Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Curs Tehnologiile blockchain

Blockchain este de fapt o bază de date digitală, formată din blocuri legate care conțin diverse informații despre tranzacțiile digitale. Prima aplicare a tehnologiilor blockchain este considerată a fi utilizarea de bitcoin ca un tip de criptomonedă. Criptomonedele sunt o versiune digitală a banilor, care este folosită și în procesele de schimb.

Ca parte a studiului tehnologiilor blockchain, un studiu detaliat al criptomonedelor este inevitabil, deoarece blockchain-ul a fost creat istoric ca o componentă a sistemului de criptomonede (adică, în primul rând, sistemul bitcoin). De asemenea, fiecare blockchain public trebuie să aibă propria sa criptomonedă, așa că acești doi termeni sunt într-adevăr strâns legați. Excepție fac tehnologiile private blockchain, dar, deoarece acestea sunt rare și nu se preconizează că vor avea un succes uriaș, accentul se va pune pe tehnologiile blockchain publice.

În prima parte a cursului, veți avea ocazia să auziți cum a fost creat bitcoinul, ce face tehnologia blockchain revoluționară, dacă pot exista criptomonede fără tehnologiile blockchain și invers, cum afectează reglementările întregul proces, precum și ce ne așteaptă în viitor în domeniul criptomonedelor și modul în care acesta va afecta piața.

În a doua parte a cursului, veți avea ocazia să aflați mai multe despre ce puteți face cu criptomonede și cu tokenuri, veți primi și răspunsuri la întrebări despre ce putem face de fapt cu tehnologiile blockchain și de ce promite atât de mult, iar atât de puține s-au întâmplat până acum.

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: Financial Management, International Business și Business Administration.

Descrierea și scopul cursului Tehnologiile blockchain

La acest curs, participanții dobândesc cunoștințe de bază în domeniul tehnologiilor blockchain, se familiarizează cu conceptul și tipurile de criptomonede, precum și cu rolul și importanța acestui concept în economia modernă. De asemenea, participanții se familiarizează cu perspectivele acestor tehnologii și tendințele de dezvoltare. Acest curs oferă participanților o oportunitate de a învăța despre securitatea blockchain, arhitectura blockchain, precum și posibilitatea de a aplica aceste tehnologii ca proiecte de pornire.

Cursul începe cu explicarea conceptului de bani și a funcțiilor sale, ca o introducere în cursul ulterior al materiei și o pregătire adecvată pentru restul cursului. După prezentarea tipurilor de valută, se abordează prezentarea bitcoinului – se explică conceptul, originea și metoda de utilizare a acestuia ca bani. În cele ce urmează, se prezintă așa-numita „problemă a generalilor bizantini” și modul în care tehnologia blockchain a servit ca soluție la această problemă. Ca parte a explicării conceptului de blockchain, sunt prezentate și tipurile acestor tehnologii (blockchain public și privat).

Sunt prezentați și intermediarii din acest tip de afaceri și problemele care pot apărea în legătură cu intermediarii, unde se pune un accent deosebit pe securitate. Apoi, sunt prezentați și explicați cursanților cei mai comuni termeni legați de aceste tehnologii, precum mining, altcoin (alte tipuri de criptomonede), token, ICO și Fork. Sunt explicate în detaliu și portofelele pentru acest tip de bani, principiul lor de funcționare și tipurile care există. Spre finalul primului modul al cursului sunt explicate bursele și modalitățile de tranzacționare a acestor valute pe acestea, precum și problemele de securitate care apar și alternativele care există în raport cu bursele.

În al doilea modul al cursului sunt abordate mai detaliat posibilitățile acestor tehnologii și monede, astfel încât sunt studiate posibilitățile criptomonedelor, tokenurilor și tehnologiile blockchain în sine. Sunt abordate în mod special domeniile de aplicare a tehnologiei blockchain, astfel încât participanții să poată obține o imagine mai largă a acestora. Scopul acestui curs este ca participanții să se familiarizeze cu conceptele de criptomonedă și tehnologiile blockchain, astfel încât să le poată folosi singuri și să se angajeze în cumpărare și vânzare în acest sens. Prin acest curs, participanții obțin o imagine mai amplă a tehnologiilor blockchain, a scopului lor și a oportunităților pe care le oferă.

