Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Business Presentations

Cursul avansat Prezentări le solicită cursanților să înțeleagă conceptul de prezentare și abilitățile de utilizare a programelor pentru a crea prezentări. Acest curs corespunde modulului ECDL cu același nume și este identic cu modulul Prezentări de afaceri din curriculumul precedent.

Cursul Prezentări este conceput pentru a le oferi participanților o introducere accesibilă în programul Microsoft PowerPoint 2010. Este împărțit în module care vă familiarizează în detaliu cu crearea de prezentări în PowerPoint, începând de la cunoașterea interfeței grafice, până la modul de utilizare a instrumentelor și opțiunilor încorporate.

Veți dobândi cunoștințele necesare pentru a utiliza cu succes toate instrumentele și opțiunile disponibile ale programului Microsoft PowerPoint 2010. Vă veți familiariza cu instrumentele disponibile ale programului și modalitățile de a le folosi în cel mai potrivit mod, pentru a răspunde cu succes tuturor cerințelor mediului de afaceri de astăzi.

După finalizarea cursului ECDL PowerPoint, veți putea să creați singuri prezentările, să introduceți și să editați conținut multimedia, să utilizați avantajele graficelor, diagramelor etc. Mai multe despre cunoștințele și abilitățile pe care le veți dobândi în cadrul cursului Prezentări le puteți vedea în programa din prezentarea oficială ECDL, și pe această pagină despre certificatul ECDL în sine.

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: Marketing and Marketing Management, Sales and Sales Management și Entrepreneurship.

Descrierea și scopul cursului

Cursul este conceput pentru a oferi o modalitate bună de a vă familiariza cu unul dintre cele mai populare programe de creare de prezentări, Microsoft PowerPoint. În acest curs, vom aborda în detaliu tot ce trebuie să știți pentru a crea o prezentare de nivel intermediar – de la interfața grafică cu utilizatorul, până la modul de utilizare a instrumentelor și aplicațiilor. În primul modul, vom aborda în detaliu toate părțile aplicației PowerPoint – de la meniurile derulante, apoi ribbon, desktopul ferestrei și detalii auxiliare pentru lucrul în partea de jos a ferestrei.

Al doilea modul va acoperi partea vizuală a fiecărei prezentări – cum se setează aspectul și stilul slide-urilor, temele implicite, șabloanele și alte instrumente vizuale. În al treilea modul veți afla mai multe despre lucrul cu textul introdus și tabelele. Al patrulea modul va explica în detaliu cum să lucrați cu obiecte grafice, cum ar fi diverse forme 2D și 3D, figuri, simboluri, diferite elemente vizuale, precum stickere și animații, dar și cum să introduceți diagrame și să lucrați cu acestea.

Aceasta este o opțiune deosebit de utilă atunci când doriți să evidențiați date numerice, pentru a le face mai ușor de citit și de înțeles. În modulul cinci veți învăța cum să adăugați imagini și materiale video într-un slide și ce opțiuni suplimentare puteți aplica în lucrul cu acestea. Ultimul modul al cursului va explica în detaliu cum să înregistrați o narațiune pentru un slide sau să importați o înregistrare audio existentă și să o setați ca narațiune pentru a însoți elementele de pe slide. La final, vor fi prezentate detalii despre modul de tipărire a prezentării.

Scopul cursului este de a dobândi cunoștințele necesare pentru utilizarea cu succes a tuturor instrumentelor și opțiunilor disponibile în Microsoft PowerPoint. Participanții vor fi familiarizați cu instrumentele disponibile și cu modul de utilizare a acestora. După finalizarea cursului, veți fi suficient de familiarizați cu funcțiile aplicației pentru a crea prima voastră prezentare PowerPoint.

Veți ști cum să gestionați slide-urile  într-o prezentare, cum să formatați textul, cum să creați tabele, cum să adăugați obiecte grafice și diagrame, cum să adăugați conținut multimedia, cum să înregistrați și să faceți o prezentare.

Cursul Prezentări vă va răspunde la următoarele întrebări:

Ce este o aplicație PowerPoint?

Microsoft PowerPoint face parte din pachetul Microsoft Office și acest program este conceput pentru a crea prezentări de bază și avansate. Activitățile obișnuite în această aplicație sunt: ​​crearea și utilizarea slide-urilor individuale și a prezentărilor complete, lucrul cu grafice și diagrame, aplicarea de efecte și animații și pregătirea pentru imprimare. Prezentările pot fi un instrument excelent la susținerea unei prelegeri, fie la școală, fie la serviciu, și chiar în orice împrejurare în care trebuie să prezentați un anumit subiect unei alte persoane.

Vizualizarea conținutului didactic contribuie în mare măsură la îmbunătățirea înțelegerii, memorării și, prin urmare, la aplicarea informațiilor prezentate. Eficacitatea imaginilor, a conținutului video, a elementelor grafice, cum ar fi graficele și tabelele relevante, influențează foarte mult îmbunătățirea concentrării ascultătorilor.

