Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Cursul Limba germană – C1

Cursul Limba germană (Deutsche Sprache) – C1 vă va oferi posibilitatea de a vă perfecționa cunoștințele de limba germană, de a asimila un nou spectru de funcții ale acestei limbi în formă scrisă și orală, și de a vă îmbunătăți înțelegerea și utilizarea sa.

Sunteţi interesat de acest curs? Unele dintre programele BusinessAcademy unde îl puteți frecventa sunt: HR Management, Public Relations și Investment Management and Stock Exchange.

Descrierea și scopul cursului Limba germană – C1

Cursul este conceput astfel încât să pregătească treptat participanții la curs pentru promovarea certificatului de limbă C1 al Institutului Goethe. Este împărțit în module care vă ghidează prin lecții către sarcini autentice pentru promovarea examenului de certificare C1. Fiecare lecție conține texte foarte actuale pe teme care sunt apropiate tinerilor: zilele studenților, angajarea, socializarea, timpul liber etc. De asemenea, conține texte legate de cultura germană și limba germană, pe care avem ocazia să le experimentăm prin cultura populară (în materiale suplimentare) și texte din cele mai actuale articole de ziar, oferite în cadrul lecțiilor.

Ținând cont de necesitatea „cuvintelor vii”, alături de unele texte, sunt oferite videoclipuri și înregistrări audio ca material suplimentar, pe lângă imagini și exerciții de gramatică adecvate. Se pune un accent deosebit pe o gamă largă de subiecte interesante care sunt oferite participanților prin texte cu diferite dificultăți de citit, chiar și atunci când aceștia nu sunt la cursul în sine, deoarece subiectele sunt apropiate de tineri și au fost atent selectate pe gustul tuturor. Întregul curs este însoțit de înregistrări multimedia care ajută la facilitarea asimilării materialului citit și exersat.

Scopul acestui curs este să stimuleze, să îndrume și să încurajeze promovarea certificatului de limbă C1. Pentru a realiza acest lucru, textele urmăresc extinderea și îmbogățirea treptată a vocabularului fiecărui participant la nivelul C1, iar domeniile gramaticale susțin și facilitează însuşirea expresiilor complexe și a regulilor de scriere, morfosintaxă și lexicologie ale limbii germane. O atenție deosebită este acordată dezvoltării paralele a competențelor (comprehensiunea citită, înțelegerea auditivă și scrisul) care sunt necesare pentru stăpânirea vocabularului C1.

Cursul evidențiază tehnici de scriere, direcționează către lucruri importante și mai puțin importante atunci când citesc textul, astfel încât participanții să treacă examenul de nivel C1 cu cât mai puține probleme. Înregistrările multimedia vizează cea mai bună dezvoltare posibilă a competenței de înțelegere a ascultării, ajutor și sprijin în rezolvarea testelor de avansare, prin evidențierea celor mai importante informații din lecțiile individuale. Recomandarea tuturor celor care învață limba germană este să își actualizeze în mod independent cunoștințele dobândite cu exerciții și articole suplimentare la nivelul C1, disponibile online.

Cursul vă va răspunde la următoarele întrebări:

Cât de importantă este învățarea limbii germane?

Limba germană la cel mai înalt nivel de cunoștințe (C1 și C2) vă poate schimba complet viața. Cunoștințele avansate de limbă germană oferă tinerilor din întreaga lume cea mai bună oportunitate de a studia la universități prestigioase și de a găsi oportunități excelente de angajare. Gramatica germană, cuvintele, pronunția – învățarea limbii germane nu este atât de dificilă pe cât pare. Și nu ați fi singuri în asta: aproximativ 15,4 milioane de oameni din întreaga lume învață germana ca limbă străină. Aproximativ 100 de milioane de oameni folosesc germana ca limbă maternă. Aceasta o face limba cu cei mai mulți vorbitori nativi din Europa. Se știe că fenomenele pentru care cuvintele nu pot fi găsite în alte limbi pot fi explicate în limba germană prin intermediul unor compuși (die Zusammenzeiten) și al altor caracteristici specifice limbii germane, cum ar fi în cadrul propoziției (der Satzrahmen).

Ce este nivelul de limbă C1 conform GER?

Nivelul C1 este un nivel general acceptat de cunoaștere a unei limbi străine conform Cadrului european comun de referință pentru limbile vii (GER), publicat de Consiliul Europei din 1971 și destinat tuturor profesioniștilor lingvistici, fie ei profesori sau elevi. Acest document definește obiectivele învățării unei limbi străine și determină nivelurile de progres în stăpânirea unei anumite limbi. GER determină și recunoaște sistematic nivelurile de cunoaștere a unei limbi străine conform criteriilor stabilite și astfel stabilește baza de reglementare pentru, de exemplu, crearea și dezvoltarea de manuale, manuale de predare, certificate de limbă care sunt luate în străinătate etc. Pentru nivelul C1, există un regulament special care prescrie competențele necesare pentru obținerea certificatului.

Care este locul ocupat de nivelul C1?

Nivelul C1, conform Cadrului European Comun de Referință, reprezintă un nivel avansat de cunoștințe lingvistice, al cincilea în ordine, după A1, A2 (nivel de bază de cunoștințe lingvistice), B1, B2 (nivel mediu) și înainte de C2 (nivelul cel mai avansat sau cel mai competent). Spre deosebire de nivelul A, care presupune înțelegerea vorbirii lente și utilizarea cea mai elementară a limbajului, și nivelul B, care presupune utilizarea independentă a limbajului în comunicarea de zi cu zi cu conținut legat de subiecte generale, nivelul C1 presupune stăpânirea unei game largi de cuvinte și expresii și recunoașterea și înțelegerea textelor lungi și complexe pe diferite teme. Oral este nivelul C1 la care discută întrebări și subiecte complexe clar și detaliat, fără pauze sau căutare lungă de cuvinte. Pentru a promova certificatul de nivel C1 nu este necesară promovarea certificatelor de la nivelurile de bază A și intermediar B, fiecare certificat putând fi susținut independent de cele anterioare.

