Utilizarea sistemului DL

Cursanţii de la BusinessAcademy au ocazia să folosească unul dintre cele mai performante sisteme de e-learning din ţara noastră.

Link group Distance Learning System (DLS) a fost conceput pentru utilizarea tehnologiei informaţionale contemporane în toate elementele procesului de studiu. Ideea de bază a acestui sistem este studiul în reţea, prin intermediul Internetului sau a Intranetului. Internetul, respectiv Intranetul se foloseşte pentru îndeplinirea condiţiilor necesare interacţiunii dintre utilizator şi conţinut, profesori (autorii cursurilor) şi ceilalţi participanţi în modelul de studiu Distance Learning. DLS permite gestionarea completă a cursurilor pe Internet, precum şi realizarea interacţiunii, a comunicării bidirecţionale şi a schimbului de date.  

Logarea şi accesul  cursantului  la sistem 

Logarea în sistemul DL se face la adresa http://www.link-elearning.com/. Veţi accesa sistemul cu ajutorul numelui de utilizator (Username) şi a parolei (Password) obţinute. După prima accesare a sistemului, veţi putea schimba parola (Password) prin intermediul linkului Change password.

Materiale multimedia pe CD sau DVD

Unele cursuri implică o anumită cantitate de materiale multimedia de înaltă calitate, care sunt puse pe CD sau DVD şi vă sunt expediate prin poştă. De aceea, vă rugăm să introduceţi adresa completă şi corectă pentru expedierea acestor materiale.  

Modul de utilizare a sistemului 

După ce utilizatorul accesează sistemul, în partea stângă a ferestrei se află linkurile către toate unităţile funcţionale ale DLS. DLS se poate folosi de pe orice calculator ce are o conexiune stabilă la Internet şi o unitate CD sau DVD funcţională (pentru cursurile care sunt urmărite prin intermediul materialelor multimedia de pe CD sau DVD). Aceasta înseamnă că puteţi folosi DLS de acasă sau de la serviciu, în funcţie de timpul şi ritmul care vi se potriveşte.  

Materialele pentru studiu 

Materialele pentru studiu le obţineţi prin intermediul linkului Cursuri atribuite, de pe pagina principală a DLS. Pe pagina Cursuri atribuite se află lista cu toate cursurile care vă sunt atribuite. Dând clic pe un anumit curs, se deschide fereastra cu principalele informaţii despre cursul respectiv, precum şi lista modulelor şi a unităţilor de învăţare care aparţin modulelor respective. Dând clic pe o unitate de învăţare, se deschide fereastra cu elementele corespunzătoare pentru studiu, ataşate lecţiei respective.

Modulele şi unităţile de învăţare 

Fiecare curs este format dintr-un anumit număr de module, iar modulele au la rândul lor un anumit număr de unităţi de învăţare. Deblocarea modulului următor este posibilă prin efectuarea testului legat de modulul precedent, aşadar, condiţia de trecere la următorul modul este finalizarea modulului precedent, ceea ce presupune susţinerea testului pe modul şi efectuarea assingment-ului prevăzut (tema, proiectul, lucrarea de seminar) care vă este atribuit de către profesor. 

Elementele de predare

Elementele de predare reprezintă elementele de bază ale unităţii de învăţare. Elementele pot fi în formate diferite (pdf, avi, mpeg, tls, ppt şi altele), în funcţie de natura unităţii de învăţare, şi sunt accesate prin intermediul linkurilor corespunzătoare din partea de sus a paginii. Pentru deschiderea unei anumite unităţi de învăţare aveţi nevoie de o conexiune la Internet. Vizualizarea materialului deschis se poate face şi Offline. Numărul de accesări ale materialelor se înregistrează în baza de date, iar acest lucru este valabil şi pentru activitatea de pe forum sau pentru adresarea întrebărilor FAQ legate de lecţie.

Testele

În cadrul DLS există teste de avansare, teste pe modul, respectiv teste după finalizarea cursurilor. Testele de avansare au scopul de a verifica cunoştinţele după predarea fiecărei unităţi de învăţare, în timp ce testele pe modul au în vedere verificarea cunoştinţelor după parcurgerea fiecărui modul. Numărul de credite obţinute după fiecare test pe modul va fi inclus în nota finală a cursului respectiv. 

Evaluarea şi numărul de credite 

Fiecare activitate a cursantului pe sistemul DL se monitorizează şi se recompensează printr-un număr corespunzător de credite acumulate. După parcurgerea fiecărui modul, profesorul atribuie un numit număr de credite, în funcţie de assignment-ul realizat, testul pe modul efectuat şi în funcţie de activitatea cursantului la curs.  

Întrebările şi răspunsurile 

Dacă aveţi întrebări legate de o anumită unitate de învăţare, puteţi contacta profesorul prin intermediul linkului din partea de sus a ferestrei unităţii de învăţare. Pentru fiecare domeniu tematic, aveţi la dispoziţie o bază cu cele mai frecvente întrebări. În timpul cursului, această bază poate fi completată şi cu întrebările adresate de dvs. Cele mai bune întrebări vor fi publicate împreună cu răspunsurile, iar în acest fel veţi participa în mod direct la crearea bazei unice de cunoştinţe pentru tematica unităţii respective. Toate cursurile au prevăzute consultaţii periodice cu profesorii, conform termenelor stabilite.

Comentarii, propuneri şi suportul tehnic

Sunteţi liberi să ne transmiteţi orice comentariu sau observaţie. Vă vom fi recunoscători, deoarece în acest fel, veţi participa la perfecţionarea DLS. Dacă aveţi orice fel de probleme legate de utilizarea DLS, vă puteţi adresa serviciului nostru de suport tehnic la numărul de telefon +40 (0)356 408 877 sau la adresa de mail support@business-academy.ro

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2018/19 este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.