Cum se obține programul PowerPoint?

PowerPoint face parte din pachetul Microsoft Office, care include aplicații precum Word, Excel, Outlook, Access, OneNote și altele. După instalarea întregului pachet, putem accesa programul PowerPoint. PowerPoint poate fi descărcat și din Microsoft Store ca aplicație independentă.

Niciuna dintre variante nu este gratuită, dar după descărcare este posibil accesul la toate opțiunile programului, astfel încât utilizatorul le poate folosi nelimitat. Versiunea gratuită de PowerPoint există și ca aplicație online - totuși, nu toate opțiunile sunt disponibile acolo - și ca program, este destul de limitat.

Țineți cont că versiunea online de PowerPoint (pe care o puteți găsi sub numele Slides) care vine cu Gmail, este mult mai informativă decât versiunea pentru mobil. Deoarece multe opțiuni importante nu sunt disponibile, cea mai bună variantă este, cu siguranță, să obțineți versiunile complete ale programului.

Cum se recunoaște PowerPoint?

PowerPoint diferă de alte programe din pachetul Microsoft Office deoarece, atunci când deschidem aplicația, avem acces la o singură prezentare. Este recunoscut după culoarea portocaliu închis, cărămiziu, care caracterizează acest program – spre deosebire de celebrul albastru pe care îl asociem cu Word și verdele pe care îl asociem cu Excel. Fiecare prezentare este alcătuită dintr-unul sau mai multe slide-uri.

În cadrul acestor slide-uri, putem adăuga diferite categorii de informații, de la texte la tabele, grafice, imagini, stickere, figuri, diagrame, grafică smart art și diferite tipuri de conținut audio și multimedia, cum ar fi clipuri video. După introducerea acestor slide-uri, putem pregăti o prezentare dinamică cu animație și efecte. Aceste prezentări sunt foarte des utilizate în afaceri.

În ce scopuri se poate folosi PowerPoint?

PowerPoint este folosit cel mai des în scopuri comerciale, deoarece permite o foarte bună prezentare a diverselor date, de exemplu informații financiare ale companiei, rapoarte, planuri, organigrame, prezentarea produselor către clienți, dar și formarea noilor angajați. În perioada pandemiei de covid 19 (COVID19), când învățarea online a cunoscut o expansiune deosebită, PowerPoint s-a remarcat ca unul dintre software-urile pe care companiile le folosesc din ce în ce mai mult pentru a crea instruire pentru noii membri ai echipei, deoarece este ușor de utilizat și poate fi învățat rapid.

Prin crearea de instruire și prezentări în PowerPoint, companiile oferă o formare dinamică, de înaltă calitate, fără a fi nevoie ca instructorul să fie în același birou. De asemenea, aplicația poate fi utilizată într-un mediu școlar sau academic în care se pot concepe prezentări, lucrări sau planuri. În cele din urmă, este foarte important ca această aplicație să poată fi utilizată acasă pentru a crea un album foto cu diverse fotografii din vacanțe sau excursii.

De ce să folosim PowerPoint pentru prezentarea informațiilor?

Pedagogia și andragogia sunt științe care se ocupă cu studiul modurilor de învățare ale copiilor și adulților, iar unul dintre rezultatele care se repetă adesea în toate cercetările relevante este că oamenii își amintesc imaginile sau materialul video mai bine decât textul. Cu siguranță ați auzit deja fraza că omul este o ființă vizuală – și toate cercetările relevante confirmă acest lucru. 

Prezentarea noastră este incomparabil mai interesantă dacă utilizăm multimedia, care ne poate ajuta să captăm atenția publicului, dar și să ne amintim și să înțelegem mai ușor materialul pe care dorim să îl prezentăm. PowerPoint ne permite să folosim imagini, înregistrări audio și video pentru a crea un impact vizual mai puternic.

Planul și programa cursului Prezentări

Modulul 1: Introducere în programul Microsoft PowerPoint

 • Introducere
 • Meniul File și scurtăturile 

Modulul 2: Slide-uri, șabloane și teme

 • Descrierea modului de lucru cu slide-uri într-o prezentare
 • Lucrul cu șabloane și teme în prezentare 

Modulul 3: Text și tabele 

 • Crearea cadrelor textuale și a placeholderelor și lucrul cu acestea
 • Formatarea textului
 •  Crearea și formatarea tabelului 

Modulul 4: Obiecte grafice și diagrame 

 • Adăugarea obiectelor grafice 
 • Diagrame și grafice 

Modulul 5: Conținutul multimedia al prezentărilor 

 • Adăugarea imaginilor 
 • Elemente audio și clipuri video în prezentare
 •  Lucrul cu animație și efecte

Modulul 6: Înregistrare, interactivitate și imprimare

 • Înregistrare și reproducere 
 • Crearea unei prezentări interactive
 •  Pregătirea pentru imprimare și tipărire

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 se închide.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te