitățile necesare și să începeți o carieră de succes. 

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2023/24. este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.