Înscrie-te la cea mai căutată școlară de afaceri din regiune

Pregătire în IT pentru viitorii experți în tehnologia informației

În prezent, cel mai popular domeniu de pe piața muncii este tehnologia informației. Mai important, este destul de sigur că, în viitor, locurile de muncă din acest domeniu vor fi și mai solicitate. Se estimează că, în fiecare an, nevoia de experți IT crește cu 10% față de ultimul și este destul de sigur că veți avea nevoie de serviciile lor în orice afacere în care sunteți angajat.

Din acest motiv, una dintre cele mai profitabile decizii este de a include pregătire în IT în instruirea voastră pentru o anumită poziție în prezent. În acest fel, nu doar că vă veți îmbunătăți carieră, ci și munca va căpăta o nouă dimensiune când vine vorba de calitate. Sau, mai simplu, cu cât aveți mai multe cunoștințe, cu atât sunteți mai dezirabil pe piața muncii.

Pregătire în IT a oamenilor care stau la o masă și se uită la ecranul unui computer

Calificare pentru IT

Alegerea inadecvată a educației nu este un caz rar. Când se înscriu la licee și colegii, elevii aleg adesea ceea ce li se pare cel mai ușor, ceea ce le oferă mult timp liber sau ceea ce aleg prietenii lor. În același timp, nu acordă atenție nevoilor pieței muncii și nici nu țin cont de dorințele lor.

Dacă v-ați regăsit în aceste propoziții, fiți siguri că nu ești singurul. În conformitate cu tendințele moderne, piața muncii se schimbă cu o viteză incredibilă. Profesiile care erau la mare căutare până acum câțiva ani sunt aproape inutile acum . Din această cauză, mulți oameni se află astăzi într-o situație complexă, dar asta nu înseamnă că totul este pierdut. Dacă vreți să faceți o schimbare în carieră sau în educație, veți descoperi că aveți o perspectivă largă.

Fie că ați urmat o facultate care s-a dovedit a nu oferi oportunități de muncă de calitate sau că ați fost într-o anumită branșă de mult timp, veți avea ocazia să vă recalificați într-unul dintre domeniile IT.

Acest lucru este foarte important dacă conduceți o afacere care nu are legătură directă cu domeniul IT. Dacă doriți să vă îmbunătățiți afacerea, va fi mai profitabil să vă încurajați angajații să se recalifice și, astfel, să îi ajutați să-și dezvolte mai multe competențe.

Unul dintre cele mai bune exemple este programul național de recalificare IT, pe care Guvernul României și Biroul pentru Tehnologii Informaționale și e-Guvernare l-au lansat. Acest program a fost conceput pentru a instrui cei care trec testele preliminare și dobândesc cunoștințe profesionale pentru locuri de muncă IT în termen de trei până la șase luni. La lansare, a avut 100 de participanți, dintre care 35 erau angajați în domeniul tehnologiei informației până în luna februarie a anului următor.

Programul a fost înființat în așa fel încât să poată participa la el acei cetățeni care nu au absolvit mai mult de doi ani de studii superioare sau de facultate în domeniile IT, adică cei care nu studiază. Candidații selectați au urmat cursuri IT în instituții de învățământ, care oferă cursuri pentru programatori PHP și Java. Programul constă în 250 de ore de predare, care este minimumul pentru dobândirea de cunoștințe practice și teoretice.

Nevoia de experți IT în țară, dar și în întreaga lume, este în continuă creștere. În textul următor vă dezvăluim cele mai căutate joburi în domeniul IT.

Joburi pentru care cunoștințele IT sunt importante

IT este un domeniu de lucru care se extinde cu o viteză incredibilă și devine fundamentul afacerilor moderne în general. Cei care sunt gata să-și creeze o carieră în acest domeniu vor întâlni o mare varietate de specializări care îi vor conduce la joburi de calitate și foarte profitabile.

După cum am menționat, chiar dacă profesia voastră nu este direct legată de tehnologia informației, veți avea multe beneficii dacă veți dobândi cunoștințe și în acest domeniu. În textul următor, puteți afla mai multe despre locurile de muncă pentru care pregătirea IT este extrem de importantă.

Manager de proiect

Poate vi se pare că cunoștințele despre tehnologia informației nu sunt necesare pentru a conduce cu succes o afacere, dar luați în considerare că, încă de la sfârșitul secolului XX, tehnologia se schimbă în continuu.

Managerul de proiect este o profesie care presupune deținerea a numeroase competențe. Ca manager de proiect, pe lângă dezvoltarea și conducerea echipei responsabile de proiect, veți gestiona și finanțele acestuia. Recent, este necesar ca aceste abilități să fie susținute de cunoștințe în domeniul IT, în primul rând pentru că este foarte probabil să vă îndepliniți cea mai mare parte a muncii prin diferite instrumente sau să colaborați strâns cu dezvoltatorii și alți experți IT.

De exemplu, se poate întâmpla să aveți nevoie urgent de o soluție la o problemă din program de care aveți nevoie pentru dezvoltarea ulterioară a proiectului. Cunoașterea programării HTML sau PHP va face rezolvarea acestei probleme mult mai ușoară și mai rapidă.

Omul stă în fața monitorului și trece notițele pe o hârtie

Manager de vânzări

Ca toate celelalte poziții manageriale, și aceasta necesită cunoștințe din mai multe domenii diferite. Într-o perioadă în care extinderea comerțului electronic este mai pronunțată decât oricând, profesia de manager de vânzări presupune că vă veți familiariza cât mai mult cu tehnologia informației. Când avem în vedere că sarcina managerului de vânzări este să creeze contracte pentru clienți, să organizeze logistica vânzărilor și să ia în considerare condițiile de afaceri, de trafic și tehnice ale achiziției, este clar că nimic din toate acestea nu va fi simplu fără cunoștințe în IT.

