Pripremite se za novo poslovno doba. Prijavite se!

Idei creative - 14 moduri de a fi mai creativi

Creativitatea este o aptitudine foarte importantă, indiferent de tipul de muncă. Nu trebuie să fiţi un geniu ca să-l impresionați pe șef, pe un client sau pe un prieten. Cu puțin efort și timp, toată lumea poate fi creativă. Dacă aveți nevoie de idei care să vă stimuleze creativitatea, iată câteva sfaturi pentru a vă îmbunătăți imaginația:

Odihniți-vă și relaxați-vă suficient

Odihna și relaxarea nu sunt importante doar pentru sănătatea dvs., ci și pentru creativitatea voastră. Oamenilor le vin idei foarte interesante, inovatoare și creative atunci când dorm suficient. O scurtă pauză de la problema sau proiectul curent vă împrospătează mintea și poate „naște” idei bune. Dacă simțiți că v-ați blocat, nu ar fi rău să mergeţi la o plimbare sau la o partidă de tenis. Cel mai important lucru este să înțelegeți că nu trebuie să vă simțiţi vinovat pentru scurtul răgaz, ci că vă faceţi o favoare pe termen lung.

Găsiți-vă timp pentru hobby-uri

Pasiunea pentru ceva vă ajută să vedeți lucrurile diferit, pentru că puteţi găsi asemănări între problema existentă și hobby-ul dvs. Cu alte cuvinte, hobby-ul va fi sursa inspirației dvs. Deci, este foarte important să vă acordați timp pentru activitățile preferate și să vă „treziţi” propria creativitate.

Alungați-vă toate gândurile din cap

Încercați să scăpați de cuvintele: Trebuie să ... Așa merg lucrurile ... Acesta este singurul mod ... Uitați pentru moment tot ce știți despre o anumită problemă și începeți de la zero. Luați o decizie bazată pe propriile dvs. idei, indiferent de ce ați învăţat și de cum sunteți obișnuiți să rezolvați această problemă.

Aveți încredere în propria intuiție

Dezvoltați-vă intuiția. Sigur vi s-a întâmplat să nu o ascultați din frică și mai târziu v-a părut rău. Cu cât începeți să vă ascultați mai des intuiția, cu atât ea va fi mai subtilă. Prima idee care vă vine în minte este adesea și cea mai bună soluție, cea mai simplă și cea mai eficientă.

Ascultaţi-i pe ceilalți

Ascultați persoanele din jurul dvs. și combinați diferitele informații pe care le auziți. Ideile sunt rareori un produs al gândirii lipsită de informații concrete. Este mai ușor să aveți idei noi combinând și rearanjând ceea ce aţi învățat deja.

Practicați lucruri care vă fac fericit

Rezervaţi-vă timp pentru a vă ocupa de ceva care vă face fericit, care vă bucură, ceva ce iubiți și dedicaţi-vă acelui lucru. Meditați, mergeți la înot, citiți etc. Toate acestea vă vor crea bună dispoziție. Țineți un jurnal, scrieţi-vă toate gândurile.

Gândiți-vă la lucruri pozitive

Gândiți-vă la toate situațiile care creează energie și vibrații pozitive. La evenimente din trecut care v-au făcut fericit, la iubirile dvs., la darurile pe care le-aţi primit. Momentele de pasiune și dragoste vă pot stimula creativitatea.

Eliberați-vă imaginația

Încearcaţi să închideţi ochii și să vă imaginaţi niște scene. Ce detalii vedeți, care este atmosfera? Uitaţi-vă la toate culorile, materialele, atingeți-le. Ce simți? Ce auziţi? Acest lucru vă va relaxa și vă va stimula energia creativă.

Treziți-vă inspirația

Practicați lucruri care vă dezvoltă inspirația. Citiți cărți cu imagini. Imaginile vă pot trezi gânduri. Mergeţi la galerii de artă, citiţi materiale inspiraţionale, vorbiţi cu cineva care vă stimulează încrederea în sine.

ideile creative se obține obține prin desen

Încercați să desenați

Poate părea stupid, dar una dintre cele mai eficiente modalități de a vă trezi creativitatea este să începeți să desenați. Puterea desenului este că vă face să vedeţi lucrurile diferit.

Luați în considerare toate alternativele

Fiţi speciali, diferiți. Întrebați-vă întotdeauna cum să faceți ceva diferit. Iar când găsiți o soluție la o problemă, întrebaţi-vă mereu: „În ce alte moduri aș mai putea să rezolv acest lucru?". Dezvoltați-vă o atitudine mentală care spune că „există întotdeauna și alte căi”, chiar dacă în acel moment pare imposibil.

Fiți deschis la toate ideile creative

Nu închideți niciodată ușa unei idei. Apreciaţi-le pe toate, chiar dacă pe moment vi se par stupide. Acest mod de a gândi va da naștere mai multor idei creative.

Gândiți pe hârtie

Puneți-vă toate ideile pe hârtie. Când vă confruntați cu o anumită problemă, încercați ca timp de o oră să scrieți pe hârtie orice idee care vă vine în minte. Apoi selectați-le pe cele mai bune și analizați-le pe fiecare dintre ele, separat. La sfârşit, decideți ce idee puteți și doriți să realizați.

Vezi toate textele din Baza de cunoştinţe » Vezi textele în această categorie »
Poate v-ar interesa aceste articole
Când trebuie să spui NU Fax
Are sens să investim în cunoştinţe? Cultura serviciului clienţi – customer service

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2024/25. este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.