Ce sunt competențele lingvistice?

Deoarece nivelul C1 implică independență și flexibilitate în utilizarea limbajului, competențele înseamnă disponibilitatea și capacitatea de a înțelege, recunoaște, distinge mesajele și construcțiile explicite și implicite într-o limbă străină și de a reacționa în mod adecvat, adică „competent” la acestea. Aceasta include cunoștințe avansate de bază și intermediare atât a limbii scrise, cât și a limbii vorbite, a formelor sale gramaticale și a vocabularului însoțitor. De exemplu, la nivelul C1 se înțelege înțelegerea expresiilor complexe pe teme din mediul social și de afaceri, precum și exprimarea domeniilor propriului interes, experiențe, evenimente de viață, dorințe și scopuri de viață, precum și dându-le explicații. Utilizarea cunoștințelor dobândite din alte domenii de interes prin scris sau în timpul conversației, cum ar fi știința și arta, la nivelul C1 este, de asemenea, înțeleasă.

Ce sunt abilitățile lingvistice?

Abilitățile lingvistice sunt tocmai scopul și tema principală a acestui curs, ele reprezintă patru părți ale testului de certificat de limbă și sunt evaluate individual. Acestea sunt citirea și ascultarea (cu înțelegere), scrierea și vorbirea. Fiecare dintre aceste abilități este parte integrantă a cunoașterii limbii și se completează reciproc. Înțelegerea cititului implică înțelegerea globală, selectivă și înțelegerea detaliilor din text. Ascultarea implică înțelegerea globală și selectivă a vorbirii standard la o viteză mai mare. Scrierea presupune o scrisoare personală și formală compusă pe baza unor criterii date. Discursul presupune o conversație/discuție cu un partener (examenul se realizează în perechi, dacă este necesar, examinatorul își asumă rolul de interlocutor pentru discuție) și un monolog sau dialog pe o temă repartizată și una aleasă, cu întrebări din partea examinatorului.

Ce este un certificat de limbă?

Un certificat de limbă este un tip de confirmare, adică dovada cunoașterii unei limbi străine. Acesta este emis după ce un comitet de experți format din examinatori autorizați stabilește că cunoștințele unei persoane despre o limbă sunt la un anumit nivel prescris de Cadrul european comun de referință pentru limbile vii (GER). Certificatele se eliberează numai în centre de testare autorizate, iar în cazul limbii germane distingem: certificate Goethe Institute, certificate TestDaF, DSD, TELC și DSH. Candidații trebuie să aibă vârsta de 12 ani sau mai mult pentru a obține certificatul Jugendliche, în timp ce vârsta minimă de 16 ani este prescrisă pentru a obține certificatul de adult (Erwachsene). Nu există limită superioară de vârstă pentru obținerea certificatului. Un minimum de 60 de puncte din 100 (60% din examen) este necesar pentru un certificat obținut cu succes.

Cum arată examenul pentru certificatul C1?

Examenul Goethe-Zertifikat C1, care este conceput doar pentru candidații cu vârsta de peste 16 ani, constă din modulele Read, Hören, Schreiben și Sprechen. Din 2024, aceste module pot fi preluate individual (modular) sau ca întreg. Fiecare examen Goethe Institute este conceptual la fel la nivel mondial. Pe exemplul nivelului C1, examenul presupune citirea recenziilor, rapoartelor, comentariilor de pe internet sau a textelor pe teme profesionale, apoi ascultarea de anunțuri, emisiuni radio, convorbiri telefonice formale și informale. Apoi redactarea unui text precis și detaliat pe o anumită temă, care este dat în text și sub forma unui tabel statistic sau grafic. În final, presupune un monolog pe o anumită temă, luarea unei poziții, apoi schimbul de opinii, argumentarea și armonizarea pozițiilor. De regulă, examenul durează aproximativ 200 de minute (citit – 70 de minute, ascultat – 40 de minute, scris – 80 de minute și vorbit – 10-15 minute).

Planul și programa cursului

Modulul 1 – Wörter bilden

 • Substantivbildung 
 • Adjektivbildung
 • Der Text
 • Über Vor- und Nachteile sprechen
 • Adjektivdeklination nach Artikelwörtern
 • Der Text

Modulul 2 – Satz und Rede

 • Pronomen es (I) 
 • Pronomen es (II) 
 • Der Text 
 • Redewiedergabe 
 • Redewendungen
 • Der Text

Modulul 3 – Stil und Ausdruck

 • Nominalstil 
 • Verbalstil 
 • Der Text 
 • Präpositionen mit Dativ 
 • Präpositionen mit Genitiv 
 • Der Text

Modulul 4 – Kommentare und Äußerungen

 • Kommentare schreiben
 • Weiterführende Nebensätze
 • Der Text
 • Modalverben in subjektiver Bedeutung
 • Passiversatzformen
 • Der Text

Modulul 5 – Fit für C1

 • Indirekte Rede mit Modalverben 
 • Der Text 
 • Modalitätsverben mit “zu + Infinitiv” 
 • Fit für das Leseverstehen 
 • Fit für das Schreiben 
 • Fit für das Sprechen

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25 este deschisă.

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.

Înscrie-te