Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Curs Managementul de investiții

Societatea actuală se caracterizează prin creșterea și dezvoltarea pieței, concurență acerbă, inovație constantă, toate cu scopul de a ocupa cea mai bună poziție posibilă pe piață. Pentru a realiza acest lucru, este necesar un management adecvat. Managementul, mai ales în vremurile dinamice de astăzi, necesită cunoștințe mari. Mediul anterior ar putea trăi liniștit în prezent, așteptând schimbări la care s-ar adapta abia după ceva timp. În zilele noastre este aproape imposibil.

Organizațiile nu numai că trebuie să se adapteze rapid la schimbări, dar trebuie să se adapteze la acestea înainte ca ele să se întâmple, pentru a nu pierde cursa cu concurenții. De la organizații se așteaptă ca viitoarele schimbări să se adapteze lor, nu ele la schimbări. Pentru a ajunge la implementarea investiției, trebuie să parcurgem multe etape care o preced. Pentru o organizație, o investiție reprezintă o cale către succes sau un fiasco, de care concurența se va bucura.

Pentru a face o investiție bună, în primul rând, ideea în sine ar trebui să se nască și să se elaboreze, iar apoi să se realizeze evaluarea, pregătirea și realizarea. Organizațiile care au reușit să-și folosească potențialul creativ, orientat spre viitor, cresc și se dezvoltă constant. În acest curs puteți obține toate informațiile necesare pentru un management de succes al investițiilor.

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: Marketing and Marketing Management, Investment Management and Stock Exchange și Project Management.

Descrierea cursului Managementul de investiții

Cursul Managementul de investiții acoperă întregul proces de realizare a proiectelor de investiții. Cursul abordează concepte generale despre investiții și managementul procesului de investiții. În condițiile actuale, este foarte important ca cineva, dacă se angajează într-o anumită afacere de investiții, să ia decizia corectă și să asigure gestionarea cu succes a proiectului dat în mod corect. Totul pleacă de la o idee și planificarea ei ulterioară, care proiectează viitorul dorit. Desigur, trebuie să existe un obiectiv clar definit care să fie realizat prin investiție.

Scopul trebuie să fie clar, fezabil și măsurabil. Odata demarată investiția, trebuie să se urmeze cursul ei de realizare. Investiția trebuie realizată în perioada de timp și bugetul definit. Trebuie să monitorizați progresul real și să îl comparați cu cel planificat. Dacă există o abatere, trebuie să se aplice măsuri corective cât mai repede posibil. Managementul de investiții are o sarcină de bază, și anume, realizarea acesteia în cel mai scurt timp posibil cu costuri cât mai puțin posibile și cu utilizarea resurselor adecvate.

Scopul cursului este de a familiariza participanții cu întreaga problemă a managementului proiectelor de investiții. Cursul a fost conceput pentru a aduce subiectul managementului de investiții mai aproape de utilizatori în cel mai simplu mod posibil. Cursul cuprinde întregul proces de implementare, de la ideea de investiție până la finalizarea investiției și punerea în funcțiune. Este împărțit în mai multe lecții, unde vă puteți familiariza cu conceptele de bază legate de investiții, clasificarea acestora, cele mai importante elemente ale unui proiect de investiții și modalități de a gestiona cu succes proiectele date.

Cursul va aborda studiul de preinvestiție, dezvoltarea programului de investiții și evaluarea proiectelor de investiții. O atenție deosebită se acordă gestionării proiectelor de investiții și finanțării investițiilor. Foarte importantă este evaluarea investiției și criteriile pe baza cărora se iau deciziile de investiție. Materia este concepută pentru a prezenta participanților cele mai importante elemente și factori care influențează realizarea cu succes a unei investiții. În vremurile în care o investiție bună este mai mult decât de dorit pentru o organizație, analiza ei detaliată trebuie abordată astfel încât să nu fie o întreprindere care ar face organizația necompetitivă.

Cursul Managementul de investiții vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce este o investiție?

Investiția (cuvântul latin „investitio” – investiția de capital într-o afacere profitabilă) reprezintă o formă de investiție (în esență, fonduri monetare) pentru a obține un profit suplimentar sau un alt profit. Verbul „a investi” înseamnă procesul de a investi într-o afacere profitabilă, o investiție cu scopul de a reveni în viitor prin efectul sporit al afacerii. Caracteristica de bază a investiției este investiția de fonduri. Caracteristica de bază a investiției este aceea că presupune renunțarea la consum pentru a obține anumite beneficii pe viitor. De aceea se știe celebrul slogan că este o investiție în viitor. Prin urmare, natura investițiilor de capital este diferită de alte tipuri de investiții, deoarece se referă la investiții în perioada viitoare.

Care sunt etapele procesului de investiții?

Managementul proiectelor de investiții este un proces în care se decide și se determină necesitatea investițiilor, soluțiile de investiții posibile și acceptabile, beneficiile și costurile tuturor soluțiilor de investiții, despre selectarea criteriilor și metodelor de evaluare a soluțiilor de investiții, crearea bazei analitico-documentare a proiectului, decizii de investiții, pregătirea construcției, construcția, pregătirea producției. Realizarea unui proiect de investiții este un proces de luare a deciziilor investiționale care include o serie de decizii care se iau treptat prin mai multe etape, de la conceperea ideii până la realizarea acesteia. Procesul investițional constă din mai multe etape și activități. Putem defini acele etape după cum urmează:

 • apariția ideii de necesitate de a investi,
 • identificarea oportunităților de investiții posibile și acceptabile,
 • evaluarea utilității și a costurilor asociate pentru fiecare dintre soluțiile posibile,
 • definirea criteriilor și alegerea metodelor de evaluare a acceptabilității soluțiilor de investiții,
 • pregătirea și producerea documentației,
 • luarea unei decizii de investiție,
 • pregătirea implementării,
 • implementare – investiție.

Cine este un investitor?

Un investitor este o parte care investește. Conceptul are o semnificație specifică în finanțe și descrie un tip special de persoane și/sau companii care tranzacționează în mod regulat la bursă și obțin astfel beneficii financiare în schimbul investițiilor financiare. În plus, acest termen se referă și la părțile care cumpără imobile, investesc în alte valute, proprietăți personale și alte active. Deținerea proprietății de către acești oameni înseamnă că entitățile cumpără și dețin proprietăți în speranța realizării unui câștig de capital sau bănesc.

Există diferite tipuri de investitori:

 • investitori individuali,
 • colecționari de artă etc.,
 • fonduri de capital de risc,
 • bănci de investiții,
 • întreprinderi de afaceri,
 • trusturi de investiții,
 • fonduri comune.

Cursul Managementul de investiții

Planul și programa cursului

Modulul 1 – Managementul de investiții

1. Conceptul, caracterul și clasificarea investițiilor

2. Managementul proiectelor de investiții

 • studiu de preinvestiție
 • program de investiții
 • studiu de fezabilitate

3. Elemente ale unui proiect de investiții și metode de finanțare a investițiilor

 • elemente de investiții
 • investitor
 • proiect de investiții
 • preț de investiție
 • risc de investiție
 • metode de finanțare a proiectelor de investiții

4. Caracteristici ale managementului de investiții

 • permanență
 • proces de schimb
 • promptitudine
 • existență a așteptărilor

5. Metode de evaluare a proiectelor de investiții

 • importanța evaluării investițiilor
 • conceptul de valoare în timp a banilor
 • criteriile de luare a deciziilor de investiții
 • evaluarea națională (socială) a investițiilor
 • evaluarea proiectelor de investiții în condiții de incertitudine

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este în curs.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te