Ce face managerul imobiliar?

Cumpărarea sau vânzarea unor bunuri imobiliare pare a fi prea complicată pentru cineva care nu are această profesie. Din acest motiv, tot mai mulți oameni care se găsesc în această situație decid să încredințeze acest lucru profesioniștilor.

Până de curând, afacerea cu bunuri imobiliare s-a considerat a fi în mod exclusiv un profit rapid şi uşor şi aproape oricine s-a putut ocupa de această afacere. Cu toate acestea, piaţa s-a schimbat drastic şi clienţii aşteaptă în prezent un serviciu profesionist. Cerinţele lor se schimbă şi devin tot mai mari și nu pot fi îndeplinite fără o educaţie adecvată a angajaţilor din această industrie dinamică.

managerul imobiliar

Pe lângă rolul lor de bază, pentru a oferi clientului posibilitatea de recuperare a investiției făcute, managerii imobiliari încearcă să respecte dorințele clienților lor, de la idee şi până la realizare, ținând cont de aspectul legal, de piață și de cel emoțional al întregului proces.

Cu ce afaceri se vor întâlni pe viitor managerii imobiliari în devenire?

Cunoaşterea bazelor finanţelor, dreptului, comerţului şi construcţiilor reprezintă abilităţile pe care orice agent imobiliar trebuie sa le dețină. Datorită echipei de experți cu care veți lucra pe durata acestui program, veți fi bine pregătiţi în ce privește reglementările în vigoare, managementul, marketingul și etica de afaceri, care vă vor oferi un loc în cercul jucătorilor mari.

Cunoştinţele şi abilităţile dobândite le puteţi transforma în venit în mai multe moduri, lucrând în:

 • companii real estate,
 • agenţii pentru intermedierea vânzărilor imobiliare,
 • agenţii de consultanţă care se ocupă de sfaturi în investiţii,
 • alte organizaţii care în cadrul afacerii lor se ocupă de circulaţia, emiterea, vânzarea şi tranzacția de bunuri imobiliare.

Recompensa pentru efortul depus este foarte evidentă. Ţineţi cont de faptul că agenția primește în medie 3% din vânzarea unei locuințe (în funcție de țara în care lucrează și de acordul cu clientul), ceea ce înseamnă că pentru vânzarea unui apartament, al cărui preț fix este de 100.000 de euro, salariul agentului este de 3.000 de euro, respectiv mai mult de 8 salarii medii în regiune, în timp ce în lume salariul mediu al managerului imobiliar este de aproximativ 5.000 de euro lunar.

Când gigantul american în sectorul IT, Apple, a cumpărat teren pentru construirea unui nou centru de date în Carolina de Nord, pentru o jumătate de hectar de teren de construcție a plătit 1,7 milioane de dolari. Proprietarii imobilului au cumpărat proprietatea acum 34 de ani la preţul de 6 mii de dolari. Imaginați-vă fericirea acestui cuplu mai în vârstă, care și-a mărit valoarea investiției cu aproximativ 300%. Și acum imaginați-vă fericirea managerului imobiliar care a mediat vânzarea acelui teren!

Descrierea fișei postului de manager imobiliar

Afacerile în această industrie cuprind o gamă largă de activități pe care le clasificăm în mai multe domenii, ele reprezentând împreună imaginea unui adevărat profesionist. Sarcinile de bază ale managerului imobiliar sunt:

 • monitorizarea constantă a pieţei şi formarea preţurilor,
 • crearea bugetului anual,
 • analizarea şi evaluarea valorii imobilului,
 • analizarea locaţiei pe baza factorilor de construcţie şi geografici,
 • bugetarea reparaţiilor necesare sau investiţiilor capitale,
 • comercializarea şi socializarea bunurilor imobiliare,
 • administrarea bunurilor încredințate,
 • administrarea şi supravegherea bunurilor investitorului, 
 • negocierea pentru reprezentare şi mediere,
 • prezentarea obiectelor contractate pe teren,
 • negocierea şi executarea serviciilor intermediare în domeniul bunurilor imobiliare,
 • colectarea veniturilor rezultate din închirierea bunurilor imobiliare,
 • conversia şi legalizarea bunurilor imobiliare,
 • procesul de etajare,
 • corespondenţa cu clienţii având drept scop realizarea sau întărirea colaborării,
 • serviciile de investiţii şi întreţinere continuă,
 • monitorizare şi management,
 • evaluarea leasingului ca mod de finanţare,
 • întocmirea rapoartelor financiare periodice.

Indiferent dacă vă decideţi să administraţi proprietăţi (bunuri) rezidenţiale sau comerciale, vă aşteaptă un spectru larg de activităţi începând de la managementul tehnic, de infrastructură şi de facilitare comercială, până la o colaborare profesională cu cadastrele şi comunele.

ce face managerul imobiliar

Educaţie în funcţie de schimbările pe piaţă

Având în vedere faptul că în ultimii ani, cu scopul de ajunge la o piaţă complet reglementată, s-au înregistrat schimbări semnificative în legislația care reglementează domeniul tranzacțiilor imobiliare, este important să vă familiarizați cu condițiile în care veți putea face față medierii în vânzarea și închirierea bunurilor imobiliare, cu profilul persoanelor capabile să lucreze și cu aspectele financiare și fiscale ale medierii.

Pentru a obține rezultate pozitive în afaceri și o autoritate pe piața imobiliară, este necesar ca persoana respectivă să se perfecţioneze în permanență, să se instruiască suplimentar și să urmeze tendințele afacerii sale. La acest lucru vă ajută în mare măsură certificatul Cambridge International A & AS level, care vă permite să accedeți la un salariu excelent pentru cunoștințele și abilitățile dobândite recent.

După absolvirea acestui program, depinde de dumneavoastră cum vă veţi folosi abilitățile profesionale în lumea imobiliară. Un lucru este sigur, imobiliarele înseamnă întotdeauna o investiție sigură, la care recurg majoritatea, și nu doar cei care o fac profesional. Profitați de potențialul industriei care s-a recuperat cel mai repede după criza economică!

Abilităţile de afaceri care vă garantează profituri mari

Am pregătit pentru dvs. un document cu sfaturi şi cu descrierea abilităţilor de afaceri care vă garantează profituri mari, indiferent de ocupaţia dvs. Pentru a prelua raportul, daţi clic aici.

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2018/19 este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.