Alătură-te generației 2023/24!

5 paşi pentru o vânzare de succes

1. Asiguraţi preţul şi descrierea produsului/serviciului

Nu mi-a mai rămas nimic decât observarea produselor şi preţurile acestora. Am oprit chiar şi colega pe coridor pentru a primi mai multe informaţii, însă ea într-adevăr nu a ştiut nimic.
În sfârşit mi-am dat seama că a existat un inventar în cutiile de pe masă. Punând cutiile jos una câte una, a fost evident faptul că producătorii au dat o anumită descirere materialului a fiecărei unităţi pe partea exterioară a cutiilor.

2. Asiguraţi date despre produs/serviciu

Această informaţie poate fi utilă unui consumator bine cunoscut cu produsul/serviciul, însă mie nu mi-a însemnat prea mult. În momentul respectiv m-am adresat soţiei. Ea a reuşit să îmi explice toate datele referioare la produs.

3. Asiguraţi un anumit folos de la produsul/serviciul respectiv

Al treilea grad de vânzare este cel când se asigură anumite beneficii referitoare la caracteristicile produselor. Una dintre opţiunile pe care le-am văzut la cuptoare a fost convenţia.
Nu am avut nicio idee ce a însemnat aceasta, aşadar soţia mi-a explicat că această convenţie ajută cu ocazia asigurării unei încălziri uniforme a cuptorului. În timp ce m-am gândit la încălzirea uniformă a cuptorului, mi s-a părut că de fapt nu am înţeles prea bine ce înseamnă aceasta pentru mine.

4. Explicaţi cum şi de ce beneficiile şi caracteristicile sunt importante pentru un client

Al patrulea grad de vânzare este acela când beneficiile se pot transforma în declaraţiile de genul "Tu poţi".
Ceea ce am vrut într-adevăr a fost să îmi spună cineva dacă datorită convenţiei a putut să pregătească un somon mai gustos şi mai repede? Poate că mâncarea gătită este mai gustoasă din cauza acestei caracteristici. (Ah, pot doar să visez, nu credeţi?).

Mie îmi place atât de mult să fiu vânzător încât aşi putea manevra cu uşurinţă de la unitatea de bază perfectă până la o vânzare excelentă, numai dacă cineva mi-ar fi oferit o mână de ajutor pentru a justifica faptul că vânzarea îmi va permite să fac ceva mai mult decât ceea ce mi-a permis unitatea de bază.
În sfârşit am decis să cumpărăm un prăjitor de pâine, l-am cumpărat şi am plecat spre casă să pregătim acel somon. În drumul spre casă m-am gândit non-stop la diferite nivele de vânzare şi pentru prima dată în viaţă mi-am dat seama că m-am întâlnit cu un alt nivel de vânzare cu mulţi ani în urmă, când mi-am cumpărat primul meu apartament la NewYork.
Unul dintre primii oaspeţi ai mei a fost vânzătorul produselor Electolux, iar primul lucru pe care l-am cumpărat a fost chiar un aspirator Electrolux. 

Părinţii mei mi-au dat un aspirator vechi înainte de a pleca la NewYork, însă îmi amintesc de vânzătorul care mi-a murdărit covorul. Am curăţat covorul atât cât am putut de bine. Vânzătorul aspiratoarelor Electolux a curăţat tot acel covor pe care l-am curăţat şi eu şi mi-a demonstrat că Electrolux a putut să cureţe mult mai bine covorul decât asipratorul părinţilor mei. Am cumpărat asipiratorul Electrolux.

5. Permiteţi clientului să vadă cum produsul/serviciul este mai superior în comparaţie cu celelalte opţiuni 

Al cincilea grad de vânzare este cel când produsul se poate trăi sau vă poate demonstra că are unele rezultate mai bune decât o altă opţiune sau decât ale opţiuni.
Atunci când vă gândiţi cum faceţi publicitate produsului dvs., conform cărui grad de vânzare vindeţi dvs. un produs? Există ceva ce puteţi face pentru a vă afla la un nivel mai înalt şi astfel măriţi vânzarea şi/sau profitabilitatea dvs.?

Vezi toate textele din Baza de cunoştinţe » Vezi textele în această categorie »
Poate v-ar interesa aceste articole
Cum să vă schimbaţi viața și să depistaţi cauza nemulțumirilor Comunicarea prin telefon
Lansarea unui nou proiect şi munca la un proiect Announcement of Meeting

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2023/24. este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.