Competențe necesare în secolul 21


În măsura în care societatea se schimbă, se schimbă şi competenţele necesare cetăţenilor pentru a obţine anumite lucruri complexe. La începutul secolului al XX-lea, era suficient ca o persoană să ştie să scrie, să citească şi să calculeze. Abia în urmă cu câţiva ani, sistemul de învăţământ a început să ceară elevilor să citească în mod critic, să scrie convingător, să gândească logic şi să rezolve probleme matematice şi ştiinţifice complexe.

Elevii trebuie, în primul rând, să dobândească alfabetizarea informatică şi digitală. Acest lucru implică analiza, abordarea, gestionarea, integrarea, evaluarea şi crearea de informaţii în diferite medii.

Pentru a progresa în economia digitală, elevii şi studenţii vor avea nevoie de anumite cunoştinţe bazate pe era digitală. Este important ca sistemul de învăţământ să facă schimbările necesare pentru a putea îndeplini această misiune, şi anume pregătirea elevilor pentru lumea din afara sălilor de clasă. De aceea, sistemul de învăţământ trebuie să înţeleagă şi să accepte următoarele competenţe ale secolului XXI în cadrul standardelor şi programelor academice.  

Mai multe despre competențele necesare în secolul 21, puteţi citi în textul pe care l-am pregătit pentru dvs. 

Pentru a descărca textul în format .pdf, daţi clic aici.

 

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2018/19 este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.