Perioada de inscrieri este deschisa

Cum să vă schimbaţi viața și să depistaţi cauza nemulțumirilor

Fiecare dintre noi poate inventa o mie de scuze şi pretexte atunci când trebuie să justifice de ce nu a reușit ceva, de ce nici măcar nu a încercat unele lucruri sau de ce așteaptă încă „momentul potrivit”. Este calea ușoară, cale pe care o aleg mulți - atunci când nu ne luăm destinul în propriile mâini.

Mulți oameni se întreabă cum să-și schimbe viața, însă numărul celor care vor să urmeze această cale este mic. Nu este imposibil, dar este necesar să vă înarmați cu răbdare și anumite calități care vă vor ajuta în acest proces. Cei care au reușit, au cultivat cu perseverenţă câteva calităţi, pe lângă perfecţionarea continuă în afaceri, curiozitate, flexibilitate, inovație și conștientizarea faptului că - pe măsură ce tehnologia se dezvoltă și devine mai puternică, oamenii devin esența fiecărei afaceri. Principiul esențial al succesului în viață este să acceptăm că în calea spre succes trebuie să ne ținem ferm de obiectivele noastre cu ambele mâini.

Care sunt consecințele adoptării acestui principiu - că suntem făuritorii propriului nostru destin și că nimic nu ne poate opri? În esenţă, acest lucru înseamnă să acceptați pe deplin ideea că responsabilitatea pentru problemele cu care vă confruntați, precum și pentru rezultatele pe care le obţineţi, depinde exclusiv de dumneavoastră.

cum să vă schimbaţi viața, nemulțumirea față de viață

La prima vedere, acest gând sperie: „Eu trebuie să îmi asum responsabilitatea deplină pentru tot ce se întâmplă în viața mea, chiar și pentru lucrurile negative?”. Totuşi, odată ce acceptați că ceea ce vi se întâmplă, depinde într-o mare măsură direct de dumneavoastră, asta vă va oferi libertatea nelimitată de a alege lucrurile care credeți că vor da rezultatele dorite şi de a le evita pe cele care vă oferă rezultate nedorite. Dumneavoastră aveți puterea de a schimba lucrurile, știți că dacă schimbați ceva și rezultatul va fi diferit - este important ca dumneavoastră să fiți în control.

 

Cum să vă îmbunătăți viața și să o schimbați

Ceea ce trebuie să evitaţi cu orice preț este abordarea pasivă (sau reactivă) și să o înlocuiți cu o atitudine conștientă și proactivă. O persoană pasivă este cea care își neagă responsabilitatea și alege să creadă că este doar un observator pasiv al propriei sale vieți și al rezultatului pe care îl obţine. O astfel de convingere eliberează persoana de presiunea de a întreprinde ceva în privința nemulțumirilor din propria viaţă. Pe termen scurt este eliberatoare, dar pe termen lung, această slăbiciune reprezintă un obstacol în calea dezvoltării personale. Desigur, dacă vă bucurați deja de roadele muncii dumneavoastră și vă simţiţi bine, continuați sau îmbunătățiți ceea ce faceți pentru a fi şi mai bine.

Deşi, chiar și printre cei care nu lasă lucrurile în seama „destinului” sau a „hazardului”, nu este o raritate ca, chiar șefi  fiind și având o poziție confortabilă, să simtă uneori lipsa a ceea ce doresc de fapt în viață. Există multe cauze posibile pentru acest lucru și, dacă știți că lucrurile nu sunt așa cum ați vrea, faceți o listă de motive posibile pentru nemulțumirea dumneavoastră. Nu există nimeni care, chiar și atunci când este pe drumul cel bun, să nu simtă uneori oboseala sau dilema.

 

Nemulțumirea față de viață

Iată ce poate cauza nemulțumire:

 • Poate nu sunteţi conștient de faptul că dumneavoastră sunteți șoferul.
 • Poate realizați acest lucru doar atunci când totul este în regulă, dar nu și atunci când lucrurile nu merg cum vă doriţi.
 • Poate ştiți că dumneavoastră conduceţi, dar nu ştiţi în ce direcție doriți să mergeți.
 • Poate sunteţi deja pe drum și vă lipseşte un motiv suficient de puternic pentru a continua în acea direcţie.
 • Poate aveţi bulina de începător pe vehicul deoarece încă nu ați descoperit cum să gestionaţi comenzile.
 • Poate nu acordaţi suficientă atenție semnelor de pe drum care servesc la a vă ghida.
 • Poate calea aleasă nu vă inspiră, însă stați pe ea deoarece o cunoașteți.
 • Poate sunteţi puţin leneş şi ați devenit puțin neglijent atunci când conduceţi.
 • Poate aţi permis ego-ului dumneavoastră să vă pună la încercare și conduceţi periculos.
 • Poate v-ați concentrat atât de mult asupra următoarei destinații încât ați uitat complet să vă bucurați de frumusețea călătoriei.
 • Poate îi învinovățiți pe ceilalți pentru propriile greșeli.
 • Poate vă lipsesc abilităţi avansate de conducere care vă pot ajuta să conduceţi mai bine.
 • Poate urmați pe alţii presupunând că ei ştiu unde se îndreaptă şi gândindu-vă că şi vouă vă va corespunde aceeași destinaţie.
 • Poate nu vă ocupaţi de vehicul.
 • Poate petreceți prea mult timp uitându-vă în oglinda retrovizoare la ceva ce a trecut deja pe lângă dumneavoastră.
 • Poate oglinda este murdară și nu vedeți drumul bine.
 • Poate aveţi cu dumneavoastră pasageri care nu doresc să meargă în aceeași direcție ca dumneavoastră.

Vezi toate textele din Baza de cunoştinţe » Vezi textele în această categorie »
Poate v-ar interesa aceste articole
Announcing a Sales Campaign, Promotion or Incentive Program De ce franciza este alegerea potrivită pentru dvs.?
Marketing Memo Are sens să investim în cunoştinţe?

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25. este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.