Cursul Tehnologiile blockchain vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce sunt criptomonedele?

Criptomonedele sunt de fapt unul dintre tipurile de monede monetare care sunt folosite prin canalele digitale pentru cumpărarea și vânzarea pe piețele online. Pentru a controla crearea de noi unități ale unei criptomonede, criptografia este utilizată pentru securitate și verificare în timpul tranzacțiilor. Prin această criptografie, sunt păstrate toate datele, atât despre cumpărător, cât și despre vânzător, pentru fiecare tranzacție cu bani digitali (adică adresele portofelelor electronice ale cumpărătorului și vânzătorului). Conceptul de portofel și tipurile lor sunt, de asemenea, introduse în mod specific în acest curs. Folosind criptomonede, puteți plăti pentru bunuri sau servicii, puteți investi și aplica procedeul de mining, iar toate aceste opțiuni sunt abordate în detaliu la curs. Tot aici veți învăța conceptul și tipurile de criptomonede și modalitățile de utilizare a acestora.

Ce este un bitcoin?

Bitcoinul este cel mai cunoscut și răspândit tip de criptomonedă (adică moneda digitală). Această monedă are cel mai înalt nivel de independență față de guvern și instituțiile financiare în ceea ce privește taxele, iar întregul proces de utilizare a acestei monede este complet transparent datorită tehnologiilor blockchain. Avantajele utilizării bitcoinului față de alte monede (care nu sunt criptomonede) sunt numeroase, precum imposibilitatea falsificării, securitatea tranzacției, acesta nu poate fi deteriorat, deoarece nu are formă fizică și face parte dintr-o rețea descentralizată. Bitcoinurile sunt obținute prin achiziționarea lor cu monede monetare obișnuite sau alte criptomonede sau prin procesul de schimb. Toate informațiile despre soldul cu bitcoini se găsesc de fiecare individ pe portofelul său electronic, despre care se va mai discuta. Acest curs vă va oferi o perspectivă directă asupra tuturor specificităților bitcoinului ca și criptomonedă și a motivelor pentru cea mai mare prevalență a acesteia.

Ce este blockchain-ul?

Tehnologiile blockchain sunt de fapt baze de date care stochează informații despre diferite tranzacții efectuate prin internet, în care criptomonedele sunt folosite ca mijloc de plată. Anumite sisteme de securitate și modul reglementat de funcționare a acestor tehnologii asigură securitate maximă pentru utilizatorii de criptomonede. Sistemele blockchain au obținut un astfel de succes, încât anumite companii globale încearcă și ele să aplice acest principiu al tehnologiei în afacerile lor pentru a garanta utilizatorilor securitatea și schimbul rapid și eficient de diferite tipuri de informații. În acest curs, vă veți familiariza cu conceptul și caracteristicile tehnologiilor blockchain, precum și cu toate conceptele și termenii care sunt importanți pentru acest domeniu, pentru a obține o imagine de ansamblu.

Curs Tehnologiile blockchain

Planul și programa cursului

 • Bani (concept, funcții de bază)
 • Ce este un bitcoin și când a fost creat?
 • Bitcoin ca bani
 • Intermediarii
 • „Problema generalilor bizantini” și blockchain ca soluție
 • Tipuri de blockchain
 • Potențialul de aplicare a tehnologiei blockchain
 • Termenii tehnologiilor blockchain (mining, altcoin, token, ICO, Fork)
 • Portofele electronice (concept și tipuri)
 • Burse valutare (concept, probleme de securitate, tranzacționare cu acțiuni, alternative la burse)
 • Posibilitățile criptomonedelor, tokenurilor și tehnologiei blockchain
 • Domenii de aplicare a tehnologiei blockchain

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te