8 direcții pentru a forma o organizaţie care învaţă

Există opt tactici bune pentru înființarea și menținerea unei organizații care învaţă:


1. Permiteți implementarea modificărilor care rezultă din anumite acţiuni ale indivizilor. Adică indivizii trebuie să aibă libertatea de a întreba și discuta public despre anumite probleme importante și de asemenea să aibă o anumită influență asupra a ceea ce se întâmplă și se referă la ei înșiși.

2. Căutați și țineți cont de feedback-ul din mediul dumneavoastră adresând întrebări persoanelor și organizațiilor cu care faceți afaceri.

Reţineţi că aşa cum un individ poate modifica organizația în care lucrează şi organizația poate modifica mediul în care își desfășoară afacerile. Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să cunoașteți mediul în care operați, căutând informații despre el.

3. Acordați indivizilor flexibilitate în ceea ce fac și în modul în care lucrează.

4. Permiteți indivizilor să se gândească singuri la lucruri și să ajungă singuri la propriile concluzii. Este o strategie mai bună decât să le spuneţi ce să gândească. Este foarte posibil să se ajungă la discuţii, dezacorduri, conflicte. Conflictele trebuie tolerate și rezolvate constructiv pentru a învăța ceva din ele.

5. Înțelegeți că un individ, împreună cu cunoștințele sale unice, este cea mai importantă valoare a unei organizații.

6. Toţi trebuie să participe la procesul de învățare, nu doar managerii.

7. Înțelegeți că procesul de construire a unei organizații care învaţă nu este un lucru pe termen scurt. Este un proces care nu încetează niciodată.

8. Nu vă lăsați conduşi de tehnologia informației. Chiar dacă este un instrument puternic de comunicare, adesea înstrăinează oamenii, ceea ce afectează negativ sentimentul de apartenență la organizație și dorința de a lucra și de a învăța. Conversațiile față în față sunt foarte utile în acest sens.

 

Vezi toate textele din Baza de cunoştinţe » Vezi textele în această categorie »
Poate v-ar interesa aceste articole
Evaluarea performanţelor - o condiţie a calităţii 5 trucuri bune de marketing
Cele mai frecvente întrebări la un interviu de angajare Grija faţă de cumpărători

Verificați dacă mai sunt locuri disponibile! Sesiunea de înscrieri 2018/19 este în curs

Pentru a afla mai multe despre înscriere, daţi clic aici.