Indiferent dacă gestionați un magazin electronic sau începeți o afacere B2B, ar trebui să aveți în vedere că, fără cunoștințe de bază în IT, nu veți ajunge departe. Cel puțin, eficiența voastră va fi mai mică și, prin urmare, calitatea afacerii voastre va scădea.

Manager financiar

Un manager financiar este o persoană care trebuie să cunoască finanțele corporative și riscurile financiare, să aibă cunoștințe de micro și macro economie, să înțeleagă electronic bankingul și să fie mereu la curent cu schimbările care apar în lumea finanțelor.

De aceea, cunoștințele de calculator sunt esențiale pentru această poziție. Aceasta înseamnă că managerul financiar va avea cunoștințe excelente de lucru în programe de contabilitate, precum și în Excel. Prin însuși faptul că veți folosi programe și aplicații, puteți lua în calcul faptul că la un moment dat va fi necesar să rezolvați probleme de natură tehnică. Desigur, acest lucru nu se va întâmpla des, dar cunoștințele tehnologice vă vor fi de folos dacă vă aflați vreodată într-o astfel de situație.

Lucrul cu bani necesită concentrare, acuratețe și eficiență excepționale. Aceasta înseamnă că rezolvarea rapidă a posibilelor probleme este crucială pentru afaceri. În acest sens, cunoștințele în domeniul tehnologiei informației pot fi utile.

Administrator de afaceri

Dacă vreți să lucrați în această poziție, trebuie să asimilați abilități de comunicare, să aveți cunoștințe bune de contabilitate, după posibilități și aspecte juridice ale afacerii, și cunoștințe avansate în IT.

Un administrator de afaceri este necesar pentru orice companie serioasă și, prin urmare, este la mare căutare pe piața muncii. Suntem conștienți de faptul că o bună parte din sarcinile administrative pot fi îndeplinite astăzi prin internet și că această profesie se bazează în mare parte pe IT. Din acest motiv, în prezent nu este posibil să vă ocupați de administrarea afacerilor fără o bună cunoaștere a acestui domeniu. Pe de altă parte, pregătirea în domeniul tehnologiei informației vă poate ajuta cu ușurință să obțineți un job în această poziție foarte căutată.

Manager de marketing

Probabil vi se pare că pentru un astfel de job nu trebuie să știți prea multe despre IT, dar fiți siguri că nu este chiar așa. Marketingul este un domeniu foarte larg astăzi și se așteaptă ca managerii să dețină numeroase abilități.

Pentru a efectua partea principală a acestei lucrări, crearea și implementarea unui plan de marketing, sunt necesare cercetări și analize constante. Internetul, cea mai importantă sursă de informații de la începutul secolului al XXI-lea, este, desigur, cel mai potrivit pentru asta. Prin urmare, managerul de marketing va trebui să cunoască modalitățile prin care va obține date specifice, precum și unde poate direcționa datele pe care dorește să le prezinte.

În întregul proces trebuie incluse diverse programe și instrumente, atât pentru căutare, cât și pentru introducerea și direcționarea datelor în scopuri de marketing. Acest lucru face ca cunoștințele IT să fie o necesitate pentru fiecare manager de marketing. Este foarte probabil să nu aveți nevoie să cunoașteți programarea avansată Java sau C++ în această poziție, dar nu este deplasat să vă familiarizați cu elementele de bază. Ținând cont de tendințele moderne de marketing, cunoștințele în tehnologia informației vă vor aduce multiple beneficii.

Calculatorul care afișează date statistice

Cum să obțineți un loc de muncă bun cu IT-ul?

Există multe modalități de a vă pregăti să lucrați în diferite domenii folosind tehnologia informației. Multe colegii și universități oferă cursuri legate de profesii specifice în IT. De asemenea, există multe posibilități atunci când vine vorba de formare prin cursuri online, tutoriale video și alte platforme educaționale informale și formale.

Chiar dacă vă orientați în primul rând pe marketing sau vânzări online, cunoștințele din IT vă vor fi utile în multe feluri. După cum am menționat, în era digitală este necesar ca afacerea voastră să prospere. Pe de altă parte, dacă sunteți pregătiți pentru recalificare, posibilitățile când vine vorba de instruire în IT sunt numeroase.

Dacă doriți cunoștințe mai extinse și cuprinzătoare decât cele oferite de cursuri, cunoștințe care să fie o trecere pentru una dintre profesiile pe care le-am enumerat, BusinessAcademy vă oferă numeroase programe care vă vor ajuta să realizați acest lucru. Prin cursuri de un an, precum Marketing și Management de marketing, Managementul vânzărilor, Managementul proiectelor, Administrarea afacerilor sau Managementul financiar, veți dobândi cunoștințe și certificate cu care puteți aplica pentru posturile menționate și, astfel, obțineți joburi foarte dinamice și profitabile.

În cadrul programelor menționate, veți avea ocazia să cunoașteți în detaliu profesiile în care vreți să lucrați, precum și să descoperiți cât de important este IT-ul pentru fiecare dintre ele. Veți vedea că în unele ponderea sa este mică, dar nu poate fi ignorată, în timp ce în altele este necesară pentru fiecare segment de afaceri.

Indiferent de cum o priviți, cunoștințele despre tehnologia informației sunt necesare pentru a progresa în continuare în orice afacere în care sunteți angajați. Așa că profitați de oportunitățile care vi se oferă pentru formare sau recalificare și pășiți în lumea afacerilor moderne.

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2023/24. este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.